A new home

De Mass Effect serie heeft bij vele gamers een plekje verovert in hun hart. Men is met Commander Shepard op reis gegaan om een eeuwenoude dreiging tegen te houden en heeft onderweg vele avonturen beleeft. Met Andromeda gaat de serie echter onze eigen Melkweg verlaten, om een geheel nieuw stelsel te ontdekken met als uiteindelijke doel om een nieuw thuis te vinden. Daar hebben ze echter jou wel voor nodig, dus mogen we twee van jullie gelukkig maken met een exemplaar. 

Winnen

Hoe maak je kans op het spel? Via een prijsvraag natuurlijk! Bij het science-fiction genre staan een aantal dingen centraal en als leider van een onverschrokken groep avonturiers moet je natuurlijk wel over een goed ruimteschip beschikken. Onze prijsvraag gaat dit keer dan ook over ruimteschepen, want wij willen graag van jullie weten:

'Wat is jullie favoriete ruimteschip en waarom?'

Denk hierbij aan de ruimteschepen uit games, maar ook uit films, televisieseries, boeken, et cetera. 

Laat ons wederom via de reacties jullie antwoord weten en wellicht ben jij straks een van de mensen die een kijkje mag nemen in het Andromedastelsel. Reageren kan tot en met zondag 16 april.

 

En de winnaars zijn ...

Sasuke26 en Yellow13/Tiberius. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs! De redactie vond jullie inzendingen het beste. Houdt de site in de gaten voor meer prijsvragen.

Reacties

Rareman 1 jaar,5 maanden geleden

Absoluut het ruimteschip Heart of Gold van Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Zo'n Infinite Improbability Drive is gewoon super awesome :)

X-Junk 1 jaar,5 maanden geleden

De Millennium Falcon.

De reden lijkt me voor de hand liggend.
Han en Chewie :D

AnubisNefer 1 jaar,5 maanden geleden

Millenium Falcon hands down.

Chewie, Han Solo, snelheid, vette manouvres, een aparte schietcockpit en bovendien voorzien van een grote schotel waarmee je alle tv kanalen incl Netflix kan ontvangen.

Kan niet beter.

Dian 1 jaar,5 maanden geleden

Voyager (star trek)

Reden : mee opgegroeid, veel samen met me pa gekeken. andere star treks hebben me nooit echt kunnen pakken behalve Voyager. Kortom good old days.

en toepasselijk voor mass effect; een exploration ship.

Myrna 1 jaar,5 maanden geleden

Het ruimteschip uit de aflevering 'Space Cadet' van family guy. Je ziet hier dat als je maar dromen hebt je alles kan bereiken wat je wilt. Zelfs een ruimteschip. De ruimte is fantastisch en dit laat zien dat je daadwerkelijk mag dromen!!

nawa 1 jaar,5 maanden geleden

Voor mij zal er altijd maar 1 ruimteschip zijn en dat is de Pillar of Autumn uit Halo: Combat Evolved. Deze is voor mij zo kenmerkend geweest, menige epische battles hebben hier plaats gevonden. Als het ging om speedruns, story missions, eastereggs of gewoon kloten met een maat, het begon altijd in de Pillar of Autumn.

Het heeft mij als pikkie van 12 de video game wereld in getrokken en een liefde voor het Sci-Fi genre doen ontstaan. Dagen, weken aan speeltijd doorgebracht op in het Universum van Halo en ook Mass Effect. Deze had ik waarschijnlijk nooit aangeraakt als ik Halo niet had kunnen spelen. Sinds de eerste Mass Effect was ik hooked. De intense manier van beslissingen nemen in een open wereld was een geweldige manier van storytellen. Mass Effect Andromeda komt er sws aan. Eerst wachten op het salaris. Pillar of Autumn en Master chief ik dank u voor het uitbreiden en verrijken van mijn fantasie.

jkampmeijer 1 jaar,5 maanden geleden

Jeugd sentiment: Starship Liberator uit Blake's 7.
https://en.wikipedia.org/wiki/Blake%27s_7

svencp 1 jaar,5 maanden geleden

Ik ga toch voor de Star Destroyers in Star Wars! Als klein kind was ik ontzettend geïntimideerd door deze grote schepen en wist ik, dat als ik zo een Star Destroyer zag, dat Darth Vader of The Emperor niet ver kon zijn. Nu ik ouder ben blijven het ontzettend indrukwekkende ruimteschepen die nog steeds indruk op mijn maken. Elke keer als ik ze zie krijg ik kippenvel, waardoor een Star Destroyer nog veel meer indruk bij mij achter laat dan de Millenium Falcon.

HeadNinja 1 jaar,5 maanden geleden

Misschien een iets minder bekend ruimteschip, en mijn keuze is dan misschien ook wel niet erg hip.

Maar ik heb besloten te gaan voor Icarus 2 uit Sunshine, een pareltje waar je echt op geweest moet zijn!

Je kan er op leven, sporten en eten laten groeien, maar wat zijn hoofdmissie was zal je helemaal boeien.

Icarus 2 was namelijk op weg naar een doodgaande zon, om deze weer tot leven te wekken met een gigantische bom.

Dat is waarom ik kies voor Icarus 2, je kan er echt alles mee!

Sasuke26 1 jaar,5 maanden geleden

De Apollo 11. Waarom? Simpel, Meemaken hoe het is om als eerste groep naar de maan te gaan. Dat niet alleen. Als we er zijjn Neil Armstrong voordringen om de eerste stap op de maan te zetten. En ik kan ook meemaken wat er in die twee minuten is gebeurd toen er radiostilte is gweest. Toch ruimtewezens? Of beter, heeft Michael Bay gelijk en ligt er een Transformer op me te wachten (:P) Hmm, wie weet.

Sainting 1 jaar,5 maanden geleden

Zoals hierboven al een keer is opgenoemd is dit voor mij toch ook de Pillar of Autumn uit Halo: Combat Evolved. Dit is het ruimteschip wat ik zoveel keren heb terug gezien en waarin ik het meeste tijd in door heb gebracht. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden dan NAWA :)

Aprotodon 1 jaar,5 maanden geleden

De USG Ishimura uit de eerste Dead Space. Een 'planet-cracker' die zijn design eer aan doet. Niet gebouwd voor gevechten, maar puur voor mijn operaties. Van buitenaf ziet hij er al heel erg wreed en grimmig uit, laat staan als je het spaceship gaat exploren met Isaac, en de hele bemanning blijkt te zijn veranderd in Necromorphs.

dandanna 1 jaar,5 maanden geleden

De Nebuchadnezzar uit The Matrix. Vooral het design en het materiaal waar het uit is opgebouwd, spreekt mij aan.

Sefxsupreme 1 jaar,5 maanden geleden

The Sulaco, ziet eruit als een badass rifle :)

Yellow13 1 jaar,5 maanden geleden

Apollo 13 voor mij. Een succesvol gefaalde missie, zoals de leiding van de missie het zelf omschreef. Wat is er nu niet episch aan de episode in het leven van de astronauten die aan het boord hebben gezeten van dit ruimteschip. De spanning die erbij kwam kijken toen het misging na het roeren van de zuurstoftanks.

Als kind van 9 ging ik in 1995 op de camping in Dwingeloo met mijn vader en een jongere broer naar een zaal ingericht als bioscoop. Eigenlijks waren mijn jongere broer en ik nog te jong, maar het was het waard.

Ik heb toen als jongen van 9 bijna de hele film op de schoot van mijn vader gezeten, zo indrukwekkend en spannend vond ik het allemaal. En dan die terugkeer in de dampkring. De enorme spanning die er letterlijk bij kwam kijken, zelfs toen mijn vader al lang had verteld dat het goed zou aflopen.

Het deed mij als kleine jongen veel en sindsdien ben ik ook geraakt door de ruimtevaart. En iedere keer als ik de film apollo 13 weer zie en ze de dampkring weer in gaan, moet ik weer aan die spanning denken en wordt het ook weer echt spannend voor me.

Ik blijf dan erg terugdenken aan de mooie avond met mijn vader en jongere broer en hoe we het er 20 jaar later nog over hadden. Apollo 13, hands down, het schip, de film en de crew.

Tits 1 jaar,5 maanden geleden

Proficiat gasten!

Login of registreer om te reageren.