Dorian de la Fosse | Sunday 28 Jul 2019, 9:27

Alle bekende monstertrucks zijn weer van stal gehaald voor Monster Jam Steel Titans. Lees hier hoe dit uitpakt.

Review

Rating 6/10
User rating 0/10
  • Veel monster trucks aanwezig
  • Veel modi
  • Offline multiplayer
  • Geen online multiplayer
  • Circuit races worden snel saai
  • Geen grafisch hoogstandje

Gespeeld op Xbox One X

Fans van monster trucks hebben het niet heel goed in de wereld van videogames. Zo zijn er sporadisch wat monster trucks te vinden in games als bijvoorbeeld GTA. De monster truck games die er wel zijn, scoren over het algemeen niet zo hoog, omdat ze simpelweg slecht zijn. Met Monster Jam: Steel Titans hebben we eindelijk een monster truck game die in ieder geval genoeg potentie heeft. Hoe pakt die potentie echter uit?

REVIEW

Rondjes rijden op hoge wielen

Monster Jam: Steel Titans plaatst jou achter het stuur van een beginners truck. Zoals gewoonlijk volg je een aantal tutorials waarna je de eerste “echte” monster truck opent. Na de tutorial heb je een aantal opties. Er is een volledige carrièremodus waarin je spelenderwijs steeds moeilijkere uitdagingen ontgrendelt en geld verdient om upgrades of nieuwe monster trucks te kopen. Daarnaast beschikt de game over een multiplayer modus, doch enkel voor splitscreen. Ten tijde van de review was er geen online multiplayer aanwezig. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om in je eentje los te gaan in de freeplay modus.

Ongeacht welke modus je kiest, allen bestaan ze uit een aantal onderdelen die je moet doen. Als iemand het over Monster Jam heeft, moet ik altijd denken aan de volle stadions met diverse parcours en freestyle stunten en dit is ook in de game aanwezig. Je kunt echter ook buiten de arena’s aan de slag in deze game. Als je niet aan het stunten bent dan zal je veel tijd besteden aan het rijden van rondjes op een circuit of het volgen van checkpoints over een hele baan. Head-to-Head races zitten ook in het programma, waarin je het in een toernooivorm opneemt tegen andere coureurs. Persoonlijk vond ik dit de mindere gameplaymodi, omdat het heel snel saai werd.

Monsterlijke upgrades

De races die je rijdt worden steeds lastiger en om de competitie een neuslengte voor te blijven, moet je dus je monster trucks upgraden. Je krijgt geld aan het einde van elke race, gebaseerd op je positie. Het is natuurlijk niet mogelijk om je truck volledig te upgraden aan het begin; je opent meer upgrade opties door te levellen en dit doe je door veel te spelen. Uiteindelijk maakt het niet veel uit welke monstertruck je gebruikt, want de upgrades zijn nagenoeg gelijk dus kies je favoriet.

Geen monsterlijke indrukken

Het racen zelf kan soms een aardige uitdaging zijn. In tegenstelling tot normale voertuigen sturen monster trucks met de voor- en achterwielen. Het kost dus wat tijd om hier aan te wennen. Om het leven iets makkelijker te maken zijn er drie afstellingen om uit te kiezen in het monster truck menu. Kies je bijvoorbeeld voor de arena modus dan is je truck afgesteld op het rijden in een arena, wat dus inhoudt dat je bij het minste of geringste over de hele kaart vliegt. Waarom? Omdat de physics niet echt goed zijn. Dit zorgt wel voor wat grappige momenten maar tijdens een race zorgt het voornamelijk voor frustratie. Daarnaast is de game zelf niet echt indrukwekkend op grafisch gebied, los van de trucks zelf die er dan weer goed uitzien. Wat wel goed is, is dat ik nooit last heb gehad van lag of vreemde bugs (naast de physics dan).

Conclusie

Monster Jam: Steel Titans is de eerste monster truck game sinds een lange tijd. De game doet wat er van wordt verwacht, maar ook niet meer dan dat. Grafisch is het niet top en als het aan de physics ligt dan rij je vaker in de lucht dan over de baan. Gelukkig zijn wel alle grote namen binnen Monster Jam aanwezig en heb je de mogelijkheid om alle trucks te besturen. De game heeft genoeg content om je een tijd bezig te houden, alleen of met je vrienden op de bank aangezien er geen online multiplayer in zit.

Reacties

Login of registreer om te reageren.