Leoni Santbergen | Tuesday 6 Jan 2015, 12:31

Binnen de game industrie gebeurt er een hoop dat niet direct met de Xbox te maken heeft. Omdat het ook interessant kan zijn om te bekijken wat er allemaal speelt buiten ons bekende dashboard, zullen we in deze rubriek ons storten op alles dat juist níet met Xbox te maken heeft. Welkom bij OutofXbox.

OutofXbox #1

Humble Bundle mijlpaal is bereikt

Via onder andere Origin en Steam zijn er sinds 2010 bundels te downloaden met daarin vier of vijf titels voor een aantrekkelijke prijs. Deze Humble Bundles hebben vaak een thema en een derde van de opbrengst wordt geschonken aan goede doelen. Deze maand is de mijlpaal van 50 miljoen dollar aan liefdadigheidsgeld bereikt.

De doelen die gesteund worden door de Humble Bundles verschillen erg, maar de twee grootsten zijn Electronic Frontier Foundation (een stichting die zich inzet voor de rechten van particulieren op het internet) en Child’s Play Charity (een organisatie die kinderafdelingen van ziekenhuizen en opvangcentra voorziet van games en consoles).

Father.IO

De kans dat je gehoord hebt van Father.IO is vrij klein, aangezien dit een game is die nog dik in ontwikkeling is. Desalniettemin is het zeker een project om te volgen: het gaat namelijk om een real-life first person shooter. Je downloadt de game op je telefoon of tablet, die je een melding geeft wanneer er iemand in de buurt is die ook de game speelt. Op je scherm zie je via de camera jouw huidige omgeving inclusief een wapen en HUD, waarmee je de gevonden tegenstander zo snel mogelijk onschadelijk moet maken.

Father.IO is nog een projectnaam en is recentelijk gestopt met de crowdfunding voor het spel. De reden hiervan is dat de pagina bedolven werd met reacties van mensen die het spel onethisch vinden en het zien als een aansporing tot echt geweld. Een nieuwe crowdfunding zal binnenkort wel weer opgezet worden.

Hearthstone voor Android

Blizzard’s populaire kaartspel Hearthstone heeft recentelijk de sprong gemaakt van PC naar Android. Het spel was eerder al beschikbaar voor de iPad, maar nu kan het ook op Android tablets gespeeld worden. Het spel vereist ruim een halve gigabyte aan ruimte en minimaal een 6” scherm. Blizzard heeft aangegeven ook bezig te zijn met een versie voor iPhone en Android telefoons, begin volgend jaar zal hier meer over bekend worden gemaakt.

Wii-U Watch_Dogs

Een half jaar na de eerste release heeft Ubisoft een uitgeklede versie van Watch_Dogs uitgebracht op de Wii-U. Met deze release heeft de uitgever ook bekend gemaakt dat dit het laatste ‘volwassen’ spel zal zijn die zij uitgeven voor Nintendo in de nabije toekomst. De verkoop van Watch_Dogs op de Wii-U is dramatisch en kwam niet verder dan een veertiende plek op de ranglijst van gamesverkoop voor deze console.

Bij de bekendmaking van Ubisoft over het gedeeltelijk laten vallen van Nintendo werd als reden gegeven dat hun spellen niet goed verkopen op hun consoles omdat de markt niet zit te wachten op ‘volwassen’ spellen. Vrij kort daarna werd Nintendo’s eigen ‘volwassen’ game Bayonetta 2 uitgebracht, welke stukken beter verkocht dan Watch_Dogs.

Reacties

ninja-man 7 years, 10 months geleden

Holy shit laat dat father.10 realiteit worden alstublieft. Lekker als een mongool door de stad heen rennen. supertof!

Ypuh 7 years, 10 months geleden

Lijkt me helemaal niks.

Grappig dat Ubisoft de console de schuld geeft van de slechte verkoopcijfers. Het komt natuurlijk niet in ze op dat Watch Dogs gewoon een zeer matig spel is.

PePziNL 7 years, 10 months geleden

En de WiiU-versie daar weer een verschikkelijke port van is :)

Modder-Eter 7 years, 10 months geleden

En de game een half jaar later uitkwam en ook nog eens in een week met veel grote Nintendo releases. Dan zou je toch bijna zeggen dat Ubisoft het expres doet.

Login of registreer om te reageren.