Review

Rating 7/10
User rating 9/10
  •  Mooie gebieden
  • Realistische geluidseffecten
  • Weapon customisation
  • Het wordt snel saai
  • Niet heel toegankelijk voor de gemiddelde gamer

Dorian de la Fosse | dinsdag 28 Nov 2017, 17:09

Een grote open wereld, mens tegen natuur. TheHunter heeft veel interessante elementen, maar is de game interessant genoeg voor de gemiddelde gamer? Xboxworld ging voor jullie op jacht.

REVIEW

Bereid je voor op de jacht

Denk jij bij herten en beren aan de meest efficiënte manier om ze neer te krijgen met een jachtgeweer? Ik ook niet, maar dat is wel de bedoeling in TheHunter: Call of the Wild. Natuurlijk is het wel heel kort samengevat, dus ik zal het één en ander toelichten. In TheHunter: Call of the Wild sta jij in de schoenen van een jager. Stapsgewijs wordt je uitgelegd hoe jij, als jager, te werk moet gaan om je felbegeerde trofee te bemachtigen. Dit begint veelbelovend. Je kan zien dat er veel aandacht is besteed aan de details van het jagen. Je moet bijvoorbeeld laag blijven om geluid te verminderen en zodat de dieren je geur niet op kunnen pikken als de wind waait. Je kunt dieren traceren door te luisteren naar geluid of door sporen te volgen. Bij elk spoor dat je vindt word verteld in welke staat het dier was toen het voorbij kwam, oftewel was hij aan het wegrennen of rustig aan het lopen enz. Al deze factoren bepalen of jij dicht bij het dier kan komen om hem daarna af te knallen. Als dat het geval is dan moet je er voor zorgen dat je vitale organen van het dier raakt, zodat het in één keer de grond raakt.

Dieren jagen 101

Ik volgde de instructies van de tutorial en voordat ik het wist had ik mijn eerste hert geschoten. Slecht weliswaar, aangezien ik hem raakte in zijn buik, waardoor hij wegrende en langzaam doodbloedde. Dit leverde weinig punten op, dus ik ging haastig op zoek naar het volgende dier. Hier kwam ik al gelijk in de problemen, ik negeerde namelijk de goed uitgedachte tutorial, waardoor ik bij geen enkel ander dier in de buurt kwam. Gefrustreerd ben ik een outpost gaan bezoeken, waardoor een deel van de kaart zichtbaar werd. Toen, in de verte, zag ik hem. Mijn tweede trofee. Ik twijfelde geen moment en pakte mijn geweer, waarna ik het dier neerschoot met een perfecte headshot (ik kan het dus wel!). Dit leverde me een achievement op en een klein gevoel van voldoening, maar toen bedacht ik me opeens dat dit is waar de game om draait. Het jagen op dieren. De hele tijd.

Mens en de natuur

In TheHunter: Call of the Wild kan je kiezen uit twee verschillende gebieden: een wildlife park in Duitsland en het Amerika’s Pacific North-West. Zoals verwacht kom je in beide gebieden verschillende dieren tegen, je moet immers wel wat te doen hebben. Maar het zijn niet de dieren die de gebieden memorabel maken. Beide gebieden zien er prachtig uit. Er is veel oog voor detail, dit valt zeker op als je langzaam je prooi aan het benaderen bent, want daar heb je dan de tijd voor. Het herfstachtige landschap beweegt mee op de wind, er zweven pollen door de lucht, weerseffecten en de lichteffecten zien er ook prachtig uit. Ook de geluidseffecten zijn goed. Je hoort bijvoorbeeld de bladeren onder je voeten kraken. Er is aan schoonheid geen gebrek in deze game. Op het gebied van de natuur dan.

Realisme van top tot teen

De omgeving heeft ook direct effect op het jagen op de dieren. Het hoge gras maakt veel geluid, wat de dieren in de omgeving alert maakt. Als je te hard loopt dan horen ze je. Dit resulteert in het wegrennen van je prooi, waardoor je zoektocht weer opnieuw kan beginnen. Dit kan best frustrerend zijn. TheHunter dwingt je namelijk om zo geruisloos mogelijk te bewegen en aangezien je geen ninja bent, maar een jager, betekend dit dat je dus langzaam en methodisch te werk moet gaan. Dit draagt bij aan het realisme, maar het maakt de game wel minder toegankelijk. Als je eindelijk dicht bij een dier bent en je mag het schot gaan nemen, dan moet je ook rekening houden met diverse factoren, zoals bijvoorbeeld de wind en je hartslag. Allemaal heel realistisch wat het voor de liefhebber alleen maar mooier maakt. Daar zit ook gelijk het probleem, zelf ben ik geen jager en ik heb ook niet zo zeer de behoefte om dit te simuleren in een game. Dit zorgde er voor dat de game al heel snel repetitief en saai werd. Er zijn ook sidequests in de game die je wat variatie bieden, zoals het fotograferen van dieren, maar ook dit kon de verveling op een gegeven moment niet meer tegenhouden. Op een gegeven moment ben ik de wereld maar gaan verkennen op een quad, leuk ter afwisseling maar volgens mij niet helemaal de bedoeling.

Er is ook de mogelijkheid om andere wapens met verschillende typen ammunitie en upgrades te kopen, wat weer een nieuwe dimensie zou moeten geven aan het jagen, maar dit veranderd helaas niks aan de benadering van de dieren. Maak je teveel geluid, dan rennen ze weg. Het is wel goed om te zien dat Expansive Worlds je de mogelijkheid geeft om te jagen met een wapen wat beter bij je past.

Conclusie

TheHunter: Call of the Wild is een semi-realistische game. Expansive Worlds heeft erg hun best gedaan om een mooie wereld neer te zetten, maar als je de lijnen van de game volgt, zal je hier heel langzaam doorheen kruipen. Het realisme bij het nemen van je schot is goed in beeld gebracht, het hangt echt af van je eigen vaardigheden, maar dit maakt de game minder toegankelijk voor het grote publiek. Daar komt nog bij dat de game erg traag is, waardoor verveling waarschijnlijk niet uit zal blijven. Dit maakt het moeilijk de volle prijs te rechtvaardigen, maar mocht je de game met korting kunnen krijgen, dan is het het overwegen waard.

Reacties

User rating 9
heuft 8 maanden,3 weken geleden

ik heb dit spel ook. het ziet er inderdaad geweldig uit (ik heb ook Hunting Simulation, maar die ziet er veel minder uit, en is nog frustrerender dat dit spel) het geluid is echt geweldig. als je stil staat en een dier lokt dan hoor je ze letterlijk achter je of langs je lopen (zeker met dolby surround of koptelefoon) dan is het echt een kwestie van heel stil draaien en het beest vinden, aanleggen en schieten.
de details van de omgeving is ook prachtig, de zon, schaduw, regen. over alles is nagedacht, ook inderdaad de pollen, en insecten die voorbij vliegen.
het volgen van een spoor kan soms erg lang zijn. waardoor je denk ik wel letterlijk 20 minuten alleen aan het lopen bent. en als je er het dier dan ziet en weg rent is het helemaal erg. maar als je het dier wel raakt geeft het een enorme kick (helemaal met pijl en boog). ik heb alleen nog het Duitse park gezien (wist niet dat er nog een ander park was). het is niet een spel voor even een snel potje. je moet de tijd nemen. je bent zo een paar uur kwijt.

van de 2 hunter simulators die ik gespeeld heb vind ik deze de 40 euro wel waard. ik heb multiplayer nog niet gedaan, ik had gelezen dat dat nog niet helemaal ok was, maar hoop dat ook eens te kunnen spelen.

HeadNinja 8 maanden,2 weken geleden

Jammer dat ze met zo'n mooie open wereld een game maken om te jagen. Er zullen vast geen mensen speciaal door deze game echt gaan jagen, maar had toch liever gezien dat ze er wat anders mee hadden gedaan.

Ziet er goed uit en lijkt erg mooi allemaal, maar een game apart om te jagen vind ik niks.

Login of registreer om te reageren.