Jeroen Post | Sunday 9 Dec 2018, 10:31

Al je favoriete worstelaars uit de WWE zijn allemaal weer samen in WWE 2K19. Kies uit zeer veel modi en matches, waaronder Showcase!

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • MyCareer zeer sterk verbeterd
  • Showcase is terug
  • Zeer veel modi en nieuwe matchvarianten
  • Leunt nog veel op krakkemikkig counter-systeem
  • Commentaar rommelig

Gespeeld op de Xbox One

In de tijd van de Playstation 1, Playstation 2 en Nintendo 64 zijn er een aantal echt goede worstelgames uitgekomen. Denk bijvoorbeeld aan de Smackdown! of WCW/NWO serie. Op de Playstation 3 lag de licentie eerst bij THQ, en daarna nam 2K het over. Deze games waren helaas allemaal niet erg goed en het laatste deel hoort daar ook bij. Wij beoordeelden die game (WWE 2K18) met een 5. Doet 2K het beter met 2K19?

REVIEW

Of je worst(elen) lust

Laten we beginnen met een simpele uitspraak: ja, 2K heeft zeer zeker verbeteringen aangebracht in dit spel. Dit is bijvoorbeeld al te merken aan de wijze waarop worstelaars reageren op gebeurtenissen in de ring. Worstelaars hebben meer diverse animaties waardoor ze meer realistisch reageren op bijvoorbeeld een trap in de onderbuik. Soms blijf je langer liggen na een finisher en soms kun je sneller opkrabbelen. Net zoals in het echt reageren worstelaars soms anders op bepaalde acties.

Ook zijn er veel meer verschillende matches toegevoegd in deze game. Zo was er onlang de eerste Royal Rumble met alleen vrouwen en deze variant is toegevoegd aan het spel. Ook iets obscuurs zoals een House Of Horrors-match, die vorig jaar "in het echt" plaatsvond, is in 2K19 als matchvariant te kiezen. Wat ook wel interessant is voor veel mensen, is de terugkomst van de Showcase modus. Hierin ligt de focus meestal op een specifieke worstelaar en in de Showcase worden dan een handvol historische matches naar voren gehaald. Deze kun je dan herspelen. Mocht je tijdens de match aan specifieke eisen voldoen (doe een bepaalde move, of gooi je tegenstander op een specifieke plaats uit de ring bijvoorbeeld), dan kun je allerlei extra's verdienen. De nadruk in deze modus ligt deze keer bij Daniel Bryan, die onlangs na een zeer heftige blessure weer terugkeerde.

Fight for your right to party

Nieuw in 2K19 is 2K Towers, een modus die je het beste kan zien als een soort Survival mode. Er zijn hier twee varianten te kiezen. Bij Gauntlet krijg je match na match te spelen en als je verliest, begin je weer opnieuw. In Steps is het allemaal wat soepeler en krijg je de mogelijkheid om tussendoor op te slaan. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat voor uitdaging je wilt; tussendoor opslaan of teruggezet worden naar het begin als je verliest.

De worstelaars zien er dit jaar over het algemeen wel iets beter uit, al zijn er hier en daar wel wat opmerkelijke verschijningen, maar zo is dat meestal ook met een game als FIFA. De topnamen worden goed onder handen genomen, anderen lijken wat minder goed. Wat dit jaar wel enorm opvalt, is dat het publiek er werkelijk belachelijk slecht uitziet. Heb je worstelgames op de PlayStation 2 gespeeld? Dan weet je precies waar het hier over gaat. Overigens is het commentaar nog steeds een rommeltje. Je hoort nog te vaak echt onzin, of dezelfde zinnen meerdere keren in een match of zelfs achter elkaar. Dit is natuurlijk allemaal lastig goed te maken, maar het valt op dat er nog steeds soms geen touw aan vast te knopen is.

Een van de grootste punten van kritiek op 2K18, zoals je in onze recensie terug kan lezen, is dat het Reversal-systeem nogal krakkemikkig was. Daar is helaas weinig aan veranderd. Een reversal, oftewel het blokkeren en reageren op bepaalde bewegingen, is een belangrijk onderdeel van het spel, en ook van worstelen in het algemeen. Ook in 2K19 is het spel soms oneerlijk kritisch, wanneer je de Reversal-knop indrukt. Te vroeg, te laat, of soms zelf helemaal niet; het kan soms onnodig frustrerend worden. 2K heeft wel een ander systeem ingebouwd, waardoor je weer terug kan komen na een slechte periode in een match. Je hebt een comeback move waardoor je de kans krijgt om weer terug in de wedstrijd te komen en dat kan soms ontzettend welkom zijn. Het verzacht de pijn gelukkig een beetje.

Positieve carriereswitch

Een ander punt van kritiek vorig jaar was de matige MyCareer-modus. Doelloos in de coulissen rondhangen, weinig contact met andere worstelaars, oninteressant verhaal; het hoorde er allemaal bij. Dit is dit jaar helemaal omgegooid, in een positieve zin. Er zijn veel meer stemmen ingesproken, dus elke worstelaar praat tegen je. Er zijn backstage veel meer worstelaars waar je mee kunt praten of zelfs ruzie mee kunt maken. Het verhaal is een stuk interessanter, je hoeft niet meer elke keer lange saaie stukken te lopen en je wordt iets meer gestuurd op dit gebied. In plaats van een kale saaie hub, is er nu veel meer het idee van een story modus, een flink contrast dus met vorig jaar.

Conclusie

Zelden heb ik zo'n contrast gezien tussen twee delen. Eigenlijk alleen het reversal-systeem is nog steeds matig, maar de rest is grotendeel echt aangepast en verbeterd. 2K heeft echt geluisterd en heeft de MyPlayer modus zeer positief aangepast en heeft de Showcase modus weer toegevoegd. Er is een flinke verbetering ten opzichte van 2K18 te constateren. Worstelfans kunnen hun hart ophalen in 2K19.

 

Reacties

Login of registreer om te reageren.