Jeffrey KoopmanRuben Correa Alves | zondag 13 juni 2016, 22:00

E3 2016 XBW Live: Ubisoft

Welkom bij de XBW Liveblog voor de Ubisoft E3 2016 persconferentie! Ubisoft zal vooral met Watch Dogs 2 de aanval in gaan zetten, maar ook The Division mag niet vergeten worden met de DLC die gepland staat. Ghost Recon Wildlands en For Honor werden vorig jaar al aangekondigd en zullen ongetwijfeld aandacht krijgen dit jaar. Misschien dat er naast het bekende ook een compleet nieuw IP wordt aangekondigd. Assassin's Creed is er dit jaar niet bij, maar mogelijk gaan we wat details zien van de film en mogelijk waar de serie in de toekomst heen zal gaan.

30 jaar

Ubisoft bestaat 30 jaar! Om dat te vieren begint de persconferentie met een dans show, zoals dat een aantal jaren geleden in elke show zo ging eigenlijk. "Don't stop me noooow!" En uiteraard zoals elk jaar is daar ook Aisha Taylor om de hele show aan elkaar te praten. Ubisoft is begonnen!

Just Dance 2017

De populaire dansgame komt volgend jaar naar alle populaire game consoles toe.

Ghost Recon Wildlands

Na een klein praatje over Ubisoft en de geschiedenis ervan gaan we snel door naar een trailer voor de nieuwste game in de Ghost Recon serie. Het lijkt een erg actievolle mafia game te zijn en daarmee in eerste instantie compleet anders vergeleken met hoe Ghost Recon altijd is geweest. Je speelt als een Ghost. Je krijgt de mogelijkhijd om solo, of met 4 man samen de open wereld te stappen. Vervolgens zien we een gameplay demo waar te zien is dat een tactische aanpak zoals in de vroegere nog steeds erg belangrijk is. Door de toevoeging van een open wereld lijkt het geheel wat meer op een oudere Far Cry gemengd met een oudere Ghost Recon. Ghost Recon Wildlands komt 7 maart 2017 uit.

South Park: The Fractured But Whole

We gaan verder met South Park. Een redelijk contrast. Trey Parker en Matt Stone, de mannen achter South Park nemen wat punten van de game door. De game gaat verder waar South Park: The Stick of Truth stopte. In een gameplay clip is te zien dat je een eigen class kan samenstellen voor jouw hero. De typische South Park art style en alle stemmen zijn uiteraard weer van de partij. Wie de South Park: The Fractured But Whole koopt krijgt de South Park: The Stick of Truth. De game komt op 6 december dit jaar uit.

The Division

Julian Gerighty betreed het podium om wat te vertellen over "The Underground" update van The Division. Geen omgeving zal hetzelfde zijn in Undergroud. Vecht je keer op keer door een totaal nieuw gegenereerde wereld. Deze update komt op 28 juni uit.

En er komt nog een uitbreiding, survival. Onderstaande cinematic trailer wordt getoond Er word geen woord gezegd over een eventuele release datum.

Eagle Flight

Zoals verwacht kan het woord "VR" ook bij de Ubisoft persconferentie niet ontbreken. We krijgen een live demo te zien van een cartoony vogel game genaamd Eagle Flight. Het concept is leuk, maar zal geen grote indruk achterlaten. 

Star Trek: Bridge Crew

Ook Star Trek gaat werken met de VR technologie. Er wordt heel positief gepraat over hoe geweldig is. Geordie doet daar on stage nog een schepje bovenop. Ieder heeft zijn eigen rol op het ruimteschip. De graphics ogen wel erg matig. De game komt deze herfst uit op alle grote VR platformen.

For Honor

Alles gaat kapot, en flink wat geweld in de cinematic trailer waar For Honor mee opent. Speel als ridder, samurai of viking het is allemaal mogelijk. We zien een campaign level uit het standpunt van de vikings. Een hoop hack and slash geweld dat wordt afgewisseld met quick time events. Het doet ons erg veel denken een game als Ryse, hopelijk dit keer beter uitgewerkt. Op 14 februari kan je aan de slag met de nieuwe actie titel.

Grow Up

Pete Young komt het podium en begint over een compleet ander project over een lief robotje, Bud. Grow Up is een kleurrijke en vrolijke platformer die augustus dit jaar naar je toe komt springen!

Trails of the Blood Dragon

Wooo, twee swag meneren komen het podium op! Een beetje een vreemde introductie leidt naar gameplay beelden van een nieuwe Trials titel. Trails of the Blood Dragon is nu beschikbaar!

Assassin's Creed film

Films gebaseerd op games zijn zelden van goede kwaliteit. Maar Frank Marshall in combinatie met een groot budget en een professioneel film team moeten ervoor zorgen dat Assassin's Creed in december een groot succes in de bioscoop wordt. In een clip met wat beelden uit de film en een blik achter de schermen zien we dat Michael Fassbender en Marion Cotillard een rol in de film hebben.

Watch_Dogs 2

De show wordt gekaapt door een hacker! Dat kan maar één ding betekenen, tijd voor Watch_Dogs 2! We duiken snel een gameplay demo in. Watch_Dogs 2 speeld zich deze keer af in San Francisco waar jij onderdeel bent van DedSec. Als een hacker kan je totaal gebruik maken van alle electronica om je zo een weg door het verhaal te vechten. Zo op het eerste blik lijkt het redelijk op het eerste deel wat betreft het gebruik van hacken. Yves Guillemot en Jim Ryan brengen vervolgens het nieuws dat er gekeken wordt naar een film in het Watch_Dogs universum. In een tweede gameplay trailer wordt wat meer actie van de game geshowed.

Steep

Yves Guillemot terug op het podium en praat over een aantal van de divisies binnen Ubisoft en over een nieuw IP. De trailer start en het eerste beeld is een besneeuwde berg gemengd met een aantal verschillende stemmen van extreme sporters. We zien skiers, snowboarders en wingsuits. Steep is de nieuwste sport titel van Ubisoft! Na een kort praatje gaan we over naar een gameplay demo. Via een parachute gaat de speler naar beneden. In de achtergrond zien we een deel van de Alpen, onderdeel van de grote open wereld. naast een traditionelere view maakt de game ook gebruik van GoPro stijl camera punten. Steep komt in december naar je toe geslide! Binnenkort kan je al aan de slag met de beta.

En dat was het einde van de show. Veel gameplay beelden van een aantal toffe titels! Waar was jij van onder de indruk? Neem ook de kijkje in het E3 topic op het forum waar heel XBW zo af en toe uit zijn dak gaat van de mooie beelden!

Reacties

Login of registreer om te reageren.