Review

Rating 5/10
User rating 0/10
  • Speelt lekker weg
  • Op zich wel origineel
  • Kort
  • Audiovisueel simpel

Casper Egas | dinsdag 5 Jan 2016, 20:00

Niet alleen Xbox 360 games zijn backwards compatible, ook die van de Atari 2600 lijkt het met 6180 The Moon.

Review

6180 The Moon is een zeer simpel puzzelplatformspel dat verkrijgbaar is voor vier euro voor de Xbox One. Het spel had een erg leuke Atari 2600-game kunnen zijn. Dit geeft een beetje aan met wat voor graphics we hier te maken hebben; het is een spel dat je als browsergame zou verwachten.

Simpele technologie betekent echter niet dat spel per definitie slecht is. Ik ben zelf een liefhebber van retrogames en ben zeker niet vies van een uitdagend spel. Het verhaal in 6180 The Moon lijkt op een verhaaltje dat je aan kleine kinderen zou voorlezen voor het slapen gaan. De zon is weg en de maan gaat op zoek om de zon terug te halen. Op reis praat hij met de planeten tussen de maan en de zon om uit te vinden wat er gebeurd is. Het verhaal is aardig, soms grappig, maar ook kinderlijk.

Het spel zelf is vrijwel geheel monochroom. Er zijn enkele witte platforms en obstakels en de rest van het scherm is zwart of enigszins gekleurd. Je springt met het rondje (de Maan) van links naar rechts door de levels, zonder punten aan te raken. Val je aan de onderkant van het scherm, dan kom je bovenaan in het scherm weer terug. Je kunt zo oneindig doorvallen en ook gebruik maken van slimme stuitertechnieken. Dit is in feite de hele crux van het spel.

De levels zijn vaak makkelijk, maar soms precies uitdagend genoeg, waardoor het best vermakelijk is om een weg door de levels te banen. Op de achtergrond speelt wat rustige, minimalistische muziek en er is weinig wachttijd als je doodgaat of als je naar een nieuw level gaat. Na een uurtje ben je aan het eind van het gewone verhaal en krijg je een alternatieve modus, waarbij je van rechts naar links moet gaan in dezelfde levels, maar dan met omgekeerde zwaartekracht. Nog een uurtje verder en je bent klaar en hebt als het goed is duizend gamerscore bijgeschreven gekregen.

Conclusie

Het is moeilijk om een dermate simpel spelletje als dit op waarde te schatten. Is dit wel het soort spel dat thuishoort op de Xbox One? Vier euro is niet veel, maar toch zou ik me wat bekocht voelen. Het spel speelt best leuk, maar is kort en is audiovisueel wel heel eenvoudig. De makers vonden vast dat ze heel artistiek bezig waren, maar ik bestempel het liever als luiheid.

Reacties

Login of registreer om te reageren.