Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • Mooie graphics
  • Spectaculaire races
  • Gave wagens
  • Korte spelduur
  • Geen nieuwe wereld
  • Weinig auto’s

Willem van Vugt | Tuesday 21 Apr 2015, 12:00

Voor een klein bedrag is Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious al uit de Xbox Store te downloaden. Is het spel je tijd en geld waard?

Review

Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious

Eind maart verrasten Microsoft, Turn 10 Studios en Playground Games ons met Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious. Het spel werd in februari aangekondigd als stand-alone game. Deze racegame is vooral bedoeld als promotie voor de nieuwe film Furious 7. Daarom was het spel tot en met 10 april ook gratis te downloaden in de Xbox Store.

Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious speelt zich af in een gedeelte van de originele spelwereld uit Forza Horizon 2. Het speelbare deel is rechtstreeks overgenomen. De enige verschillen zijn afgesloten wegen en de afgebakende spelwereld. In tegenstelling tot het enorme wagenpark uit Forza Horizon 2, kan je nu alleen voertuigen uit de Fast & Furious filmfranchise besturen. Dat is geen straf, want je gaat alleen maar echte racemonsters besturen: de McLaren P1, Nissan GTR, Bugati Veyron enzovoorts. De wagens zien er zoals we gewend zijn van de Forza-franchise bijna levensecht uit en kunnen van buiten en van binnen tot in detail bestudeerd worden. In totaal zijn er elf auto’s.

Het verhaal – voor zover het een verhaal te noemen is – gaat over hoe jij als naamloze coureur een garage met auto’s moet vullen. De auto’s verdien je door bepaalde events te winnen of doelen te voltooien, meestal het voorblijven van je tegenstander. Voordat je aan een event mee kan doen moet je één of twee voorrondes voltooien, zoals het verbeteren van een topsnelheid of scoren van een bepaald aantal stijlpunten. Deze punten verzamel je met erg hard rijden, goed driften en vernielen van je omgeving (zonder al te veel schade op te lopen!). Omdat er maar elf auto’s te verzamelen zijn en je niet érg veel moeite moet doen om ze te verkrijgen, ben je vlug klaar met het spel. Afhankelijk van je tempo kan je er binnen drie uur doorheen zijn. Voor een gratis spel geen straf, maar als je het nu dan toch zou aanschaffen voor een tientje, voel je jezelf misschien bedrogen.

Nadat je alle auto’s verzameld hebt hoef je nog niet meteen klaar te zijn. Er zijn nog zes Bucket List uitdagingen waarin je met een specifieke auto een specifiek doel moet behalen, ook nog eens in een specifiek scenario. Denk aan héél hard door stormachtig weer gaan, veel punten scoren op een golfbaan, enzovoorts. Best aardig! Maar ook hiervan zijn maar zes en dat is erg weinig. Er is één uitdagende Achievement die je vraagt om 50.000 stijlpunten te scoren, maar door de juiste race en voertuig uit te kiezen heb je ook deze zo behaald. Wat blijft er dan nog over? Een paar rondjes door de spelwereld rijden is leuk, maar met het beperkte wagenaanbod en het kleien formaat van de spelwereld wordt ook dat gauw saai.

Conclusie

Is het nou heel erg? Ja en nee. Voor €9,99 krijg je een mooie game, met gave wagens en een dik Fast & Furious sausje. Het spel gaat hard en is spectaculair, maar je bent er wel zo doorheen geracet. Wil je echt racen, dan kan je beter wat meer uitgeven aan Forza Horizon 2. Wil je even kort proeven, dan is deze Fast & Furious game ideaal.

Reacties

Login of registreer om te reageren.