Casper Egas | Tuesday 23 Jan 2024, 22:31

Where is Waldo, maar dan met wat meer historische achtergronden: dat is Hidden Through Time 2.

Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • Twee plaatjes in één
  • Leuk voor puzzelaars
  • Level editor
  • Heeft weinig om het lijf
  • Meer van hetzelfde
  • Audio is matig

Gespeeld op Xbox Series X. Alleen beschikbaar voor Xbox Series X/S.

In 2020 kwam Hidden Through Time uit; een Waar is Wally-achtig zoekspel met een historisch thema. Belgische ontwikkelaar Roguesite heeft er kennelijk succes mee gehad, want nog geen drie jaar later is er al een vervolg: Hidden Through Time 2: Myths & Magic. Is het weer de moeite om de speld in de hooiberg te vinden?

REVIEW

Naar het verre en nabije verleden

Er zijn vier thema’s, met elk acht zoekplaatjes. Je kunt kiezen uit de Griekse mythologie, de middeleeuwen, duizend-en-een-nacht en verrassend genoeg, de jaren 80. De platen ogen als een geanimeerde strip en ziet er charmant, maar ietwat generiek uit. De thema’s lijken soms iets te veel op elkaar, waardoor de variatie beperkt is.

Je begint met kleine platen, waar slechts enkele voorwerpen gezocht moeten worden. Later worden de landschappen steeds groter en is het een hele klus om alles uit te kammen. Gelukkig krijg je cryptische hints om je de goede kant op te helpen. Een leuke twist is dat je in dit vervolg steeds twee zoekplaten in een krijgt voorgeschoteld. Met een druk op de Y-knop gaat bijvoorbeeld de vrolijke scene in een zonnig park over in een regenachtig geheel, waarbij de figuren schuilen en zitten te rillen. Bij elk te vinden voorwerp staat vermeld in welk van de varianten het te vinden is, of dat het in beide scenario’s aanwezig blijft. Ook heeft elke plaat een bonus voorwerp, die uniek is in elk thema.

De muziek die tijdens het spel speelt stoort niet, maar had leuker kunnen zijn. Je hebt verder hier en daar wat geluidseffecten, maar Hidden Through Time 2 moet het niet hebben van de audio.

Je blijft maar zoeken

De 32 platen, of moet dat 64 zijn met de alternatieve weersomstandigheden, houden je wel een aantal uren bezig. Helaas werd het voor mij op een gegeven moment wel wat saai. Ik houd best van puzzels en voorwerpen zoeken, maar er is te weinig variatie om het echt bijzonder te maken. Misschien hadden er meer gameplay-elementen of uitdagingen toegevoegd kunnen worden.

Krijg je er echter niet genoeg van, dan kun je jouw plezier helemaal op met de goed te gebruiken level editor. Als je er voldoende tijd in wilt steken, dan kun je levels maken die net zo mooi en gedetailleerd zijn als de originelen. Je kunt jouw creaties vervolgens ook uploaden of natuurlijk de creaties van anderen downloaden. Voor de release van het spel was dit laatste helaas nog niet mogelijk.

Conclusie

Het heeft geen zin om een heel epistel te schrijven over Hidden Through Time 2. Het is immers een simpel spel: zoek voorwerpen op geanimeerde platen met behulp van hints. Zoek en gij zult vinden. Er is niets echt vernieuwends aan dit spel, maar er is ook weinig mis mee. Lijkt het je wat, leef je dan maar uit!

Reacties

Login of registreer om te reageren.