Joeri Tits | Sunday 25 Oct 2020, 10:44

Wij speelden alvast de nieuwe Call of Duty, die midden November uit moet komen.

Gespeeld op Xbox One S

Elk jaar verschijnt er een nieuw deel van Call of Duty. De beta die er aan vooraf gaat, is ondertussen ook al een traditie geworden. Wat zijn onze eerste bevindingen van Call of Duty Black Ops: Cold War?

Net zoals elk jaar zijn het enkel bepaalde aspecten van de multiplayer die je kan testen. Degene waar ik de meeste tijd heb ingestoken is de standaard Moshpit. Hierin speelde je verschillende speltypes zoals Team Deathmatch, Kill Confirmed en Control op een, voor een beta, heleboel verschillende maps. Door het jaar heen speel ik met momenten vrij veel online met vrienden. Onder onze vriendengroep is het al enkele jaren zo dat de meesten liever Hardcore spelen. Ik ben nochtans eerder een core-liefhebber. Aangezien de beta enkel in core gespeeld wordt, is er sowieso voor mij al wat verschil te merken.

PREVIEW

De Black Ops-games zijn altijd bekend voor de kenmerkende soepele, wat arcade-achtige gameplay. Om één of andere reden kan ik mij hier maar gedeeltelijk in vinden met dit deel. De game speelt misschien wat minder trager dan we gewoon zijn van de Black Ops-reeks. Mijn vrienden deelden deze mening niet echt, dus het is moeilijk hier al een eindoordeel over te vellen. Misschien kwam het wel door het feit dat je in Core niet zo snel wordt neergehaald als in Hardcore en dat dit voor mij een vertekend beeld geeft.

Daarnaast blijft het nog steeds wat meer arcade-achtig, zo zijn er levensbalkjes te vinden en kunnen deuren (vooralsnog) niet open. De wapens die ik tot nu toe kon gebruiken, lijken mij ook wat trager te zijn dan vorig jaar. Stilaan hoor ik ook niet meer bij de jongste gamers en door die traagheid kon ik precies betere prestaties neerzetten. Ik kon net wat meer tactisch spelen en in één tegen één battles won ik er veel meer dan vorig jaar. De mappen die we tot onze beschikking kregen waren meestal redelijk groot, op Satellite na. Daar viel me op dat de respawnlocaties niet bijster goed gekozen waren. De andere mappen waren zeer afwisselend en gewoon leuk. Zo zijn we al in Miami en Moskou geweest.

Een nieuwe modus is VIP Escort. Deze heb ik op een bepaald moment met vier à vijf vrienden kunnen spelen. Hierbij is één lid van je team een VIP en moet je hem proberen te brengen naar een helikopter. Je wordt niet gerespawned als je dood bent, waardoor het wat lijkt op Search & Destroy. Als oud-Counter Strike liefhebber is dit voor mij natuurlijk enorm leuk om te spelen. Het maakt Call of Duty meteen wat tactischer en daar hou ik wel van.

Battlefield-liefhebbers gaan dan weer heel erg tevreden zijn over Combined Arms. Hierbij speel je op grote maps met twaalf tegen twaalf. Je hebt de mogelijkheid om met wagens en tanks te rijden en het zijn altijd speltypes om objectives te halen. Zulke grote gevechten hebben mij nooit lang geboeid. Niet echt in Battlefield, maar zeker niet bij Call Of Duty. Deze keer viel het mij beter mee. De maps waren niet gigantisch groot en twaalf tegen twaalf zorgt ervoor dat je met enkele vrienden een verschil kan maken. Mijn favoriet gaat het nooit worden, maar ik weet nu al dat dit een erg populaire modus gaat worden.

Kijkend naar het grafische aspect van de game was ik niet echt onder de indruk op de Xbox One S. Modern Warfare en Cold War zijn beide mooie games, maar de grafische stijl van Modern Warfare vond ik meer afgewerkt en gewoon mooier. Ik had in de grote maps ook moeite om de vijanden te kunnen zien. Toch vallen hier eigenlijk weinig conclusies uit te trekken aangezien het game volgende maand ook uitkomt op de Xbox Series-consoles. Hetzelfde valt te zeggen over de laadtijden die soms wat lang duurde. Hopelijk is met de nieuwe generatie consoles aan al deze aspecten wat meer aandacht besteed. Ook op het vlak van geluid vond ik Modern Warfare eigenlijk beter. Vooral de meeste wapens klonken nogal hol en ik had het gevoel dat ik daar de vijanden beter hoorde aankomen.

Waar ik wel tevreden van was is het nieuwe scorestreaksysteem. Deze wordt niet meer gereset als je sterft. Hierdoor had ik het gevoel dat er wat minder campers waren en alvast dat de campers hier niet meer (helemaal) beloond worden. Ik, als mindere online gamer, haalde ook elk spel wel een scorestreak waardoor ik minder vloekte als iemand mij doodschot net voordat ik een streak had.

Ook al hebben we heel wat verschillende speltypes en maps mogen proberen, het is moeilijk om Call of Duty Black Ops: Cold War te beoordelen aan de hand van deze beta. De game komt volgende maand op een nieuwe generatie consoles, waardoor enkele minpunten misschien al vermeden zijn. Daarnaast gaat de ontwikkelaar aan de slag gaan met de opmerkingen die gamers hebben van deze beta. Call of Duty: Modern Warfare was een ijzersterke game en het lijkt mij op dit moment moeilijk voor Call of Duty Black Ops: Cold War om dit niveau te evenaren. Gamers die elk jaar het spel kopen zullen dat zeker opnieuw doen en krijgen wellicht weer een aardig pakket voorgeschoteld. Gamers die terugkwamen bij de reeks voor Call of Duty: Modern Warfare zullen misschien minder tevreden zijn met de veranderingen.

Reacties

Login of registreer om te reageren.