Threes!

Review

Rating 6/10
User rating 0/10
  • Makkelijk op te pakken
  • In snapmodus erg handig
  • Niet voor iedereen weggelegd
  • Heel erg simplistisch

Review

Leoni Santbergen | Saturday 27 Dec 2014, 19:57

In het verleden zijn er al ontelbare spellen overgezet van het ene platform naar het andere om op die manier een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Tegenwoordig komen ook steeds meer mobiele apps terecht in de PC- en consolewereld. Binnenkort kunnen we ook Plague Inc. op de One verwachten, maar voor die tijd kunnen we ons vermaken met het rekenspelletje Threes!.

3 + 3

Threes! is een rekenspelletje dat het beste beschreven kan worden als een exotisch mixje tussen Tetris en Sudoku. Je werkt in een grid van vier bij vier tegels met de cijfers 1, 2, 3 of lege tegels. Door de tegels te schuiven kan je de getallen bij elkaar optellen, maar op de enen en tweeën na kunnen alleen gelijke cijfers opgeteld worden. Deze smelten dan samen in een nieuwe tegel. Zo worden twee tegels met een drie, één tegel van zes. Het doel van het spel is om één tegel te krijgen met een zo hoog mogelijke waarde zonder het grid vast te zetten.

Het spel is weinig aangekleed en bevat niet eens een hoofdmenu, de overzetting van de tablets naar de Xbox One is aan alle kanten duidelijk te zien. Ook het feit dat de tegels tegen elkaar en de speler met hoge stemmetjes kletsen en een duidelijke kawaii-look over zich heen hebben, helpt niet mee aan het wegpoetsen van de Apple-herkomst.

Snap!

Als het inderdaad gaat om een spelletje met cijfertjes dat iedere keer hetzelfde is en potjes vaak niet langer dan een minuut of twee duren, waarom zou ik dat dan op mijn Xbox One willen spelen? Dit is de grootste vraag die door mijn hoofd spookte toen ik Threes! aan het spelen was. Het antwoord werd mij duidelijk toen ik door de achievements aan het bladeren was: het spel geeft je 199G wanneer je het spel in Snapmodus speelt. Het mag duidelijk zijn dat dit ook de bedoeling is: het is zeker vermakelijk om tijdens de laadschermen van een ander spel even snel een potje Threes! te spelen.

Conclusie

Threes! is geen meesterwerk, geen kaskraker en ook geen must-have. Het is een leuk spelletje voor ‘erbij’. Als je het geinig vindt om af en toe cijferspelletjes te spelen, dan is dit een aanrader voor jou. Maar heb je niets met app-games of simpele casual games, dan kan je Threes! beter laten liggen.

Reacties

DulleNL 7 years, 11 months geleden

Hmm, hoe duur is het? Voor een euro of 2 zou ik nog wel happen. :P

Flavourlicious 7 years, 11 months geleden

7 Euro, echt belachelijk.

Nightbringer 7 years, 11 months geleden

Is het niet juist de simpliciteit van dit spel wat het zo goed maakt? Al is € 7,- voor zoiets dan wel weer net wat teveel geld. (5,- teveel ofzo)

PePziNL 7 years, 11 months geleden

Mja, het lijkt mij ook erg lastig om hier een cijfer aan te hangen. Hoe beoordeel je een sudoku in vergelijking met een AAA-game? Je hebt er wat mee of niet. Dan is de te hoge prijs wss het enige waar je de game op kan beoordelen.

ColdzeroNL 7 years, 11 months geleden

In de internet explorer browser zit een soortgelijk spelletje gratis verstopt. Open het tabblad en selecteer extra (of zoiets) en er zijn 4 gratis games te spelen. Weet alleen niet of het in snapmodus kan.

Login of registreer om te reageren.