Joeri Tits | Tuesday 6 Apr 2021, 20:05

Altijd al eens een holbewoner willen zijn? Dan is de platformer Jet Kave Adventure zeker wat voor jou!

Review

Rating 6/10
User rating 0/10
  • Gevarieerde levels
  • Solide gameplay
  • Leuke platformelementen
  • Combat is niet interessant
  • Te makkelijk

Gespeeld op Xbox Series X.

In Jet Kave Adventure van ontwikkelaar 7levels mag je aan de slag met Kave. Deze holbewoner staat in het begin van de game op het punt gedumpt te worden door zijn groep mede-holbewoners. Gelukkig gebeurt er net dan een bizarre neerstorting op de achtergrond waardoor je kan ontsnappen. Wanneer je bij dit neergestorte wrak komt, zie je dat het een buitenaards ruimteschip is. Hier vind je dan ook meteen een jetpack. Daarna start het avontuur op zoek naar erkenning binnen zijn gemeenschap, en naar een oplossing voor het buitenlands bezoek.

REVIEW

Jetpack als bijzonderheid

De jetpack zorgt voor het bijzondere aspect aan de platform-gameplay. Waar je zonder je jetpack gewoon wat zit rond te springen of vijanden aan het doodknuppelen bent kan je met je jetpack bijvoorbeeld vliegen, met een boost snel naar voren schieten en zware objecten tillen. Dit maakt dat de ontwikkelaar tal van mogelijkheden heeft die hij volledig benut in de zesendertig levels die het spel heeft. Je merkt steeds variatie in de nochtans simpele gameplay die de game kent. Door de simpele gameplay kan je spreken van een solide geheel, waar eigenlijk helemaal geen opmerkingen over zijn. Helaas is dit wel te zeggen over de vijanden. Het game kent verschillende grote insecten, vliegende beesten en dino’s, maar om deze om te leggen hoef je ze vaak maar een simpele keer te raken. Hierdoor ga je, wanneer je in de buurt van een vijand bent, maar wat op de knop drukken. Het resultaat is toch altijd goed: juist timen of de verschillende vijanden op één of andere bijzondere manier raken is er niet bij. Ook de wat grotere bazen die je af en toe tegenkomt zorgen niet voor een bijzonder bevredigend gevoel. Zowel de vijanden als de bazen zijn erg simpel te verslaan. Het platformen blijft gelukkig wel boeiend en zorgt ervoor dat je wel verder speelt. Door de jetpack heb je verschillende mogelijkheden, waardoor je soms zelfs stukken van levels volledig verticaal dient te voltooien.

Grafisch valt er weinig over deze budgettitel te zeggen. De levels zijn, ondanks het vaak eenzijdige prehistorisch thema, voldoende gevarieerd op grafisch gebied. De tussenfilmpjes zijn van wat mindere kwaliteit, maar zonder te storen. Ik vind het enkel vreemd dat vaak stukken van het verhaal verteld wordt door beeldspraak met ballonnetjes. Er wordt nochtans wel af en toe spraak toegevoegd. Dit had gerust wat meer mogen zijn, want dit geeft het spel toch wat meer kwaliteit. De soundtrack doet mij wat denken aan Donkey Kong Country. Je merkt aan de gameplay dat de ontwikkelaar daar ook de mosterd heeft gehaald.

 

Wat te gemakkelijk

Het game telt dus zesendertig levels. De levels duren meestal maar enkele minuten, maar door het hoge aantal levels krijg je, gelet op zijn prijs, wel wat terug. Daarnaast kan je per level proberen je eigen tijd te verbreken of alle verzamelobjecten proberen te verzamelen. Dit zorgt ervoor dat er toch wat uitdaging in deze platformer zit. Het is namelijk net wat te gemakkelijk en je geraakt sowieso gemakkelijk door elk level. Ook de eerder genoemde moeilijkheidsgraad van de vijanden draagt hier niet aan bij. Dit zal ervoor zorgen dat voor sommige van ons het allemaal toch net wat te simpel overkomt.

Conclusie

Jet Kave Adventure heeft zijn plus- en minpunten. De solide besturing, de variatie in platformgameplay en leveldesign zijn zeker een pluspunt. Daartegenover staat de wat te simpele combat-gameplay en het gebrek aan uitdaging. Gelukkig kan je voor dat laatste altijd proberen de tijdsuitdagingen te voltooien. Al bij al heb ik een leuke oertijd beleefd met Jet Kave Adventure!

Reacties

Login of registreer om te reageren.