Casper Egas | Friday 24 May 2019, 12:28

Indiegames zijn er in allerlei soorten en maten. In deze rubriek bespreken we in het kort drie recente releases.

Het is tegenwoordig schier onmogelijk om tussen het enorme aanbod indiegames op de Xbox Store de titels te vinden die bij jou passen. Voor elk juweeltje zijn er drie redelijke titels en zijn er twee waardeloze spellen. In deze nieuwe rubriek nemen wij een kijkje tussen het grote aanbod en vertellen we kort of deze spellen de moeite waard zijn. Vandaag bespreek ik DragoDino, Earth Atlantis en The Long Journey Home.

Dragodino

€ 9,99

DragoDino is een tweedimensionaal platformspel met een vrolijke, kleurige, kinderlijke stijl. Je kunt dit spel alleen spelen, of met een vriend of vriendin naast je op de bank. Online spelen is helaas niet mogelijk. Elk level is een soort toren met een flink aantal verdiepingen. Op elke verdieping moet je een aantal tegenstanders verslaan om blauwe kristallen te bemachtigen. hiermee kun je hoger springen en kun je uiteindelijk de volgende verdieping bereiken. Onderweg zijn er nog allerlei andere kristallen te verzamelen, en kun je upgrades vinden of kopen en moet je natuurlijk zien te overleven. Het vechten doe je door met jouw schattige, kleine drakendino (vreemde combi?) uit zijn bek te schieten. Dit wordt nooit heel moeilijk, al is doodgaan best een ding, want dan moet je een heel level opnieuw gaan spelen. Het springen van platform naar platform voelt wat glibberig aan, waardoor het spel soms een gevecht is met de besturing. DragoDino is best aardig, maar is voor een volwassen publiek niet meer dan een niemendalletje.

6/10

Earth Atlantis

€ 9,99

Earth Atlantis is een shoot ‘em up waarbij je vrijelijk in een tweedimensionale omgeving kunt rondvaren. Grafisch is het spel bijzonder, omdat het geheel in sepiatonen wordt weergegeven en de omgeving driedimensionaal oogt, ondanks de tweedimensionale speelstijl. Je hebt aanvankelijk ‘keuze’ uit slechts één duikboot, maar ontgrendelt er meer, zodra je deze verslagen hebt. Je bent voortdurend op zoek naar de bazen, die allemaal mooi ontworpen zijn en sterk doen denken aan de visachtige tegenstanders in de Darius-reeks. De weg naar deze bazen is echter een doolhof en de kleine tegenstanders komen keer op keer terug, waardoor het soms saai werd om naar de juiste plaats te varen. Ook wordt de omgeving op den duur wat eentonig en de muziek is voor een shooter wel erg rustig en matig. Voor echte fans van shooters zal Earth Atlantis weinig uitdaging bieden, maar het spel kan leuk zijn voor beginners, mits ze het spel in korte sessies zullen spelen.

6/10

The Long Journey Home

€ 39,99

Voor deze hoge prijs mag je als consument echt wel wat verwachten. De presentatie van The Long Journey Home mag er dan ook zijn. Vooral de goede audio, met minimalistische tracks, die je een gevoel van verlorenheid in de ruimte geven is top. In dit spel kies je een bemanning om naar Mars te vliegen. Er gaat echter al snel iets vreselijk mis en je komt ergens anders in het heelal uit en je moet proberen met jouw bemanning weer thuis te komen. Het concept spreekt mij erg aan en ik had gelijk zin om te spelen door de mooi opgebouwde sfeer. Helaas pakte het spel mij totaal niet en moest ik mij er al snel toe zetten om verder te spelen. Dit komt vooral door het willekeurig gegenereerde gevoel dat het spel geeft. Het is de bedoeling geweest om elke reis uniek te maken, maar zorgt voor een saaie ervaring. Je komt onderweg vele planeten tegen die elk min of meer hetzelfde zijn. Je kunt daar met je landingsvaartuig landen en er broodnodige grondstoffen vandaan halen. Dit doet sterk denken aan de hele vroege arcade klassieker Lunar Lander. Ook het vliegen in de ruimte is stijlvol, maar zeer simplistisch weergegeven en is een soort knipoog naar de oude spellen met vector graphics. Tijdens je reis zul je veelvuldig allerlei ruimtewezens ontmoeten. Deze zijn vaak vriendelijk, waardoor je met ze zult moeten dealen. Dit gebeurt in de vorm van gesprekken, waarbij je zelf kunt kiezen wat je vraagt en hoe je antwoord. De gesprekken zijn goed geschreven, maar het praten met alle soorten is nogal langdradig en ontoegankelijk. Ik voelde me dan ook wel erg verloren in het spel. Ook omdat je nogal gemakkelijk crasht en zo je harde werk in rook op ziet gaan.

5/10

Reacties

Login of registreer om te reageren.