Prijsvraag: Halo 5 Guardians

Willem van Vugt | Monday 9 Nov 2015, 20:00

Win nu een downloadcode voor Halo 5 Guardians! Doe mee aan onze prijsvraag en win.

Er zijn van die mensen die 2 weken na de release van Halo 5: Guardians het spel nog altijd niet gespeeld hebben. Het zijn er vast niet veel, maar voor die mensen hebben wij een prijsvraag! Wij hebben één code van de game die in onze review een solide 8 verdiende. Hoe maak jij kans op deze code?

Het is heel simpel: post hieronder wat jouw favoriete map is uit alle Halo games ooit en vooral wáárom dat je favoriete map is. Je mag ons mee terugnemen naar de fotorealistische grassprieten uit Halo: Combat Evolved in 2001, of naar een strakke remake uit de Master Chief Collection in 2014. Als je ons maar op een leuke manier kan uitleggen wat jouw favoriete map is.

Onze onafhankelijke jury selecteert uit de leukste inzendingen één winnaar. Deze wordt op maandag 23 november bekend gemaakt.

Reacties

Tits 4 years, 8 months geleden

Blood Gulch!

Waarom? Dit is de_dust van Counter Strike en Nuketown van Call of Duty.
Plaatsen die je beter kent dan de stad een paar km van je huis, je weet de plekken waar je volk kan verwachten en de binnenbaantjes om iemand in de rug tegen te komen... Blood Gulch heeft mij aan mijn xbox gebonden en nog steeds niet losgemaakt!

Ypuh 4 years, 8 months geleden

De_Dust en Nuketown in Halo, puik idee!

[2k] 4 years, 8 months geleden

Halo 3 - Last Resort

Goede herinneringen aan deze map. Het epische om vanaf de beach kant te beginnen en naar binnen proberen te komen. Of andersom, om de basis proberen te verdedigen, terwijl de enemy binnen probeert te komen. Een van de weinige levels in Halo die ik me echt goed kan herinneren, en waar je ook nog goed diende samen te werken om te slagen.

MAD1976 4 years, 8 months geleden

Lol, dus we moeten tot volgend jaar 23 oktober wachten om de game te winnen? En dan vinden jullie het raar als er zijn die de game 2 weken na release nog niet gespeeld hebben....;)

Anyway:
Mijn favo map moet toch wel zijn;
Zanzibar, Halo 2
Met elk speltype was deze map genieten, of dat nou slayer was of CTF of iets anders.
Geen grote map, maar toch verschillende manieren om je doel te bereiken, een echte klassieker...die ik in Halo 5 ooit hoop terug te zien.

Willem 4 years, 8 months geleden

Haha geniaal. Foutje bedankt. Het artikel is aangepast. :)

X-Junk 4 years, 8 months geleden

The Pit in Halo 3.


De layout van de map is is na mijn idee perfect.
Snipe 2, training, plat, sword, rocket hall om maar een paar call outs te noemen.

Abnormaal veel intense momenten met MLG of Team Snipers op deze map mee gemaakt.
The Pit was gewoon in balans.

Stoempfel 4 years, 8 months geleden

Guardian in Halo 3.

Guardian vormt het bewijs dat asymmetrische maps perfect in evenwicht kunnen zijn. Deze map leent zich voor iedere gamemode: in MLG met oddball en Slayer, voor een gewoon potje Social Slayer dan wel als ondergrond om iemand in een 1v1 te bewijzen dat ie er niet veel van kan. Ondanks de aanwezigheid van slechts één Battle Rifle was ik toch altijd blij wanneer ik een potje Rumble Pit met AR starts op deze map ging beginnen. Guardian is een van de voornaamste redenen waarom mensen na al die jaren nog steeds Halo spelen. Tevens zorgt het ontbreken van dit soort maps in versies na Halo 3 ervoor dat Halo nooit meer zo groot zal zijn als het ooit was.

ninja-man 4 years, 8 months geleden

Met het aantal uren dat ik aan halo heb gespendeerd zou ik oprecht geen keuze kunnen maken. Daarnaast zijn er sinds halo 4 maar liefst 110 maps waar je uit kan kiezen!
Take a walk through memory lane? In Combat Evolved zat een map met alleen maar portals die de verschillende kamers met elkaar verbonden, genaamd Chiron TL-34. Ik ken oprecht niemand die dit een leuke map vond, omdat je er continu in verdwaalde. Totdat je rocket launchers only speelt. Vier vrienden op de bank op een rommelige zolder met alleen het licht van een stoffige 15 inch tv. Het resultaat was schreeuwen en slaan, maar uiteindelijk altijd lachen.
Dat is alweer ruim 10 jaar geleden, waarin Halo dat we nu kennen ontzettend veel veranderd is. Maar als dat mij nog steeds bij blijft na al die andere releases waar ik minstens zoveel tijd aan heb besteed, dan moet dat toch één van mijn favoriete maps zijn.

McSparkle 4 years, 8 months geleden

Zanzibar in Halo 2.

Daar zat een ruit in die je in stukjes kapot kon schieten.

Segafreak_NL 4 years, 8 months geleden

Sword Base uit Halo Reach.

Er zijn veel maps die voor mij een bepaalde historie hebben, maar Sword Base springt er voor mij uit. Het is de eerste map waarmee ik kennis maakte met Halo Reach, want het was ook één van de maps uit de multiplayer beta.

Verder is het één van de maps waarin ik -toch een heel middelmatige Halo speler- zo nu en dan toch heel aardig met de betere spelers mee kon komen. De gravity lifts, platforms/bruggen en trappen maken dat je jezelf heel erg snel van de ene naar de andere ruimte of zijde kon verplaatsen. Een map waarin er zowel een match op hoog tempo als een strategisch steekspelletje kon ontspinnen.

Tenslotte is het de map waarop een team van vreemde vogels van het vijandelijke team het lumineuze kreeg met z'n allen gehurkt bovenop een randje (net uit het zicht) te gaan zitten en net zo lang te wachten tot de tijd op was. Hun plan faalde uiteindelijk en achteraf kreeg ons team te horen dat het feit dat we dit rare gedrag niet konden waarderen vast kwam 'omdat we het niet zelf hadden bedacht'.

Het is één van de verhalen geworden waar in ons vaste XBOX Live groepje nog steeds met een glimlach aan wordt gememoreerd.

joepnesnaj 4 years, 8 months geleden

De map [url=http://halo.wikia.com/wiki/Battle_Creek]Battle Creek[/url]. Als klein kind samen met mijn vader deze map helemaal kapot gespeeld! Puur jeugdsentiment. Was ook echt heel bijzonder om met mijn vader zo spel te spelen, geweldig!

FullmetalAlchemist 4 years, 8 months geleden

The Pit van Halo 3 houdt bij mij een speciale plek in mijn hart; niet alleen op competitive gebied, maar ook persoonlijk.

Laat ik eerst het persoonlijke uit de weg ruimen: Ik kreeg Halo 3 voor mijn verjaardag samen met een Xbox 360. Die verjaardag was verruit de beste verjaardag die ik ooit heb gehad, omdat toen mijn hele familie aanwezig kon zijn. Dat is helaas nu niet meer het geval door ruzies onderling. The Pit was het eerste multiplayer level die ik opstartte, en was meteen mijn favoriet. The Pit doet mij niet alleen herinneringen brengen aan die verjaardag, maar ook aan dat Halo één van mijn favoriete FPS franchises is geworden.

Maar natuurlijk is The Pit ook gewoon een goede map op competitive gebied. Het is helemaal symmetrisch, wat voor mij zelf ook voordelen heeft aangezien ik dan precies weet hoe de map er ook aan de andere kant van het veld uitziet. Het heeft gelukkig ook geen vehicles, een mechanic waarvan ik... niet een hele grote fan ben om eerlijk te zijn. De map geeft genoeg de ruimte om iedereen in positie te zetten en een plaats te nemen, klaar voor de aanval. Deze map word ook vaak geadverteerd als een 'heavy-weapons map', en daar ben ik het volkomen mee eens. Meestal als ik FPS games speel, dan neem ik geen afstand; ik ren het gevecht in met heavy weapons. The Pit complimenteert dit heel erg.

The Pit ziet er graphically en design-wise niet zo mooi uit als andere maps, maar dat heeft het niet nodig. The Pit is op de meeste gebieden een map waar elke Halo gamer wel een lichtpuntje in zal kunnen vinden.

Dian 4 years, 8 months geleden

Hang `em high ; Halo combat evolved

local split screen multiplayer en via LAN de xboxen op elkaar aansluiten en uren lang plezier gehad in de woonkamer met vrienden :)

waarom hang `em high , voelde echt aan als een arena waar skills voorop stonden.

iniedergeval good memories, start feeling old haha.

JButter 4 years, 8 months geleden

Oh boy, nu gooien jullie de nostalgie kraan wel flink open hoor. Mijn favoriete map is zonder twijfel Blood Gulch.

Als ik uit een lange en ontzettend zware dag in groep 5 eindelijk thuiskwam en de voetjes omhoog kon gooien ging ik samen met mijn beste maat 1v1 op deze map spelen. Het was gewelfig om nieuwe en vooral sneaky manieren te bedenken om die vlag uit zijn base te stelen en terug te brengen zonder dat hij het ook maar door had.

De layout van deze map is gewoon perfect. In balans, met verschillende routes en genoeg cover om je achter te verschuilen. Heerlijk om vanaf de bovenverdieping van je basis de omgeving te scouten met een sniper.

Als laatste puntje dat deze map toch zeker de beste maakt zijn die eerste seizoenen van Red vs. Blue. Wat een ontzettend toffe en hilarische serie is dat, met als lichtpuntje die map Blood Gulch waar het zich afspeelt. Ik denk dat ik de Master Chief Collection maar weer ga opstarten.

Zero-Quick 4 years, 8 months geleden

Sidewinder (Sidewinter, in de mondjes van 7-jarige fans)

De enige map waar wij als kleine jongens ons urenlang vermaakt hebben met Warthog-botsautootje op het ijs, geen bloodshed nodig. Een lege map, waar alles in zat...

WiseWishNL 4 years, 8 months geleden

Blood Gulch!

De meest glorieuze map van welk spel dan ook.
Een van de eerste maps waarbij je met je rocketlauncher 15 seconden onderweg was naar je tegenstander. Deze map was episch in al zijn facetten..

Echte multiplayer was nog niet zo populair en goed ontwikkeld op de Xbox dus je zat met split-screen stiekem bij elkaar af te kijken waar de ander zat..
HALO is wel voor mij de Splitscreen koning onder de spellen moet ik zeggen. 14 jaar geleden was xbox live niet leidend als je multiplayer speelde.. Je deelde de helft van je scherm.. tot grote ergernis!!
Zelf plakte ik met plakband altijd een stuk karton over die gigantische beeldbuis Tv heen...

Zodat de verliezer niet kon zeuren dat je liep te kijken op zijn helft!

Topmap!

en brengt een hoop good memories terug uit mijn gametijd van 14 jaar terug!

skwiezer 4 years, 7 months geleden

Halo 1 map Prisoner helemaal grijs gespeeld met alleen rocket launcher 1vs1. Heerlijk kleine map met genoeg variatie en hoogteverschillen om elkaar het leven zuur te maken. Dankzij deze map heb ik mijn neef met een xbox controller leren spelen, ook al was deze eerste xbox controller verschrikkelijk groot en lomp hahaha. Na de eerste 2 tot 3 uurtjes spelen had hij het onder de knie om een goede tegenstander te zijn. Ik lees bij andere ook dat dit goede herinneringen naar boven brengt allemaal, leuk om te lezen.

Gainesis 4 years, 7 months geleden

ASCENSION! SUPER JUMPS!

Moet ik nog meer zeggen? Een map waar ik altijd eindigde met een sixpack vanwege alle lachbuien. Vol in de chaos 360's maken en dan met rocket launchers mensen weten te raken of beter nog de perfecte sticky grenade op iemand gooien mid air. De perfecte combinatie tussen Neo en Spiderman achtige taferelen. Nadat MCC was uitgekomen ging je natuurlijk meteen kijken of het hier ook nog lukte, tranen van geluk.

Marlon56 4 years, 7 months geleden

BLOOD GULCH!!!

Het verbaasd me niet dat deze (ondanks dat er zo weinig inzendingen zijn) het vaakst voor komt.

Voor mij brengt deze map herinneringen naar boven van alle verjaardagen. Sowieso de gedachte aan verjaardagen en familie bijeenkomsten is al leuk. Maar wat het nog leuker maakt is dat de "jongeren" (voor namelijk de jongens) me broer en me neefjes dan met zijn allen naar boven gingen om te gamen.

De reden dat ik deze map de beste vind is omdat het alles had. Vehicles, rocket launchers, snipers, short combat en long range combat. Het mooie aan deze map is dat omdat het zo groot is en 2 bijna identieke forten heeft. Dat het nieuwe beeldkijken bijna geen zin had in deze map. Was je opzoek naar iemand in een fort (want je had op zijn scherm gezien dat hij daar was), was die toch niet daar en wordt je in je rug gepakt door iemand die je daar totaal niet verwachtte. Deze map is gelukkig een paar keer terug gekomen in de nieuwe halo's maar we vergeten nooit waar het begonnen is!

NatureGoneWild 4 years, 7 months geleden

Lockout uit Halo-2:

Deze map is voor mij het vertrekpunt van mijn competitiviteit als gamer. Lockout is uitgebalanceerd voor elke game-type waar het thuis voor speelde. Met als gevolg dat jij als gamer dezelfde dynamiek moet opbrengen. Los of je dat nu als lone-wolf wilt bereiken of als MLG-team.

Ik heb nooit een map gevonden, die het presteert om zo icoon te staan voor een allesomvattende multiplayer-ervaring. En ik zou het ook niet anders willen!

Tits 4 years, 7 months geleden

Is het al bekend wie gewonnen heeft?

Login of registreer om te reageren.