Xbox One geen Nederlandse spraakherkenning

Ruben Correa Alves | Tuesday 2 Sep 2014, 0:30

Vrijdag komt de Xbox One eindelijk hier uit! Helaas zal de Nederlandse beleving niet compleet zijn.

Althans, niet vanaf de release van 5 september. De Xbox One komt hier in Nederland zo'n 10 maanden na de eerste release in Amerika uit. Het is dus aardig zuur dat gamers in Nederland, die graag wachten om een console uit eigen land te halen voor een complete beleving, een console geserveerd krijgen die die beleving niet direct biedt!

Gamers merkten na de Xbox One update van augustus al op dat een aantal games nu al in het Nederlands te spelen zijn. Daarnaast zal het dashboard ook een Nederlandse versie bevatten. Aan de stemherkenning wordt nu gelukkig wel gewerkt, maar laat dus langer op zich wachten.

Naast het missen van stemherkenning is het niet mogelijk om de taal van de stemherkenning en de taal van de rest van de Xbox One los van elkaar in te stellen. Zelfs de Xbox Store zit vast aan de taal die jij kiest. Dus als je nu stemherkenning wilt gebruiken moet jouw Xbox One nog even op een andere taal blijven staan.

Zou jij Nederlandse stemherkenning gebruiken?

Reacties

PePziNL 7 years, 3 months geleden

Wat een flop weer... Waar hebben we dan 10 maanden op zitten wachten?

Lenny-t 7 years, 3 months geleden

"Lokalisatie", wat dus niet gelijk staat aan spraakherkenning. Zoals Nederlandse teksten in het dashboard, maar ook de DVR functionaliteit zal wel wat rechtendiscussies met zich mee brengen. En ik weet niet of de Nederlandse apps ook voor de One al beschikbaar zijn? RTL XL en zulke meuk :P

DulleNL 7 years, 3 months geleden

Ze moesten uitzoeken wat Europa eigenlijk was? Wat? Is het niet 1 groot land dan? http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=76719383&postcount=157

Flavourlicious 7 years, 3 months geleden

Ja precies. Jammer dat ze dan claimen dat het om lokalisatie gaat terwijl dat dus niet zo is. Durf te wedden dat TV kijken ook niet gelijk werkt. :p

Ypuh 7 years, 3 months geleden

De Kinect en TV functie werken inmiddels wel naar behoren. Daardoor ben ik ook juist benieuwd naar de 'Nederlandse lokalisatie' in de vorm van OneGuide ondersteuning en Nederlandse voice commands. Ondanks dat ik graag Engels spreek, zeg ik toch liever 'Xbox Aan' in plaats van 'Eksbaks On' wat nooit werkt.

Nightbringer 7 years, 3 months geleden

Ik mag hopen dat OneGuide dan wel ondersteund gaat worden voor m'n UPC box. Dat we daarnaast ook gewoon onze coax kabel in de X1 kunnen doen.

Frangster 7 years, 3 months geleden

Ik zal het geen moment missen. Mijn Kinect staat al netjes een aantal maanden afgekoppeld. Ik ga toch zeker niet in m'n huis roepen naar een spelcomputer? ;-)

Login of registreer om te reageren.