Preview: Assassin's Creed: Unity

Binnenkort kunnen we gaan genieten van maar liefst twee delen van de Assassin’s Creed serie: Unity en Rogue. XBW blikt alvast vooruit naar het eerste next-gen deel uit de serie, waarin we weer aardig wat vernieuwing mogen verwachten.

Leoni Santbergen | Thursday 16 Oct 2014, 21:21

Preview

Verandering van spijs

De Assassin’s Creed serie is er één waar bij het woord ‘experiment’ hoogtij viert. Het eerste deel was een zeer geslaagde proef, echter wel met een paar gebreken. Sindsdien heeft Ubisoft er alles aan gedaan om in de daaropvolgende delen alle kritiek zoveel mogelijk weg te poetsen, in de hoop een perfect spel af te leveren. Gaat Assassin’s Creed: Unity deze droom waar maken?

Er zijn al veel features bekend gemaakt van het nieuwste paradepaardje van Ubisoft. Zo kunnen we straks met drie vrienden de straten van Parijs onveilig maken en zo creatief mogelijk proberen de gestelde doelwitten uit te schakelen. Een race naar de top van de Eiffeltoren zit er voorlopig niet in, aangezien het zich af speelt in de periode van de Franse Revolutie en Gustave Eiffel nog niet eens verwekt was.

Anti-klim-functie

Naast gezelligheid is ook de gameplay een onderdeel van verandering: als speler kun je kiezen tussen ‘normale rondloop modus’ en ‘stealth modus’, wat ervoor moet gaan zorgen dat je niet meer als een gek ieder gebouw op klimt dat je tegen komt terwijl je midden in een achtervolging zit. Als dit inderdaad goed werkt heeft het gelukkig maar zes delen in de serie geduurd voordat dit punt van frustratie aangepakt wordt.

Uiteraard gaat het spel er fantastisch uit zien en zit het vol met nieuwe wapens, gamemodi en zijmissies. Dit werd al snel bekend nadat er gameplay-beelden gelekt waren van mensen die de gesloten bèta mochten spelen. Een rode vlag die voor mij op ging op dat moment, was het feit dat Ubisoft zo snel mogelijk al die beelden van het internet af probeerde te halen. De aloude vraag rijst: wat willen ze ons nog niet laten zien?

Voorlopige conclusie

Er zal geen twijfel mogelijk zijn: AC: Unity gaat geen slecht spel worden. Tot nu toe zijn er maar weinig spellen in de serie geweest die zwaar teleur hebben gesteld. Het grootste dieptepunt, Assassin’s Creed III, was ook nog een spel dat het waard was op uit te spelen. Ik ga er dan ook niet van uit dat het eerste deel op de nieuwe generaties console de tegenvaller van het jaar gaat worden. De serie vindt zichzelf constant opnieuw uit en ik hoop dat AC: Unity zijn directe voorganger Black Flag kan overstijgen.

Reacties

Login of registreer om te reageren.