Jeroen Post | Monday 8 Jul 2019, 12:32

In dit dlc-pakket voor Forza Horizon 4 kun je nu racen met LEGO-auto's! Ook de omgeving is in deze stijl. Iets voor jou?

Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • LEGO sfeer!
  • Veel challenges
  • Speelt het net iets te veilig
  • Te weinig toevoegingen

Gespeeld op Xbox One X

Forza Horizon 4 is al een behoorlijk grote game, met veel verschillende uitdagingen en races waaraan je deel kan nemen. Heb je er dan nog steeds niet genoeg van? Dan is er natuurlijk nog de dlc. Het tweede dlc-pakket heeft alles met bouwen te maken; bouwen met LEGO-steentjes. Dit is de LEGO Speed Champions-dlc!

REVIEW

Eens even zien

Je hebt ongetwijfeld de aankondiging van deze dlc gezien in de E3-personferentie van Microsoft dit jaar. Het lag misschien in de lijn der verwachting, aangezien er voor Forza Horizon 3 al vergelijkbare dlc uitkwam (Hot Wheels). Toch kun je je misschien lastig voorstellen hoe dit er nu precies uitziet in de wondere wereld van Forza Horizon 4. In de eerste plaats moet je je voorstellen dat er een apart gebied is gemaakt voor deze LEGO-uitdagingen. Op de kaart reis je naar een bepaald punt, en vanaf daar kun je naar het speciale LEGO Speed Champions-gedeelte van het spel. Alles voelt en ziet eruit als een van de laatste LEGO-games. Als je LEGO City Undercover zou combineren met Forza Horizon 4 heb je al een klein idee van wat je kan verwachten.

Het moet gezegd worden; het ziet er allemaal goed uit. De LEGO-blokjes zijn opgeschaald qua formaat, dus je rijdt niet tegen life-size blokjes aan. De kaart ziet eruit alsof je zelf een stadje of gebied hebt gebouwd op van die bekende groene plaatjes, maar dan met duidelijk verschillende gebieden erin. Er is sneeuw, water maar ook een echt raceparcours en een drag-racing baan. Alles ademt echt een leuke LEGO-sfeer uit. Er zijn genoeg uitdagingen om je lang bezig te houden, maar er is iets dat mij ontzettend opviel. Er zijn namelijk maar vier LEGO-auto's in het hele pakket. Deze auto's worden ook nog eens kant en klaar aangeleverd. Je kunt je indenken, met het LEGO-thema in je achterhoofd, dat je misschien zelf leuk wat wagens kon gaan bouwen. Helaas, niets is minder waar. Ook is het zo dat je met gewone auto's door het LEGO-landschap kan rijden. Het past er niet echt bij, maar soms kan je niet anders omdat er gewoonweg geen andere keuze is.

Kunnen we het maken? Nou...

Het LEGO-thema zit overal goed in. Behalve op het enige nieuwe radiostation dat je kunt beluisteren. Dit station zendt namelijk nonstop het bekende LEGO Movie-thema Everything is Awesome uit. Om gek van te worden na een half uur, wat mij betreft. Zoals eerder gezegd, is er ook genoeg te doen, naast het beluisteren van muziek. Het gebied is niet enorm groot, maar er zijn wel genoeg uitdagingen om je mee bezig te houden. De auto's waar ik het eerder over had, zijn onder andere een toffe Ferrari F40. Je kunt dus niet zelf iets bouwen, maar je wagen brokkelt wel af. Rijd je tegen een tegenstander aan of bots je tegen de rand? Dan kunnen er blokjes van je auto af vallen. Vooral de in-car camera ziet er leuk uit; je ziet echt het welbekende LEGO-stuurtje heen en weer draaien. Welbekend als je vroeger zelf blokjes op elkaar hebt zitten prikken, uiteraard.

Zoals eerder gezegd, kun je zelf echter totaal niets bouwen. Het enige dat er gebouwd wordt is je huis, en dat doe je ook niet zelf. Er zijn tal van uitdagingen die je kunt halen in deze dlc, letterlijk honderden verschillende. Dit varieert van het halen van een specifieke race, of tien van die races halen. Met elke uitdaging verdien je LEGO-blokjes en als je er genoeg hebt gehaald, verdien je een nieuw onderdeel van je huis. Je bouwt dit huis op vanaf de grond, dus van fundering tot elke uitbouw. Verder heb je er weinig profijt van in het spel, buiten dan dat er aan het einde van de rit (haha) een mooi groot huis staat.

Verder is er helaas weinig spektakel te vinden. Als je aan LEGO denkt, denk je aan fantasie en dingen veel te groot en spectaculair maken. Toegegeven, het ziet er allemaal mooi uit, en het is soms over the top, maar je mist toch wat. In een gemiddelde LEGO-film zit meer spanning, en je zou juist denken dat je in een videogame meer van dit soort dingen kan toevoegen.

Conclusie

De LEGO Speed Champions-dlc voor Forza Horizon 4 is, ondanks mijn kritiek, toch de moeite waard. Horizon 4 is namelijk zo groot en er zijn zoveel uitdagingen, en het LEGO-gebied ziet er echt heel anders uit, dus dat biedt een welkome afwisseling. Verder volgt de dlc iets te veel de regels, en juist met LEGO zou je denken dat er wel wat meer uit de band gesprongen mag worden. Het is zeker leuk om te spelen, dat zeker. Race-fanaten en LEGO-fans kunnen hier blij mee zijn.

Reacties

Login of registreer om te reageren.