Jeffrey KoopmanRuben Correa Alves | zondag 13 juni 2016, 18:30

E3 2016 XBW Live: Microsoft

Welkom bij de XBW Liveblog voor de Microsoft E3 2016 persconferentie! We verwachten vanavond informatie en beelden van games zoals Gears of War 4, Crackdown 3, Sea of Thieves, Scalebound, Halo Wars 2, ReCore en iets in de Forza reeks. Daarnaast is er Xbox One S, een kleinere variant van de Xbox One. Voordat de show begint toont Phil Spencer respect voor de slachtoffers van de tragedie in Orlando van van het weekend.

Xbox One S

Het eerste onderdeel van de conferentie is de Xbox One S. 40% kleiner dan de originele Xbox One, integrale power supply, 4K video, en een vernieuwde Xbox One controller met bluetooth voor groter bereik zijn een aantal punten die op het beeld komen. De Xbox One S is in augustus verkrijgbaar vanaf 299 Dollar. Of dat ook de wereldwijde release is is nog niet bekend.

Gears of War

Rod Fergusson komt op het podium en begint over een nieuwe feature voor op de Xbox One en Windows team. Gamers die Gears of War 4 kopen kunnen deze game spelen op beide platforms. Play anywhere, zoals de feature heet, zorgt ervoor dat gamers op Xbox One ook tegen gamers op Windows 10 kunnen spelen. Vervolgens wordt er een singleplayer demo opgestart met een aantal prachtige beelden.

Killer Instinct

Rukari Austin komt op en verteld wat over de stats van de game. Ook voor deze game geldt dat het kopen van de game betekend dat hij voor zowel de Xbox One en Windows 10 beschikbaar is.

Forza Horizon 3

De show gaat verder met een Forza Horizon 3. De nieuwe race game speelt zich af in Australië. Vol met nieuwe wagens (die je geheel kan customizen), terreinen en wegen. Forza Horizon 3 is crossplay beschikbaar tussen Windows 10, Xbox One. Beschikbaar op 27 september 2016.

Final Fantasy 15

Tijd voor Final Fantasy 15. De missie die getoond wordt is speciaal voor de E3 ontwikkeld, deze zal dus niet speelbaar zijn in de uiteindelijke versie. Een game waar je van moet houden. We zien een jappaner hevig inhakken op een mega titan.

Final Fantasy is beschikbaar vanaf 15 september 2016.

The Division

Direct na de Final Fantasy footage knalt Microsoft lekker door met wat beelden voor een The Division update.

Battlefield 1

Patrick Bach komt op het podium om wat te vertellen over Battlefield 1. Xbox One spelers met EA Access mogen 13 oktober al aan de slag met de game. De normale release datum is 21 oktober. Microsoft herhaald een aantal beelden die gister al te zien was, maar dat maakt het niet minder heerlijk.

Xbox Live

Mike Ybarra begint over een aantal technische Xbox gerelateerde zaken. Er komen meer servers online om de connectie voor de gamer te verbeteren. Nieuwe functies die we mogen verwachten zijn achtergrond muziek op je console, Taal instellen los van locatie en Cortana. Ook is Xbox Live beter toegankelijk vanaf je telefoon.

Met 'Clubs' is het makkelijker om groepen samen te stellen van gamers. 'Looking for Group' maakt het vervolgens mogelijk om makkelijker gamers te zoeken die spelen wat jij wilt spelen. 'Arena' is een tournament platform waar het makkelijk is om alleen of met vrienden mee te doen aan verschillende toernamenten. Een groot voorbeeld hiervan is EA Games waar je met bijvoorbeeld FIFA aan de slag kan.

Minecraft

Vanaf nu is het ook met Minecraft mogelijk om via verschillende platformen tegelijk samen te spelen. Helaas is dit voor nu alleen nog lokaal. Met Realms is het zo mogelijk om thuis met nog meer vrienden jouw eigen wereld te bouwen! Met Add-ons is het mogelijk om nog meer te veranderen in het Minecraft universum.

Design Lab

Je kunt met Design Lab je eigen Xbox controller laten maken, en volledig customizen door middel van Microsoft Design Lab.

ID@Xbox

Chris Carle komt het poidum op na een trailer van Inside. Limbo zal vanaf nu voor iedereen gratis verkrijgbaar zijn voor alle Xbox Live Gold leden. Daarna zien we een compilatie van alle aankomende ID@Xbox games.

ARK Survival Evolved, ook onderdeel van ID@Xbox zal ook naar Windows 10 komen met het Play Anywhere progamma.

We Happy Few

Een nieuwe game, gemaakt door Compulsion Games komt met een trailer van We Happy Few. Een heel bijzondere game, maar nog niet helemaal duidelijk wat nou daadwerkelijk het doel is. De game zal binnenkort op de Xbox One de early access fase in gaan.

Gwent

Het is de beurt aan CD Projekt Red. De maker van The Witcher 3 komt nu met Gwent, een kaart game die ook crossplay mogelijk is met Windows 10 en Xbox One. Maar ook is er gedacht aan een campaign mode. Beschikbaar vanaf September!

Tekken 7

Bandai Namco presenteerd vervolgens de volgende stap van de vechtgames. In een gameplay clip worden een aantal coole vechtmoves geshowed. Een nieuwe story modus brengt meer gevoel naar de game toe. Tekken 7 komt in begin 2017 uit voor de Xbox One. Tekken Tag Tournament 2 is daarnaast voor alle Xbox Live Gold leden gratis!

Dead Rising 4

Een clip van de nieuwste game in de Dead Rising laat vervolgens wat extra dood en verderf zien. Veel details zien we niet, maar de game zal richting het einde van 2016 beschikbaar zijn op de Xbox One en de Windows 10.

Scalebound

Shannon Loftis praat over een aantal algemene game zaken. Het 'Play Anywhere' programma is iets wat ze goed door gaan trekken in de portfolio. We gaan snel verder met Scalebound, waar Hideki Kamiya begint te praten over zijn project voor de Xbox One en Windows 10. In een co-op demo zien we een aantal spelers het opnemen tegen een gigantisch monster.

Sea of Thieves

Direct door met een trailer voor Sea of Thieves. De cartoony piraten game laat in een sfeervolle trailer zijn sfeer zien. Rare's Craig Duncan komt het podium op en verteld wat over de game. Samen met vrienden kan je de wereld van de piraterij ontdekken. In een demo wordt de gameplay van het spel. Verschillende gamers mochten de game spelen bij de studio. De demo laat de simpele maar grappige en leuke gameplay zien.

State of Decay 2

Doormiddel van een trailer wordt State of Decay 2 aangekondigd voor volgend jaar. Kort is te zien hoe jij je community kan opbouwen, maar veel wordt er nog niet verklapt. Ook cross platform beschikbaar.

Halo Wars 2

Dan Ayoub komt na het zien van de Halo Wars 2 trailer het podium op. De game komt op 21 februari 2017 uit voor Xbox One en Windows 10. De beta is vanaf nu beschikbaar voor één week lang. 

Project Scorpio

Phil Spencer stapt weer het podium op, en verteld wat over waar Xbox in de toekomst naar toe wilt.  Daarna start er een video waar medewerkers hints geven naar een nieuwe console. Project Scorpio zal een grote upgrade zijn van de Xbox One in de huidige versie, denk aan VR & 4K mogelijkheden.

Alle games en accessories zullen compatible zijn met zowel Xbox One, Xbox One S en de toekomstige Project Scorpio. Beschikbaar vanaf najaar 2017.

Dat was de tweede persconferentie van deze E3! Microsoft kwam met veel gameplay en een kijkje in de toekomst. Op welke game kan jij niet wachten? Neem ook de kijkje in het E3 topic op het forum waar heel XBW zo af en toe uit zijn dak gaat van de mooie beelden!

Reacties

Login of registreer om te reageren.