Joeri Tits | Monday 31 Oct 2022, 13:05

Je vrolijke vrienden van Nickelodeon zijn weer terug in een nieuwe racer!

Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • Bomvol content
  • Sfeervol en nostalgisch
  • Eindelijk stemmetjes...
  • ... die snel irriteren
  • Sommige tracks konden beter

Gespeeld op Xbox Series X. Geoptimaliseerd voor Xbox Series.

In Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway mogen we weer de kartbaan op met onze favoriete personages uit onze kindertijd. Stiekem was ik aangenaam verrast door het vorige deel. Brengt deel drie evenveel plezier?

REVIEW

Meer van hetzelfde?

Ik speel best wel graag partygame-achtige kartgames zoals Mario Kart. Nintendo’s stokpaardje kan natuurlijk enkel gespeeld worden op hun consoles, waardoor je voor de Xbox en PlayStation op zoek moet gaan naar een alternatief. Veel ontwikkelaars wagen regelmatig hun kans, maar op Sonic & All-Stars Racing: Transfomed na brengt dit niet echt grote toppers voort. Daarom dat ik best wel verrast was door het plezier dat ik met Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix beleefde. Het wist me twee jaar geleden te imponeren op vlak van kwaliteit en kwantiteit.

Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway is eigenlijk méér van hetzelfde; tijdens het spelen merk ik vrij weinig verschil. Nog steeds kan je enorm vlot rondjes rijden en doet de simpele gameplay wat het moet. Toch is er voor degenen die uitdaging zoeken voldoende progressie te boeken, onder andere door steeds de kortste route op het parcours te zoeken, het driften te verfijnen en op zoek te gaan naar slijmroutes.

Nog meer!

Het grootste verschil zit echter in de kwantiteit. Waar het vorige deel al een gigantisch arsenaal aan rijders, crewleden en tracks had, heeft ontwikkelaar Bamtang Games nog meer van alles toegevoegd. Het gevolg is maar liefst veertig rijders (weliswaar enkele via DLC), negentig crewleden en 36 tracks. Deze komen onder andere uit series als Rugrats, Teenage Mutant Ninja Turtles en Hey Arnold! Persoonlijk vind ik het ook leuk dat Garfield (en zijn franchise) is toegevoegd, maar ook dat meer personages tussen zitten uit bijvoorbeeld de Turtles, zoals Eastman & Laird Raphael en April O’Neil. Ik ben zelf niet helemaal mee met het recentere werk van Nickelodeon, dus het is tof dat er voor mij nog meer herkenningspunten uit mijn jeugd zijn dan bij het vorige deel. Daarnaast komen van de 36 tracks 16 tracks terug uit het vorige game, wat zeker niet erg is, aangezien er voldoende nieuw materiaal te ontdekken valt.

Kart aanpassen op talloze manieren

Wat wel helemaal nieuw is, is dat je je kart of motor volledig kan veranderen en upgraden. Zo kan je bijvoorbeeld de banden of je uitlaat aanpassen en kiezen om sneller te gaan of toch voor een betere handling. Dit zorgt ervoor dat er talrijke mogelijkheden zijn en dat geen enkele kart (of motor) hetzelfde rijdt.

Toch blijf ik het leukste en meest unieke aspect aan het spel de aanwezigheid van crewleden vinden. Deze Chiefs, Crew Engineers en Crew Mechanics zijn stuk voor stuk nevenpersonages uit de populaire kinderseries van Nickelodeon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Mr. Krabs uit SpongeBob SquarePants of Goddard uit The Adventures of Jimmy Neutron. De chief geeft je éénmalig een bonus telkens wanneer je metertje vol is met groen slijm. De Crew Engineer en Crew Mechanic daarentegen geven je daarentegen bepaalde voordelen permanent tijdens de hele race. De Crew Mechanic kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een snelheidsboost krijgt als je iemand raakt met een projectiel. Handig is dat je dan bijvoorbeeld een crew engineer neemt die je meer attack items geeft. Om alle drivers, upgrades en crewmembers vrij te spelen ga je wel je best mogen doen. Hiervoor moet je namelijk races winnen, uitdagingen voltooien, en slime tokens verzamelen. Hiermee ga je een heel tijdje zoet zijn, wat zeker voor verzamelaars leuk is.

Eentonige stemmetjes

In het nieuwste deel hebben de personages nu ook een stem. Ik weet niet of de ontwikkelaar naar mij geluisterd heeft, maar dit was alvast één van mijn verbeterpunten in de recensie van het vorige deel. Helaas is de uitvoering niet altijd even goed. Omdat er zoveel verschillende personages zijn, zijn de mogelijke zinnen die ieder personage vertelt niet zo groot en hoor je dikwijls hetzelfde - vaak grappig bedoelde - zinnetje.

Ook de tracks zorgen voor een haat-liefdeverhouding. Deze zitten zeker goed in elkaar en passen perfect bij de series waarnaar ze moeten verwijzen. Toch mochten sommige parcours voor mij net wat meer achtergrondvariatie hebben. Ook vind ik sommige stukken van de banen te breed om een leuk duel in uit te voeren. Zolang je met velen kort opeen zit, is de breedte van de baan in orde. Maar zodra je de koppositie samen met één of twee andere tegenstanders hebt, voelen ze op sommige stukken wat te breed aan. Dit merk je bijvoorbeeld ook bij de challenges, die een beetje lijken op een bossbattle. In het heetst van de strijd en met veel karts in de omgeving, merk je er vrij weinig van op en is er voldoende plezier te ontdekken op de banen om het interessant te houden.

Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway kent niet echte nieuwe modi. De challenges zijn wel weer talrijk aanwezig en zorgen voor een leuke variatie als je de tien cups (op drie verschillende moeilijkheidsgraden) even beu bent. Ook is er een arena, waar je zoals bij Mario Kart, een schietbattle speelt in plaats van een race. Dit speltype is natuurlijk vooral leuk in multiplayer. De multiplayer kan je offline spelen met vier personen of online met twaalf; wat ook met wat meer is dan bij het vorige spel.

Conclusie

Dat is de korte samenvatting van Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway. Meer personages, meer voertuigen, meer tracks. Van alles is er meer in vergelijking met het al bomvolle vorige deel. Omdat er niet echt iets nieuws is, heeft dit deel mij minder weten te verrassen. Toch kan ik de game aanraden, omdat er weinig alternatieven zijn die een voldoende hoog niveau halen, wat bij deze game wel het geval is. Het toevoegen van stemmetjes is op zich een plus, maar de woordenschat is redelijk beperkt, waardoor je vaak dezelfde zinnetjes hoort. Ook de tracks konden hier en daar net een tikkeltje spannender gemaakt worden door bijvoorbeeld minder breed te zijn.

Reacties

Login of registreer om te reageren.