Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • Nieuwe verhaallijn
  • Beginner vriendelijk
  • Psijic Order skill lijn
  • Het nieuwe beroep valt een beetje tegen
  • De hoofdverhaallijn is niet altijd even sterk

REVIEW

Met Summerset wordt de al bijzonder grote wereld van TESO nog een stukje groter. Dat terwijl Morrowind nog vers in het geheugen zit. Zenimax Online Studios laat er geen gras over groeien, maar het gevaar van meer content is dat het op den duur meer van hetzelfde kan worden. Of dat ook hier het geval is, zullen we snel genoeg gaan zien.

Hoge, neerbuigende elven

Wat opvalt, zodra je Summerset speelt, is hoe toegankelijk de nieuwe uitbreiding is. Net zoals bij Morrowind kun je er voor kiezen om je avontuur te beginnen in Summerset. Als nieuwe speler heb je dus geen flauw benul van de gebeurtenissen voor Summerset toegankelijk werd, maar dat is ook niet heel erg. Je krijgt wederom de mogelijkheid om de mechanieken van TESO te leren kennen en het is later ook mogelijk om te reizen naar locaties zoals Morrowind. Je kunt dus, ook als nieuwe speler, nog steeds het volledige verhaal meemaken.

Het verhaal van Summerset borduurt voort op de gebeurtenissen aan het einde van de Morrowind uitbreiding. Het eiland van Summerset wordt geopend voor iedere inwoner van Tamriel door Queen Ayren, koningin van de High Elves. Zoals verwacht is natuurlijk niet alles koek en ei. Waarom zou je anders als avonturier naar Summerset gaan? Overal waar je komt zie je hoe de High Elves denken over buitenstaanders. Dit zet een grimmige toon, die vreemd genoeg wel aanvoelt als een welkome afwisseling. Ten tijde van TESO zijn de Argonians net bevrijd van hun leven in de slavernij, maar de elven zijn het hier duidelijk niet allemaal mee eens. Ik ben blij dat mijn character geen Argonian is, alhoewel er op alle rassen wordt neergekeken.

 

De verborgen orde

Die grimmige toon is terug te vinden in de vele quests die Summerset rijk is. De uitbreiding draait veelal om de Psijic Order. Als je de questline start krijg je ook toegang tot een nieuwe skill lijn met een erg interessante Ultimate skill die er voor zorgt dat je een paar seconden terug gaat in de tijd, waardoor je status wordt teruggedraaid. Handig als je health laag is. Er is ook een reeks passieve skills te verkrijgen die erg handig zijn, zoals een schild welke schade absorbeert tijdens het verdedigen. Een groot nadeel van deze skill lijn is dat het upgraden van je skills heel saai kan worden. Je kunt namelijk alleen upgraden als je diverse portalen sluit die overal in Tamriel te vinden zijn. Dit is vooral voor nieuwe spelers heel vervelend, omdat zij nog geen wayshrines hebben geopend in andere gebieden van Tamriel en dus geen fast travel mogelijkheid hebben.

Naast de nieuwe skills word je ook naar een bijzonder eiland geleid welke heel lang los heeft gestaan van Tamriel. Dit eiland, genaamd Artaeum, is niet heel groot en zeker niet in vergelijking met de rest van Tamriel. Indrukwekkend is het echter wel. De Ceporah Tower is vooral erg bijzonder om te zien. Dit is de central hub van het eiland, maar de omgeving is heel mooi in elkaar gezet.

Nieuw, maar toch als vanouds

Zoals verwacht brengt de uitbreiding niet alleen een nieuw verhaal met zich mee. Ik heb het natuurlijk al gehad over de Psijic Order skill lijn. Daarnaast is er een nieuwe Crafting Profession toegevoegd: Jewelry crafting. Dit stelt je (eindelijk) in staat om je eigen juwelen in elkaar te zetten met diverse effecten. Het enige nadeel hier aan is dat het immens lang duurt voordat de skill op een degelijk niveau zit voor een ervaren TESO speler. Wellicht lopen nieuwe spelers hier iets minder tegen aan als ze alles nog moeten levellen. Tot slot is er ook nog een nieuwe Raid toegevoegd aan de wereld van Tamriel.

Conclusie

TESO: Summerset doet wat het moet doen. Er is een groot nieuw gebied beschikbaar vol content. Het hoofdverhaal is bij vlagen wat traag, maar al met al goed in elkaar gezet. Er zijn weer zat sidequests te doen en er is een nieuwe raid. Als dat nog niet genoeg is, krijg je ook toegang tot een nieuwe skill lijn en beroep. Helaas is vooral het nieuwe beroep een beetje ondermaats als je al op niveau bent. Dat mag echter de pret niet drukken, want bovenal mag gezegd worden dat Summerset een waardige toevoeging is.

Reacties

Login of registreer om te reageren.