Joeri Tits | Friday 3 Dec 2021, 22:39

Hopelijk zijn je stembanden gesmeerd, want we mogen weer de popster in ons bovenhalen met Let’s Sing 2022.

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • Leuke modi
  • Mix van alle populaire genres
  • Te spelen zonder microfoon
  • Te weinig vernieuwend
  • Dertig liedjes is net iets te weinig

Gespeeld op Xbox Series X.

In de tijd van de Xbox 360, waren mijn vrienden en ik grote fan van Lips. Deze Singstar-tegenhanger van Microsoft heeft voor veel leuke feestjes gezorgd. Ik was dus ook blij dat ik Let’s Sing mocht reviewen. Mijn collega Casper heeft in het verleden al eerder edities gerecenseerd, maar mij voor is het de eerste keer. Ik heb zelf geen microfoon, maar ontwikkelaar Voxler heeft een mobiele app ontwikkeld die je heel gemakkelijk kan koppelen met het spel. Eigenlijk werkt dit systeem bij ons heel goed. Ik heb niet kunnen vergelijken met een microfoon, maar ik had nooit het gevoel dat ik de game, als amateur, niet kon spelen zoals ik wilde. Het is alvast een fijne en goedkope manier om met vrienden te kunnen spelen. Ik zie bijvoorbeeld de mogelijkheden hiervan wanneer ik bij vrienden ben en die wel een Xbox hebben, maar geen microfoons hebben liggen. Mits je een digitale aankoop hebt gedaan kan je gemakkelijk even inloggen met jouw account en bij je vrienden thuis beginnen te starten met zingen.

Let’s Sing 2022 kent een achttal modussen, wat veel lijkt. Vele hiervan overlappen met elkaar. De belangrijkste verschillen zitten eigenlijk tussen de Legend Mode, World Contest en “de rest”.

REVIEW

De weg omhoog in Legend...

Legend Mode is een soort van singleplayer-modus, waar je uitdagingen moet voltooien tegen andere avatars. Dit was voor mij eigenlijk een leuke leerschool. Je leert meteen alle liedjes en mogelijkheden kennen. Zo zijn er gouden noten die meer punten opleveren of moet je winnen met een straatlengte voorsprong. Ik heb me eigenlijk hier wel mee kunnen bezig houden, waarbij ik in het verleden met soortgelijke games het vooral en alleen met vrienden speelde. Natuurlijk ga ik niemand een aankoop aanraden alleen hiervoor, maar als beginner is het zeker een leuke manier om kennis te maken met de reeks.

... of online proberen te scoren in World Contest

World Contest laat je jouw scores vergelijken met andere online spelers. Ook dit werkt bevorderend en ik heb vaak bewust nog een liedje extra gezongen om te stijgen op de wereldranglijst. Het feit dat het aantal spelers op dit moment nogal beperkt is, helpt natuurlijk ook. Ook is dit niet gelijktijdig. Het spelsysteem slaat jouw score op en laat je wat random tegen andere karaokeliefhebbers met een gelijkwaardige score het opnemen.

Het gros van de modi is echter vooral gebaseerd op het samen spelen. Het viel me op dat hier toch wel wat meer geëvolueerd is sinds de laatste keer dat ik Lips speelde. Zo is er Let’s Party, dat je met acht personen kunt spelen. Hier zitten verschillende opdrachten in. Het draait natuurlijk altijd om zingen, maar er worden leuke twisten aan gegeven. Zo is er bijvoorbeeld Speedjam, waarbij je als eerste moet finishen door het beste te zingen, maar ook op tijd een keertje moet stoppen als het spel dit aangeeft. Zing je te lang door, word je naar achter getrokken en ben je een stuk verder van de finish verwijderd. Stop je teveel op voorhand, heb je het risico dat je tegenpartij nog punten scoort. Zeker in een vriendengroep kan ik geloven dat dit voor de nodige hilariteit zorgt. In deze modus is er ook het speltype Piggybox. Hiermee moet je als snelste vijfhonderd centjes verzamelen door zo goed mogelijk te zingen. Lange combo’s brengen meer punten op. In wezen verschilt dit niet zoveel van een gewoon potje, maar het brengt toch weer net wat extra.

Op-en-top partygame

Daarnaast zijn er nog wat andere modi waar je vooral met je vrienden plezier uit kan halen. Zo is er Feat, waar je een duet mee kunt zingen en waarbij samen net op tijd zingen beloond wordt. Of er is Mix Tape 2.0, hier kan je aan de hand van je voorkeuren een medley van vijf liedjes achter elkaar zingen. Deze laatste modus valt wat tegen. Het gaat niet over en je krijgt gewoon stukjes van een song te horen, met daartussen een hele pauze. Ik denk dat dit alleen leuk is als je met een hele groep wat korte liedjes wilt verdelen. Tot slot kan ik ook nog melden dat er natuurlijk ook gewoon een klassieke modus is waar je al deze extra spelmogelijkheden niet hebt en gewoon een liedje kan zingen.

Playlist: diverse popmuziek, maar smaakgebonden

Zoals jullie kunnen lezen was ik dus best verbaasd over de modi die voorgeschoteld worden. Uit research blijkt dat het meeste hiervan al bestond in eerdere edities. Het verschil zit hem dus nu in de playlist die erbij gestoken is. Hierbij heb ik gemengde gevoelens. Puur qua namen zijn de recente hits niet zo mijn ding. Als ik eenmaal aan het spelen ben, valt het al bij al wel mee. Omdat het om echt populaire songs gaat, heb je de meeste wel al vaak gehoord. Ook mag er toch wel gezegd worden dat er voor ieder wat wils is. Van zeer populaire muziek zoals de zomerplaat van afgelopen jaar, Jerusalema en een hit van Billie Eilish, tot Aladdin en The Offspring. Vooral de oudere hits spreken me aan en ik hoop echt dat er eens een Let’s Sing-versie komt met enkel Disney-liedjes. In totaal zijn er 30 songs, wat aan ene kant wat meer had mogen zijn. Aan de andere kant moet er ook gewoon gemeld worden dat dit in dit genre geen uitzondering is. DLC-pakketten of andere versies horen nu eenmaal bij het verdienmodel van dit genre.

Conclusie

Ik ben aangenaam verrast door mijn eerste kennismaking met de Let’s Sing-reeks. De ontwikkelaar heeft er voldoende leuke modi in gestoken om je met vrienden te amuseren. Zelfs alleen heb ik me aardig kunnen uitleven. Let’s Sing 2022 doet niet echt wat nieuws vergeleken met zijn voorgangers, dus voor eigenaren van een eerdere editie hangt alles af van je muzieksmaak. Liggen de dertig nummers je voldoende om een aankoop te rechtvaardigen? Zelf vond ik achteraf dat het een voldoende mix was van verschillende populaire genres. Alleszins, als je een karaokegame wilt kopen, is de Let’s Sing 2022 zeker geen miskoop.

Reacties

Login of registreer om te reageren.