Dorian de la Fosse | Friday 18 Dec 2020, 11:00

Zoek je een reden om weer terug te keren naar Tekken 7? Lees dan hier de review van de nieuwe season pass.

Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • Mooi nieuw level
  • Twee nieuwe personages...
  • ... maar één is nog niet bekend
  • Te karig aanbod voor de prijs

Gespeeld op Xbox Series S

Het is al weer een tijd geleden dat we Tekken 7 mochten verwelkomen op onze thuisconsoles. Bandai Namco heeft de game echter lang ondersteund door middel van season passes waarin nieuwe personages, levels en aanpassingen werden vrijgegeven. In 2020 zijn we inmiddels aangekomen bij Season Pass 4. Xboxworld dook voor jullie in de game om te zien wat de nieuwe toevoegingen waard zijn.

REVIEW

Wie betreedt de ring?

In Season Pass 4 worden er twee personages, één level en een reeks (klassieke) aanpassingen toegevoegd aan het al behoorlijk uitgebreide Tekken 7. Het eerste personage is direct beschikbaar: Kunimitsu. Zij is een kunoichi (vrouwelijke ninja) die tevens ook de dochter is van de originele Kunimitsu uit Tekken 2. Dit nieuwtje wordt echter niet naar buiten gebracht door een nieuw deel in de Story Mode, want die is er simpelweg niet. Dat is op zich jammer, want het zou een interessant stukje kunnen zijn. Qua speelstijl moet je denken aan een ninja; dat betekent dus snelle aanvallen en veel behendigheid, maar dat gaat ten koste van wat kracht. Dit houdt echter niet in dat ze helemaal geen harde klappen uit kan delen, dat kan ze wel degelijk door van stand te veranderen. Mede door haar snelheid kan ze een geduchte tegenstander zijn, zeker zodra meer mensen dit personage gebruiken in de online modus. Daar kan ik ze ook geen ongelijk in geven, ze speelt heerlijk weg. Niet genoeg om mijn persoonlijke favorieten van de troon te stoten (King en Hwoarang), maar ze zal zeker nog wat speelduur zien.

Vooralsnog is het tweede personage uit de Season Pass nog niet aangekondigd en het zal dus een verrassing blijven tot het laatste moment. Misschien kunnen we ook dit keer weer een cameo verwachten van een bekend personage uit een andere serie?

Voelt als thuis

Met de toevoeging van een krijger van Japanse origine kan het natuurlijk niet uitblijven dat er een arena met Japanse invloeden wordt toegevoegd. In deze dlc betreft het Vermillion Gates. De gehele arena straalt Japan uit, met de lotusbladeren die rondvliegen, de berg Fuji op de achtergrond en de rode tori’s (rode bogen) die her en der zichtbaar zijn. Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste levels die ze hebben toegevoegd aan de game.

Klassiekers in een nieuw jasje

Op het gebied van aanpassingen ben ik dit keer iets minder enthousiast. Bandai Namco heeft voor Season Pass 4 gekozen voor het klassieke Pac-Man, waar je de bolletjesslikker zelf of één van de spookjes als accessoire kan dragen. Tevens is er ook een nieuw t-shirt beschikbaar van de gele rakker en zijn er ook nieuwe kadertjes voor je levensbalk en de informatie er onder. Er is dus weer wat toegevoegd aan de al rijke aanpassingsmogelijkheden.

Feest voor iedereen

Zoals we gewend zijn van de eerdere grote updates (de season passes) zijn er ook dit keer een aantal wijzigingen aangebracht aan de game die voor iedereen beschikbaar zijn, ongeacht of je de nieuwste pass hebt of niet. De user interface heeft een make-over gekregen, waardoor alles nog beter zichtbaar is. Tevens zijn er nieuwe vaardigheden toegevoegd, zodat er een betere balans is tussen de verschillende personages. Voor de spelers die graag online spelen is er ook wat nieuws te bespeuren. Zo is er nu een nieuwe rang toegevoegd genaamd “Tekken God Omega” en is er voor iedereen nu ook een “Tekken Prowess” score. Deze score laat je zien hoe goed je bent ten opzichte van andere spelers in de wereld. Genoeg motivatie voor de competitieve spelers dus!

Conclusie

Season Pass 4 brengt weer de nodige veranderingen met zich mee. De content van de dlc is goed, maar de grote vraag blijft natuurlijk of het de prijs rechtvaardigt. Dat is moeilijk te zeggen omdat nu we nog niet weten wie het tweede personage wordt, en persoonlijk had ik iets meer verwacht voor de prijs. Dat betekent echter niet dat het je geld helemaal niet waard is, er zijn genoeg dingen toegevoegd om je weer een heel seizoen zoet te houden, zeker als je fan bent van de online modus.

Reacties

Login of registreer om te reageren.