Joeri Tits | Thursday 26 Sep 2019, 12:38

Houd je van puzzels? En geheime agenten? Dan kan je je lol op in Agent A: A Puzzle in Disguise.

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • Gevarieerde en sterke puzzels
  • Interessante setting
  • Net moeilijk genoeg
  • Soms wat te vaak wisselen tussen locaties

Gespeeld op Xbox One

Fan van James Bond? Dan is deze indietitel misschien wel wat voor jou. In Agent A: A Puzzle in Disguise ga je als geheime agent op zoek naar Ruby La Rouge, een femme fatale die al heel wat van je collega's uitgeschakeld heeft.

REVIEW

Op zoek naar de moordenaar van je baas

In Agent A: A Puzzle in Disguise ben je dus Agent A, een geheime agent. De vijand van dienst is Ruby La Rouge, die meteen in het begin van het verhaal blijkbaar je baas heeft opgeblazen op een cruiseschip. Het is aan jou om haar tegen te houden, want ze is van plan alle agenten van je dienst uit te moorden. Je zit haar op de hielen, want je hebt al haar villa ontdekt. Helaas voor jou is dit pas het begin. Ruby heeft namelijk tal van hindernissen opgezet om jou in de val te lokken en zichzelf zoveel mogelijk verborgen te houden.

Notitieboekje bij de hand kan handig zijn

Het spel is eigenlijk een point-and-click avontuur met tal van verstopte puzzels. De puzzels zijn zeer divers en variëren van het gewoon zoeken van objecten die je op een andere plek nodig hebt tot een echte puzzel, die we vaak wel eens ergens anders zijn tegengekomen. Denk maar aan een variant op het gezelschapsspel Simon of zo'n deblokkeerpuzzel die je wel eens op de smartphone gespeeld hebt. Ook zijn er puzzels bij waar je bijvoorbeeld de volgorde van kleuren van een schilderij ergens anders moet gebruiken, of bepaalde cijfers die je ergens bent tegengekomen. De variatie aan puzzels houdt het spel interessant. Gelukkig kennen de meeste puzzels ook een correcte moeilijkheidsgraad, waardoor je nooit echt lang vastzit. Dit komt onder andere door het feit dat je al snel door hebt dat echt bijna alles wat je gaat vinden in de locaties vroeg of laat een nut hebben. Een andere tip die ik kan geven is om toch een notitieboekje langs je te leggen voor het noteren van sommige combinaties.

Het enige moment dat het wat saai of eentonig wordt is wanneer je voor bepaalde puzzels nét wat te vaak moet terugkeren naar een eerdere locatie. Je moet dan weer net weer weten wat je precies nodig had en vooral in welke locatie dit zat.

Zoals een spionagefilm

Gelukkig zijn wel alle omgevingen mooi vorm gegeven. Het game kent cartoonachtige graphics en een leuke soundtrack die ook voor een echte spionagefilm zou werken. Het verhaal is voldoende interessant om te volgen. Ondanks dat het maar een trage puzzelgame is, ben je toch gebrand om Ruby La Rouge te vangen.

Conclusie

Agent A: A Puzzle in Disguise is een verrassend sterke titel. De puzzels zijn gevarieerd en sterk. Ook kennen ze een juiste moeilijkheidsgraad. Het spionageverhaal is leuk om te volgen en wordt ondersteund door knap beeld en geluid. Voor de puzzelfanaat is dit sterk geprijsde game een aanrader (€14,99).

Reacties

Login of registreer om te reageren.