Dorian de la Fosse | Tuesday 21 Apr 2015, 12:30

Met het Star Wars Celebration Event vers in ons geheugen heeft XBW besloten om de allerbeste Star Wars games op een rijtje te zetten.

Toplijst

Star Wars is één van de populairste sci-fi filmseries ooit. Nu het spiksplinternieuwe deel VII staat gepland voor eind dit jaar, worden alle fans weer laaiend enthousiast. Ook in de gamesindustrie is Star Wars erg populair gebleken. Er zijn tientallen games uitgebracht. Maar welke Xbox-games zijn nou het beste? XBW heeft ze voor je op een rijtje gezet.

5. Star Wars Obi-Wan

Als je denkt aan Star Wars games dan komt dit spel niet meteen in je op. Maar toch is het noemenswaardig. Toegegeven de controls lieten aardig te wensen over, maar de voldoening als je eenmaal je vijanden aan mootjes hakte maakte een hoop goed. In Star Wars Obi-Wan bestuur jij natuurlijk Obi-Wan ten tijde van Star Wars Episode I – The Phantom Menace. Het was een unieke game met net zo unieke mechanics en controls en het gevecht met Darth Maul is nog steeds memorabel.

4. Star Wars Republic Commando

In Republic Commando speel je voor de verandering niet als Jedi of Sith. Jij bent de leider van een speciaal getrainde Clone Commando-unit bestaande uit vier man. Gedurende de game moet je een aantal geheime missies uitvoeren op diverse locaties in het Star Wars universum. Republic Commando is een first-person shooter ten tijde van Star Wars Episode II – The Clone Wars. In dit geval sta speel je dus nog voor de Republic, voor het 't Empire wordt.

3. Star Wars The Force Unleashed

The Force Unleashed plaatst je in de schoenen van Galen Marek a.k.a. Starkiller. Nadat je vader is vermoord, neemt Darth Vader je mee om te trainen als zijn leerling. Het uiteindelijke doel: Het uitschakelen van de Keizer. The Force Unleashed speelt zich af tussen Star Wars Episode III en IV. Het is een third-person action game, waar je veelvuldig gebruik maakt van je lightsaber en de Force met spectaculaire taferelen tot gevolg.

2. Star Wars Battlefront serie

Star Wars Battlefront geeft spelers de mogelijkheid om de grote veldslagen uit de films te beleven en, als het lukt, ook nog een alternatief einde te geven. Je kunt kiezen tussen de Republic en CIS (Episode I t/m III) of Rebel Alliance en Empire (Episode IV t/m VI) en alle eenheden die daar bij horen. Het is een class-gebaseerde shooter die je zowel in first als third-person kan spelen. De game staat garant voor uren speelplezier.

1. Star Wars Knights of the Old Republic

Knights of the Old Republic is dé ultieme Star Wars game ontwikkeld door Bioware, later ook van Mass Effect. KotOR wist ons te verassen met een uitstekend verhaal en verslavende gameplay. KotOR speelt zich 4000 jaar voor Episode IV af. Je kunt je eigen character maken en allerlei abilities leren door XP te verzamelen. Samen met je companen, welke je door het spel heen verzameld, ga je verschillende werelden af om het uiteindelijk op te nemen tegen Darth Malak. Je reis door het heelal brengt je in contact met een breed scala aan aliens, gekke wapens en voorwerpen en interessante verhalen.

Zo komen we aan het einde van nog een toplijst. Hebben jullie een favoriete Star Wars game? Laat het weten!

Reacties

OniRyo 4 years, 7 months geleden

Rogue Squadron II was/is waarschijnlijk mijn favoriete Star Wars game, wat heb ik enorm genoten van die game :p

X-Junk 4 years, 7 months geleden

Rogue Squadron was idd een prima game.
Ik mis Star Wars The old republic.

Login of registreer om te reageren.