Casper Egas | Sunday 25 Sep 2022, 13:08

Altijd al die vervelende stagiaires met een toetsenbord willen meppen? Dat kan in The Company Man!

Review

Rating 4/10
User rating 0/10
  • Redelijk goede animaties
  • Geestdodende gameplay
  • Geestdodende muziek
  • Geestdodende grappen

Gespeeld op Xbox Series X. Geoptimaliseerd voor Xbox Series.

Tweedimensionale platformspellen zijn helemaal terug. Wie had dat eind jaren '90 verwacht? The Company Man is een Maleisisch platformspel dat de draak probeert te steken met de harde bedrijfscultuur. Voor een vrij zacht prijsje van twintig euro kun je de aantrekkelijk ogende game al proberen.

REVIEW

Humor komt niet over

Het thema van The Company Man spreekt me wel aan. Een man die zijn eerste baan begint op een groot bedrijf dat alleen maar aan winsten denk en zijn klanten en personeel als stront behandelt. Dit had een interessant verhaal op kunnen leveren, maar helaas is het zeer oppervlakkig en de grappen zijn echt niet goed gevonden. Het is het niveau van, het laagste van het laagste in het bedrijf is de klantenservice en het bedrijf dat mineraalwater zou verkopen, verkoopt stiekem rioolwater. Het voelt de hele tijd alsof er een goede grap in had gezeten, maar het komt steeds maar niet over.

Gedurende het spel moet je opklimmen naar de hoogste verdiepingen in het kantoor en krijg je een steeds belangrijkere functie. Althans, je werkt in het spel helemaal niet echt; je springt maar wat rond en ramt op een knop om collega’s te meppen. Dat meppen is nodig om ze allemaal te ontslaan. Waarom? Geen idee. Maar jouw personage zegt in elk geval dat hij het helemaal anders gaat doen als hij eenmaal CEO is. Onderweg heeft hij echter wel honderden collega’s ontslagen.

Geestdodend

Met een concept dat simpelweg niet geslaagd is, moet The Company Man het hebben van zijn gameplay. Helaas kan deze eveneens geen potten breken. De levels zijn stuk voor stuk saai, de gameplay wordt nooit uitdagend of interessant. Spring, mep, spring, mep, schiet en daar is weer een baas. De bazen zijn overigens, in tegenstelling tot de levels soms nog best pittig, maar ook zeer repetitief. Als je dan meermaals opnieuw moet beginnen door bugs, dan slaat de verveling helemaal toe.

De presentatie is overigens zo gek nog niet. Althans, de personages ogen best goed en animeren mooi. De achtergronden en het levelontwerp zijn minder geslaagd. Voor de geestdodende muziek geldt hetzelfde. Waarom is dit spel overigens 22 gigabyte groot? Het oogt als een spel dan minder dan een gigabyte aan ruimte zou innemen. Erg lang is The Company Man ook niet, want met enkele uren ben je er wel doorheen.

Conclusie

Voor mij is The Company Man geheel niet de moeite waard. Ik zou het spel met klem afraden, ook als er een aanbieding is. Er zijn zoveel leukere platformspellen te vinden; met betere gameplay, leukere levels, interessanter verhaal, betere humor, betere muziek en meer speelduur. Probeer anders Sonic Origins of Ori and the Will of the Wisps als je die spellen nog niet geprobeerd hebt.

Reacties

Login of registreer om te reageren.