Willem van Vugt | Friday 25 Mar 2016, 19:00

Wat moet je weten over de nieuwe Halo 5 modus Warzone Firefight? Lees hier alle details!

Firefight keer terug! De geliefde multiplayer modus uit Halo 3: ODST maakt dit najaar zijn opwachting in Halo 5: Guardians. Lees er hier alles over. In deze modus moet je met een beperkt aantal levens golf na golf aan vijanden overleven. En nu keert Firefight eindelijk terug! Later dit jaar verschijnt de gratis uitbreiding Warzone Firefight voor Halo 5: Guardians.

Preview

Halo 3: ODST verscheen in 2009 voor de Xbox 360 en is tot op heden het buitenbeentje van de Halo franchise. In tegenstelling tot álle andere Halo shooters speel je in ODST niet een Spartan, maar een soldaat. In een semi-open wereld beleef je een ontroerend verhaal met veel integere momenten. Totaal iets anders dan we gewend zijn van de doorgaans bombastische shooter. De meeste goede herinneringen hebben we echter niet overgehouden aan de campaign, maar aan de multiplayer modus Firefight.

Warzone Firefight is een multiplayer modues voor maximaal 8 spelers. Via Xbox Live kan je met willekeurige spelers of een party de modus spelen. In totaal moet je vijf rondes overleven en elke ronde schotelt je meer en gevaarlijkere vijanden voor. Het is aan jou om met een beperkt aantal levens het einde te halen. Warzone Firefight speelt zich af op de standaard Warzone maps uit Halo 5. De verwachting is dat er tussen nu en de daadwerkelijke release van de uitbreiding minimaal twee maps bijkomen, maar dat is niet bevestigd.

Mythic

Nieuw in Warzone Firefight zijn "tiers" voor vijanden. Het Engelse woord voor "laag" geeft aan welk niveau je tegenstander is. Het laagste niveau vijanden kennen we al uit de campaign en Warzone. Daar komen nu verschillende niveaus bij, met helemaal bovenaan de Mythic vijanden. Bereid je voor op sterkere wapens, meer levenspunten en uiterste effectieve tactieken.

Alle REQ-upgrades uit de normale Warzone multiplayer zijn beschikbaar in Warzone Firefight. Een REQ-upgrade kan een wapen, voertuig, ability of tijdelijke bonus zijn die activeert bij het respawnen. Elk item verdien je door pakketjes te kopen met in-game geld, hoewel ze ook te koop zijn met euro's. Waar je tot op heden gewend bent om een Shotgun, Warthog of Overshield te activeren zodat je kan overleven tegen andere spelers, kan je de extra's nu gebruiken tegen Hunters en zelfs de Warder Eternal. Lekker! Ook hier is nog niets officiëel over bekend gemaakt, maar neem van ons aan dat Warzone Firefight diverse nieuwe wapens en "weapon tiers" gaat toevoegen. Denk aan geüpgraded wapens en voertuigen en misschien zelfs oude bekende wapens, zoals het Plasma Rifle.

Wanneer Warzone: Firefight exact verschijnt is nog niet bekend. 343 Industries zal eerst nog drie andere uitbreidingen als gratis update aanbieden, namelijk Ghosts of Meridian, Memories of Reach en Hog Wild. Houd Xboxworld in de gaten voor het laatste nieuws omtrent Halo 5: Guardians.

Reacties

Login of registreer om te reageren.