Ruben Correa Alves | zondag 12 juni 2016, 22:00

E3 2016 XBW Live: EA Games

Welkom bij de XBW Liveblog voor de EA Games E3 2016 persconferentie! Origineel stond de persconferentie gepland voor 22:00 maar beelden blijven uit. Misschien passend bij de huidige trend van delay's? Goed, om 22:08 is dan toch de start van de persconferentie, met de CEO van Electronic Arts, Andrew Wilson, die een kleine intro geeft met een blik richting de toekomst. Waar Andrew Wilson begon neemt Peter Moore vanaf een andere locatie, waar blijkbaar een tweede conferentie gaande is, het kort over.

Op naar de games. Battlefield 1 en Titanfall 2 zijn aanwezig op E3. Na de conferentie staat een stream te wachten waar 64 gamers het in een potje Battlefield tegen elkaar op zullen nemen.

Titanfall 2

Vince zampella neemt het woord over. Titanfall 2 is de volgende game in de franchise. In nieuwe multiplayer beelden wordt de vloeiende actie van de shooter geshowed. Zo op het eerste gezicht ziet het er vertrouwd uit en lijkt Respawn Entertainment te bouwen op de succesvolle punten van de eerste game. Zes nieuwe titans met verschillende abilities en meer functies. Binnenkort komt er een test waar spelers zelf de multiplayer kunnen uitproberen en testen.

In tegenstelling tot het eerste deel van de game zal Titanfall 2 ook een singleplayer bevatten. In een verhaal over een pilot en zijn titan moet je het voor jezelf gaan opnemen. Verschillende grote scenes komen voorbij maar ook een focus op kleinere details binnen het verhaal zijn zichtbaar. 28 oktober kan jij met jouw titan aan de slag!

Madden NFL 17

Terug naar Peter Moore. Het sport segment van de conferentie is van start gegaan en Madden is als eerste aan de beurt. eSports krijgt gelijk een focus, waar EA games gamers van de verschillende sport games een kans wil bieden om succesvol te worden van de kleinere competities tot de 'EA Major' kampioenschappen. EA Games introduceerd deze week al een groot toernooi waar de acht beste NFL gamers het tegen elkaar op zullen gaan nemen. Daarnaast introduceerd EA Games dit jaar de Madden NFL Championship Series waar er een miljoen Euro op het spel staat!

Mass Effect: Andromeda

Aaryn Flynn van Bioware komt het podium op en begint te praten over Mass Effect: Andromeda. Een compleet nieuw project voor de ontwikkelaar in een bekend universum. De speler krijgt volgens Aaryn meer vrijheid. Daarnaast draait de game op de nieuwste Frostbite engine. In behind the scenes beelden zie je hoe Bioware van concepten een prachtige game bouwen. Pure ingame beelden zijn er helaas nog niet, maar wat er te zien is is veel belovend.

Play To Give

Andrew Wilson is terug en praat over een aantal algemene zaken over de support van de community en vorige games van EA. Met Play To Give maakt EA Games het mogelijk om door te gamen een aantal verschillende goede doelen te steunen.

FIFA 17

Terug naar Peter Moore. En wat is een EA conferentie zonder FIFA? Helemaal niks natuurlijk dus we krijgen een aantal mooie beelden te zien. FIFA 17 stapt over op een nieuwe engine. Meer en meer EA games draaien op Frostbite, en een FIFA game op deze technologie is veel mogelijk! Traditioneel voor de FIFA presentatie krijgen we een aantal epische voetbal kreten te horen.

Nieuw voor FIFA is de story mode, The Journey, waar je een reis maakt richting de top van het Britse voetbal. Aaron McHardy neemt het vervolgens over en neemt een aantal verbeteringen door. De physics zijn iets verbeterd waardoor je een beter gevoel krijgt. Met een beter AI systeem moet de algehele ervaring een stuk beter zijn.

EA Originals

Patrick Söderlund, vice president van EA Studios, komt op het podium. EA Originals is een systeem waar kleine ontwikkelaars kunnen samenwerken met EA Games om hun projecten naar de markt te brengen. In een korte presentatie wordt één van de projecten, die met behulp van EA Originals mogelijk wordt gemaakt, gepresenteerd.

Star Wars

Jade Raymond komt aan het woord en verteld over de verschillende ontwikkelaar die werken aan verschillende Star Wars games. Zo werkt Visceral aan een actie game in het Star Wars universe. en is Respawn Entertainment bezig met een third person game. Lucas Films is een belangrijke speler hierin die EA steunen bij de verschillende projecten. Nadat Star Wars Battlefront het Star Wars universum terug heeft gebracht naar de gaming industrie staat er de fans nog veel te wachten! Een behind the scenes clip laat vele ontwikkelaars met hun projecten zien.

Battlefield 1

De grote game waar iedereen volgens mij op wacht deze avond. Na een korte introductie krijgen we een nog kortere, maar heerlijke in-game video te zien. Patrick Bach pakt de microfoon en verteld wat over de game. Battlefield 1 is de volgende grote game voor DICE. Maar om de game succesvol te maken is een interactie met de community belangrijk. In een 32 vs 32 match vanavond mogen de eerste gamers al kennis maken met de multiplayer van de game.

Patrick gaat verder over een aantal functies van de game. Destruction is een belangrijk element van de game, waar de map verandert door een potje heen. Dynamische weerseffecten helpen daar verder aan mee waardoor potjes op dezelfde map totaal anders kunnen worden. Als derde wordt er kort gepraat over een aantal voertuigen. De clip wordt opnieuw afgespeeld en bevat nu een stuk meer beelden. 21 oktober komt Battlefield 1 uit.

Dat was de eerste persconferentie van de E3 van 2016! laat in de comments weten wat jij er van vond! Neem ook de kijkje in het E3 topic op het forum waar heel XBW zo af en toe uit zijn dak gaat van de mooie beelden!

Reacties

Login of registreer om te reageren.