Overcooked! 2 Carnival of Chaos

Casper Egas | Tuesday 24 Sep 2019, 17:08

Het carnival is in de stad; lees hier de recensie van Overcooked! 2 Carnival of Chaos!

Casper Egas | Tuesday 24 Sep 2019, 17:08

Het carnival is in de stad; lees hier de recensie van Overcooked! 2 Carnival of Chaos!

Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • Complete menu's zijn een leuke touch
  • Meer van hetzelfde
  • Muziek minder aansprekend

Gespeeld op de Xbox One X


Overcooked 2! is al weer toe aan zijn vierde uitbreiding. Dit keer is er gekozen voor een circusthema. Ook deze DLC maakt onderdeel uit van de season pass en is daarnaast los te koop voor vijf euro. Het lijkt er vooralsnog op dat dit de laatste uitbreiding zal zijn. Gezien het succes van de serie is het dan wachten op het derde deel.

REVIEW

Wat is er nieuw?

Het circusthema vind ik het minst geslaagde thema dat Team 17 bij Overcooked 2! heeft gekozen. Niet alleen spreekt het circus mij niet zo aan, er is in de gameplay ook niet genoeg mee gedaan. Waar denk je aan bij een circus? Acrobaten, clowns, paarden of zelfs wilde dieren? Niets van dat alles is hier terug te vinden. Wat wel te vinden is in deze uitbreiding, dat is een irritant muziekje tijdens de levels. Het klinkt wel circusachtig, maar ligt voor het eerst in deze serie niet lekker in het gehoor. De accordeonachtige versie van de menumuziek is wel geslaagd.

Gelukkig zijn de vernieuwingen in de gameplay wel de moeite. Zo is er het kanon, waarin je spelers kunt afvuren. Het kanon is leuk, omdat het eerst gericht moet worden en alleen door een andere speler kan worden afgevuurd. Nog leuker is dat er nu niet alleen losse gerechten besteld kunnen worden, maar ook complete maaltijden op een tray. Nieuwe toevoegingen aan eten zijn hierbij de gevulde donut, de hotdog (met saus) en drankjes. Het vraagt echt wat van jouw team om alles goed in de gaten te houden als je vier verschillende dingen op een tray moet zetten. Heb jij de patat al? Ik heb de hamburger en uienringen. Moet er bij deze order cola of sinas?

De vijftien levels zijn makkelijk te halen op een ster, maar zijn erg uitdagend als je voor alle drie de sterren wilt gaan. Je kunt het dus zo moeilijk maken als je zelf wilt. Het goede aan deze uitbreiding is dat het aantal irritante levels tot een minimum beperkt is, waardoor je heerlijk door kan spelen.

Conclusie

Het thema mag dan niet fantastisch zijn, de toevoeging van complete menu’s is wel een gouden greep. Er is slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden uit eerdere uitbreidingen om een afwisselend en uitdagend avontuur te maken. Als je dus nog een portie Overcooked 2! op kunt, dan is Carnival of Chaos een prima aanschaf.

 

Reacties

Login of registreer om te reageren.