Casper Egas | Friday 18 Dec 2020, 19:22

Gezellig een liedje zingen op je Xbox Series? Dat kan met Let's Sing 2021!

Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • Online rankings
  • Duidelijke weergave
  • Songpacks bij te kopen
  • Tekst is wat te klein
  • Interface wat traag
  • Niet mijn soort tracklist
  • Geen losse tracks te koop

Gespeeld op Xbox Series X

Laatst was er al Let’s Sing Queen en nu is er Let’s Sing 2021, dat juist focust op moderne hits. Het is grotendeels hetzelfde spel met enkele kleine aanpassingen. Als je de werking van het spel in meer detail wilt weten, dan verwijs ik je door naar de review van Let’s Sing Queen.

REVIEW

De tracklist

Als je Let’s Sing 2021 koopt, dan krijg je de onderstaande tracks tot je beschikking. Je kunt ook een dure platinumversie aanschaffen of een season pass van 45 euro bijkopen om toegang te krijgen tot alle song packs, die voor vijf euro per stuk te koop zijn. Je kunt helaas geen losse nummers kopen, waardoor het wat zuur aanvoelt als je een pack koopt met twee nummers die je heel graag wilt, maar je de andere drie nummers niet interessant vindt. Opvallend is de keuze voor vrijwel alleen popnummers van de afgelopen jaren voor de bijgeleverde track list. De song packs bestaan juist vrijwel helemaal uit klassiekers. Persoonlijk vind ik oude, voor bijna iedereen bekende nummers ook veel leuker om te zingen dan moderne pop hits. Maar goed, het is maar net wat de doelgroep is. Veel jongeren zullen iets moderns willen zien. Het is in elk geval knap dat de ontwikkelaar zoveel bekende nummers bij elkaar heeft gescharreld. Ik had persoonlijk het meeste plezier met I Can’t Dance, You Keep Me Hangin’ On en I Just Can’t Wait To Be King. Allemaal oude nummers dus, maar ik vond dat er ook wel wat leuks tussen de rest van de lijst zat. Soms vraag ik me wel af of men niet beter had kunnen selecteren op nummers die lekker zingen, in plaats van dat ze alleen bekend zijn. Bad Guy van Billie Eilish vond ik bijvoorbeeld vreselijk om te zingen.

· Justin Bieber - Yummy

· Tones and I - Dance Monkey

· Billie Eilish - bad guy

· Selena Gomez - Lose You to Love Me

· Ariana Grande - thank u, next

· Dua Lipa - Don‘t Start Now

· Jonas Brothers - Sucker

· Imagine Dragons -Thunder

· Maroon 5 - Memories

· Shawn Mendes - If I Can‘t Have You

· Lewis Capaldi - Before You Go

· Ava Max - So Am I

· Nea - Some Say

· Marshmello ft. Bastille - Happier

· Rita Ora ft. Liam Payne - For You

· Trevor Daniel - Falling

· Panic! at the Disco - High Hopes

· Katy Perry ft. Skip Marley - Chained to the Rhythm

· Sam Smith - Too Good at Goodbyes

· Lizzo - Good as Hell

· Major Lazer & DJ Snake ft. MØ - Lean On

· Calvin Harris ft. John Newman - Blame

· James Bay - Hold Back the River

· The Lumineers - Ho Hey

· KT Tunstall - Black Horse and the Cherry Tree

· Linkin Park - Somewhere I Belong

· Seal - Kiss from a Rose

· Genesis - I Can't Dance

· Kim Wilde - You Keep Me Hangin‘ On

· The Lion King - I Just Can‘t Wait to Be King

Verschillen met Just Sing Queen en irritaties

Nu ik wat langer Let’s Sing gespeeld heb vallen mij wat dingen negatief op. Zo staat de tekst te ver van de toonbalkjes. Je kunt de woorden ook bij de toonbalkjes zien, maar deze tekst is klein en moeilijk snel te lezen. Er is juist heel veel ruimte ingeruimd voor de lelijke avatars en die zijn alleen maar onnodige opsmuk. Ook tussen de songs moet je te lang wachten op allerlei metertjes die verder niet echt boeien. Ik wil gewoon verder zingen.

Online zie je nog steeds vooral zwakke AI-tegenstanders, in plaats van menselijke spelers. Het spel communiceert dit slecht met de speler. Dezelfde modi zijn beschikbaar als in Let’s Sing Queen, met als toevoeging een Legends modus, die niet zo boeit. Deze modus laat je vastgestelde uitdagingen bij specifieke nummers uitvoeren. Vaak speel je dan maar een klein stukje van een nummer dat je misschien toch al niet zo leuk vindt. De nummers van Let’s Sing Queen zijn overigens niet te importeren naar Let’s Sing 2021.

De leukste aanpassing is veruit dat je nu bij liedjes kunt zien welke positie je op de wereldranglijst hebt. Het is echt leuk om hogerop te komen bij een tof nummer. Het valt wel op dat het spel niet bijzonder goed verkoopt, want ik zong mezelf bijvoorbeeld let You Keep Me Hangin’ On naar de tweede plaats, en ik ben echt geen zanglijstertje.

Conclusie

Let’s Sing 2021 is een prima zangspel, waar nog iets aan bijgeschaafd kan worden om het helemaal top te maken. De tracklist is niets voor mij, dus zo beschouwd zou ik dit spel zelf niet kopen. Maar ja, smaken verschillen en het zijn in elk geval bekende moderne popnummers. Als dat wel jouw ding is, dan zit je goed!

Reacties

Login of registreer om te reageren.