Casper Egas | Monday 7 Jan 2019, 11:11

Ace Combat 7: Skies Unknown is het eerste deel uit deze bekende serie met gevechtsvliegtuigen dat op de Xbox One te krijgen zal zijn. Xboxworld mocht hem al spelen voor de release.

Xboxworld nam een kijkje bij Media Tornado om Ace Combat 7: Skies Unknown alvast te spelen. Distributeur Media Tornado promoot onder andere de spellen van Bandai-Namco voor de Nederlandse markt. Het kantoor is gevestigd in een rustiek ogend woonhuis bij het Media Park in Hilversum.

PREVIEW

We konden meteen aan de slag met de eerste drie missies van het spel en met een speciale Playstation VR-missie. Helaas was alles momenteel alleen speelbaar op de Playstation 4, maar we krijgen te zijner tijd nog wel de Xbox One-versie te spelen voor de recensie. Ik begon met de VR-missie en had al ter voorbereiding een pilletje genomen om te helpen tegen misselijkheid. Met deze voorbereiding was ik al snel als een vis in het water. Ik vloog met een speciale flight stick behendig door de lucht en schoot de tegenstanders eenvoudig uit de lucht. Dit is echt een leuke, goed ogende virtual reality game. Helaas zijn er speciale VR-missies en is dus niet het volledige spel op deze manier te spelen.

Na het virtuele avontuur gingen we aan de slag met het gewone spel. Ace Combat is nooit een echte flight simulator geweest en dat is nu niet anders. Je vliegt al snel zeer behendig rond en knalt erop los. De besturing is eenvoudig en het spel speelt lekker weg. Je bent gewapend met vele tientallen raketten en kunt meerdere keren geraakt worden voordat je neerstort. Op de normale moeilijkheidsgraad had ik tijdens de eerste twee missies dan ook weinig problemen. In de derde missie nam de uitdaging wel wat toe, waardoor ik de hoop heb dat het spel steeds uitdagender zal worden.

Grafisch is Ace Combat 7 redelijk mooi. Helaas werd het op de Playstation Pro niet in 4K resolutie weergegeven, maar werd de framerate wel verhoogd. Het spel draait heel soepel en heeft mooie weereffecten. Als je bijvoorbeeld door de wolken vliegt, dan zie je de druppels op je raam vormen. De omgevingen zien er van een afstand goed uit, maar blijven niet helemaal overeind als je te dichtbij komt. De ontploffingen vond ik helaas niet zo geslaagd weergegeven. Het is nog niet duidelijk op welke manier de Xbox One X ondersteund zal worden.

Het spel komt 18 januari 2019 uit op de Xbox One, PC en PlayStation 4. Naast het spel is ook de Thrustmaster T.Flight Hotas flight stick (van Thrustmaster) beschikbaar voor een adviesprijs van tachtig euro.

Reacties

Login of registreer om te reageren.