Dying Light

Dying Light moet een nieuw licht gaan schijnen over het horrorgenre, zombies in het bijzonder. Er zijn al een hoop gevestigde namen die het doden van zombies tot een kunst hebben verheven, zoals Dead Rising en Dead Island. Hoe zal dit spel zich gaan onderscheiden van zijn spirituele voorvaderen?

Preview

Leoni Santbergen | Thursday 11 Dec 2014, 9:25

De nacht als grootste vijand

In eerste instantie had ontwikkelaar Techland het idee om een vervolg in de Dead Island-serie te maken, maar halverwege dit proces besloot de studio het roer om te gooien en te gaan voor een nieuwe franchise: Dying Light. De bedoeling van dit spel is voornamelijk het overleven, op welke manier dan ook. Eén van de meest belangrijke factoren is dan ook de dag- en nachtcyclus. Overdag zijn de zombies traag, langzaam van begrip en op afstand geen direct gevaar. ’s Nachts daarentegen bewegen de zombies zich veel sneller en zijn ze agressiever. Ze kunnen jou als speler zelfs volgen wanneer je gebouw of ladders beklimt.

Gameplay zoals hierboven wordt geschetst vraagt dan ook om strategie en tactiek, iets dat niet erg aanwezig was in de Dead Island games. In tegenstelling tot het inslaan op zombies totdat je wapen kapot gaat, zal er nu van je verwacht worden dat je een plan maakt voordat je ergens aan begint. Het doel van het spel is het binnenhalen van voorraden voor een groep overlevenden, die je op verschillende manieren kunt vinden. Om goed voorbereid op pad te gaan, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om van tevoren vallen te zetten op plekken waar je in de problemen zou kunnen komen.

Alle beelden die er nu zijn van het spel wijzen er wel op dat het luchtige sfeertje dat ook in de Dead Island en Dead Rising games te vinden is, ook in dit spel aanwezig zal zijn. Zombies op een grappige manier onschadelijk maken zal niet de boventoon gaan voeren, maar ook zal het niet afwezig zijn.

Samen sterk

Eerder dit jaar heeft Techland bekend gemaakt dat Dying Light ook een co-op modus heeft, waarin je met maximaal drie vrienden tegelijk de zombies te lijf kunt gaan. Aangezien het spel een sterke nadruk gaat hebben op role-playing, zal het erg handig worden om met meerdere mensen met verschillende vaardigheden op pad te gaan. Bovendien zal het spel een enorme open wereld gaan bevatten die je naar hartenlust met je vrienden kunt ontdekken.

Mocht je wat competitiever ingesteld zijn, dan is de pre-order bonus van het spel iets voor jou: de modus ‘Be the Zombie’ maakt het mogelijk om als zombie in het spel van een andere speler terecht te komen, zodat je diegene het leven zuur kunt maken.

Voorlopige conclusie

Dying Light zal inderdaad een ander licht schijnen op het zombiegenre: tactiek en planning zullen belangrijker zijn dan de wapens die je gebruikt. Daarnaast zal het samen met je vrienden alleen maar nog spannender en strategischer worden. Ik denk dat dit spel geen slechte aanwinst zal worden voor liefhebbers van survival horror en zombiegames.

Reacties

Login of registreer om te reageren.