Casper Egas | Friday 11 Dec 2020, 20:34

G.I. Joe, A Real American Hero. Ken je deze cartoon van vroeger nog? Check de review van de laatste videogame.

Review

Rating 6/10
User rating 0/10
  • Grafisch aantrekkelijk
  • Speelt lekker
  • Geschikt voor co-op
  • Wat eentonig
  • Niet online

Gespeeld op Xbox One X

G.I. Joe ken ik nog wel van de oude tekenfilms en het speelgoed. De strips heb ik nooit gelezen. Volgens mij is de franchise in Nederland inmiddels al vele jaren niet meer populair. Toch heeft Maximum Games ervoor gekozen om hier een G.I. Joe game uit te brengen. Aanvankelijk dacht ik dat het zou gaan om een slechte budgetgame die alleen voor kinderen interessant kan zijn. Mijn vooroordelen bleken echter ongegrond te zijn, want het spel is veel leuker dan ik dacht.

REVIEW

Duik in de strip

Meteen na het opstarten valt op dat de presentatie tamelijk goed is, zeker als je in beschouwing neemt dat het gaat om een spel dat voor een slordige veertig euro op de markt wordt gebracht. Het wat lastig te volgen verhaal wordt uit de doeken gedaan door middel van mooie striptekeningen met enige animatie en competent ingesproken stemmen. Er worden tig personages bijgehaald, waardoor het voor liefhebbers van de franchise extra leuk kan zijn. Natuurlijk is de organisatie Cobra weer allerlei nare dingen van plan en dit willen ze bereiken door een grote blackout te veroorzaken, waar ze dan zelf immuun voor zijn. Helaas blijken deze slechteriken zo slecht te vertrouwen te zijn, dat ze het ook onderling slecht met elkaar kunnen vinden.

Ook de levels zelf zijn mooi vormgegeven. Het detailniveau is alleszins redelijk en de stijl, met dik aangezette lijnen, doet wat denken aan strips en tekenfilms. De belichting en het kleurgebruik zijn daarbij goed te noemen. Ook de animaties zijn zeker van een acceptabel niveau.

Samen knallen!

G.I. Joe: Operation Blackout is een schietspel in de derde persoon. Meestal ben je te voet, maar er zijn ook zo nu en dan levels in voertuigen. Je kunt de achttien missies in je eentje tackelen, of je kunt lokaal een vriend uitnodigen om mee te spelen. Het spel leent zich erg voor co-op, waardoor het spel dan veel leuker zal worden. Je kunt het overigens ook in een arena tegen elkaar opnemen. Helaas is het niet mogelijk om online te spelen. Met de campagne was ik een slordige zes uur bezig.

Ik dacht dat dit een spel voor kinderen zou zijn en had het spel meteen op de moeilijke (derde van vier) moeilijkheidsgraad gezet. Dit bleek een flinke, maar leuke uitdaging op te leveren. Het spel is dus ook prima voor geoefende spelers. Je merkt wel aan het feit dat tegenstanders niet bloeden en nooit echt sterven, dat het spel wel toegankelijk moest blijven voor tere kinderzieltjes. Ik zou zeggen dat het spel het meest geschikt is voor tieners.

Eentonigheid?

Veel shooters kunnen op den duur wat eentonig zijn en dat geldt zeker ook voor G.I. Joe. Als je met een ander samenspeelt is dat niet erg, want dan heb je het meestal toch wel naar je zin, maar in mijn eentje was ik het meestal na een paar levels wel even zat. Je speelt dan met een AI-medestander, en helaas is zijn intelligentie niet om over naar huis te schrijven.

Het is niet dat het spel slecht bestuurt of niet lekker schiet. Want de wapens zijn gevarieerd en leuk om te gebruiken. Jammer genoeg zijn de superkrachten die elk personage heeft niet zo super en amper te mikken. Leuk is het wel dat je steeds kan kiezen met wie je speelt en dat je in grofweg de helft van de missies als de bad guys kunt spelen.

De gevechten met de bazen zijn vaak een van de hoogtepunten van het spel. Helaas zie je dan wel meermaals dezelfde personages terugkeren. Hetzelfde kan gezegd worden over de levels. Deze zijn prima ontworpen, maar je komt keer op keer op dezelfde plekken. Ik denk dat de ontwikkelaar dit gedaan heeft om werk te besparen.

Conclusie

G.I. Joe: Operation Blackout is een zeer fatsoenlijke third-person shooter, die vooral met een maatje leuk is om door te spelen. Echt heel lang zal je niet met het spel zoet zijn, want door het vele herhalen in het spel zullen veel mensen het niet nog eens door willen spelen. De Achievements dagen je daartoe echter wel uit. Na het spel gewoon uit gespeeld te hebben, had ik nog nauwelijks punten. Voor de gevraagde veertig euro krijg je waar voor je geld, maar zal je ook geen onvergetelijke ervaring voorgeschoteld krijgen.

Reacties

Login of registreer om te reageren.