Willem van Vugt | Monday 28 Dec 2015, 12:00

Welke games zijn door onze redactie tot de beste van het jaar gestemd? Check onze staff picks.

Een nog opgezwollen maag van veel te veel kerstdiners én de gedachte over een paar dagen ook nog eens oliebollen te moeten eten. Dat kan maar één ding betekenen: het is lijstjestijd! Wij vroegen onze redacteuren naar hun favoriete game van het jaar en kwamen tot de volgende lijst. Let op, het gaat hierbij niet om wat wij de beste games van het jaar vonden, maar welke persoonlijk onze favorieten zijn. Staat jouw favoriet er ook tussen? Laat het ons weten in de comments!

Rise of the Tomb Raider

Dit jaar vond ik Rise of the Tomb Raider veruit het beste spel. Het vorige deel op de Xbox 360 vond ik al erg geslaagd, waarbij vooral de eerste helft van het spel indruk maakte. Nu heeft Crystal Dynamics zich overtroffen en hebben ze een spel afgeleverd dat audiovisueel veel indruk maakt, maar zeker ook niet verzaakt op het gebied van gameplay. De omgevingen nodigen uit tot ontdekken, de tegenstanders zijn tof en het spel boeit dat aan het einde. Ik kan merken dat het spel met veel liefde gemaakt is; er is vrijwel niets op aan te merken. Elke liefhebber van avonturenspellen zou dit spel in huis moeten halen.

Casper Egas

Review: klik hier

The Witcher 3: Wild Hunt

Hoewel er ondertussen zat goede RPG's op de One te vinden zijn - Dragon Age: Inquisition, Divinity, Lords of the Fallen, Elder Scrolls Online, Fallout 4 - is er eigenlijk maar één die echt in alle aspecten een next-gen game genoemd kan worden: The Witcher 3: Wild Hunt. Eerdergenoemde games, grafische kunstjes daargelaten, deden grotendeels niet al te veel nieuws en hadden gameplaywise ook nog wel op de Xbox 360 uit kunnen komen. De 120 uren die ik in The Witcher 3 heb gestoken, hebben mij overtuigd dat dat bij deze game absoluut niet het geval was. Er werd echt een totaal levende wereld neergezet met personages wiens diepgang grenst aan die van filmklassiekers, en de lore grenst aan de genialiteit van Tolkien.

Ook liet CD Projekt RED zien dat het wél mogelijk is een gigantische wereld te schapen zonder al te veel bugs (looking at you, Fallout) en was de presentatie van de game ongekend: elke versie van de game werd geleverd met een kaart, soundtrack, stickers en een bedankbrief van de ontwikkelaar, én de eerste 12 weken gratis DLC. Zonder meerprijs. Watch and learn, gamesindustrie.

Peter Paardekoper

Life Is Strange

Life is Strange is mijn Xbox GOTY van 2015. De ijzersterke personages, en het geweldig geschreven verhaal hebben een grote indruk op mij gemaakt. Ik heb erg genoten van de soundtrack, en het ontdekken van de omgevingen in de game. De beslissingen die je maakt hebben een behoorlijke impact op je spelervaring. Het kunnen spelen met de tijd voegde daar nog een extra dimensie aan toe. Life is Strange is een aanrader voor iedereen!

Jeffrey Koopman

Gears of War: Ultimate Edition

De huidige generatie consoles wordt steeds vaker de remaster generatie genoemd. Het aantal remasters dat deze generatie verschijnt is ongekend. Desondanks behoort mijn favoriete game van 2015 ook tot deze categorie, dat is namelijk Gears of War: Ultimate Edition. De snelheid, het coversysteem én gelukkig ontbreken van perks - waardoor iedereen gelijke kansen heeft. Ontwikkelaar The Coalition heeft met de Ultimate Edition van Gears of War een dijk van een remaster neegezet. Grafisch volledig opgepoetst, dedicated servers, Dolby 7.1 Surround Sound, 1080p en 60 frames per seconde.

Hiermee heb ik de volledige nostalgie van de eerste Gears of War herbeleefd, een totale verbetering en de titel “Remaster” meer dan waardig.

Tommy Paaijmans

Review: klik hier

Star Wars: Battlefront

Dit jaar was er maar één game die mijn game hart zo deed overslaan als Star Wars Battlefront. En daar was maar één reden voor: Star Wars is TERUG! In 2015 waren er zat andere games waar je naar hartelust kon schieten, vliegen en levelen, maar er was geen ander spel dan Star Wars Battlefront met zulke strakke graphics, mooie levels en indrukwekkend geluid. Elke multiplayer match speelde zich af in een herkenbare locatie, werd begeleid door de iconische muziek en ademde de Star Wars sfeer echt uit. Heerlijk!

Met een (overigens veel te dure) Season Pass en gratis DLC, belooft Star Wars Battlefront ook in 2016 onze aandacht nog even vast te zullen houden.

Willem van Vugt

Review: klik hier

Reacties

X-Junk 3 years, 10 months geleden

The Witcher 3 GOTY.

SW BF hoort helaas niet in dit rijtje.

Willem 3 years, 10 months geleden

BB-8 is niet blij met je! :( Maar het is een game die ik naast Witcher heel veel gespeeld heb (en nog steeds).

Login of registreer om te reageren.