Casper Egas | Wednesday 8 Apr 2020, 21:49

Zin in een leuke racer die zo uit de arcade lijkt te komen? Binnenkort komt Hotshot Racing naar je toe!

Geinspireerd op arcaderacespellen uit de jaren negentig van ontwikkelaar AM2 (SEGA), zoals Virtua Racing, Outrun en Daytona USA! Dat is hoe Curve Digital and Sumo Digital het aankomende Hotshot Racing aanprijzen. Nou, voor een verstokte SEGA en arcadefan zoals ik, is dat ideaal. Ik kreeg meteen zin in het spel. Kom maar op met die SEGA blue skies!

De stijl van Hotshot racing lijkt erg op die van Virtua Racing, compleet met zogenaamde flat shaded polygons. Er is dus zoals vroeger geen gebruik gemaakt van texturen. Dit geeft de omgevingen een unieke look. Dit is echt een van de highlights van het spel, want alle vier de omgevingstypen (jungle, bergen, woestijn en stad) met elk vier zeer verschillende banen, komen mooi uit de verf. Ook leuk is dat de parkoersen niet geheel statisch zijn; er komt bijvoorbeeld een rijdende trein voorbij terwijl je racet.

PREVIEW

Je hebt keuze uit een flink aantal, wat matig ogende personages. Leuk daarbij is wel dat elk personage vier verschillende auto’s tot zijn beschikking heeft. De wagens behoren steeds tot een van vier categorieën: gebalanceerd, acceleratie, snelheid en drift. De besturing van elk is echter niet zo gek verschillend. Alle auto’s besturen namelijk wel erg makkelijk, met een simpel driftsysteem erbij om snel de bochten door te komen en om boosts te verdienen. Er is weinig uitdaging en nog minder spektakel, omdat alle parkoersen erg breed zijn en het snelheidsgevoel minimaal is.

Op dit moment zijn alleen de losse races en de vier kampioenschappen speelbaar. Online multiplayer is nog niet beschikbaar (komt nog wel), maar er kan wel al split screen geracet worden. Elke race verloopt ongeveer hetzelfde, omdat de banen er visueel wel heel anders uit zijn, maar qua bochten niet sterk ontworpen zijn. Er gebeurt niets tijdens de races, terwijl je dat bij een spel als dit wel zou verwachten. Het spel speelt namelijk meer zoals een kart-racer dan als Daytona USA. Er mist echt spektakel. Vergelijk Hotshot Racing maar eens met een SEGA klassieker als Scudrace, dan zie je hoe het WEL had gemoeten. Het racen in Hotshot Racing is saai, er mist echt snelheidsgevoel, de besturing is te simpel en tegenstanders duwen je regelmatig in een spin. Er is daarnaast een extreme vorm van elastiek aanwezig tijdens de races. Sta je ver achter? No problemo, binnen een paar bochten race je weer mee om de winst. Sta je eerste? Spaar dan je boost maar, want wegkomen ga je toch niet.

Ik was vooraf erg geïnteresseerd in Hotshot Racing, maar na het spelen van deze previewversie is al mijn enthousiasme verdwenen. Deze titel verdient het echt niet om in een adem genoemd te worden met Outrun of Daytona USA. Ik snap niet hoe een goede studio als Sumo Digital, dat verantwoordelijk was voor het uitstekende Sonic & All-Stars Racing Transformed met een matig product als dit kan komen. Het concept is tof, maar de uitvoering laat zeer te wensen over. Hopelijk zal het spel nog sterk worden verbeterd, voordat het later deze lente uitgebracht wordt.

Reacties

Login of registreer om te reageren.