Assetto Corsa opnieuw uitgesteld voor console

Ruben Correa Alves | Friday 6 May 2016, 14:34

Simracers moeten nu tot augustus wachten.

De console versie stond oorspronkelijk geplanned voor een release op 22 april. De game werd eerder echter al uitgesteld met een nieuwe release datum in juni. Helaas wordt nu, een maand voor release, bekend gemaakt dat Assetto Corsa pas op 26 augustus beschikbaar zal zijn voor de Xbox One en PS4.

505 Games, ontwikkelaar van de console versie, en Kunos Simulazioni, ontwikkelaar van de PC versie, maakten dat bekend op hun facebook pagina. Een concrete reden werd niet gegeven voor de delay. Wel werd er begin dit jaar vermeld dat de ontwikkelaar aan een 900p/60fps target voor de Xbox One werkte. Het is dus goed mogelijk dat de ontwikkelaar wat extra tijd nodig heeft om de game verder te optimaliseren om zo een strakke framerate te kunnen beloven.

Reacties

HeadNinja 6 years, 3 months geleden

Ondanks dat ik het erg jammer vind heb ik wel liever dat ze inderdaad langer doorwerken aan een goed product. We hebben allemaal kunnen zien aan Race Pro wat er gebeurd als je een product te snel en vol fouten uitbrengt, als je het daarna ook nog eens niet ondersteunt dan maak je van mogelijk een van de beste racegames ooit de grootste onspeelbare flop ooit.

Login of registreer om te reageren.