Dorian de la Fosse | Wednesday 21 Jan 2015, 10:57

En nog een lijstje voor de eindeloze lijst aan lijstjes!

Toplijst

Tegen het einde van het oude jaar en aan het begin van het nieuwe jaar verschijnen er overal lijstjes. Wij doen gewoon gezellig mee. Hier onder volgen een aantal games die, naar mijn mening, behoren tot de mooiste games van 2014.

5. Alien Isolation

 

Alien Isolation keerde eindelijk weer terug naar de roots van de films: Horror. Meer dan eens zul je je moeten verschuilen in kluisjes of onder bureaus om niet gegrepen te worden door de Xenomorph. Daar komt bij dat het spel grafisch voldoet aan bijna alle eisen. Dit stelt je in staat om te genieten van een prachtig vormgegeven wereld, voor de tien minuten die je niet besteedt in kluisjes of huilend in een hoekje. Je weet wat ze zeggen: In space no one can hear you scream.

4. Forza Horizon 2

 

Forza Horizon 2 is de tweede arcade racer die Turn 10 heeft uitgebracht. Ondanks dat je door een open wereld rijdt, hebben ze er wel voor gezorgd dat je dat kunt doen in een hoge kwaliteit. Toegegeven de omgevingen laten soms te wensen over, maar de auto’s zien er daadwerkelijk prachtig uit. In de cockpitview mode kun je ook de binnenkant van de auto inspecteren. Het leer, het koolstof en de houten laag geven je het gevoel alsof je echt in de auto zit. Totdat je besluit de controller weer neer te leggen.

3. Far Cry 4

In het fictieve stadje Kyrat in de Himalaya's kom je een schitterende, kleurrijke wereld tegen. De voertuigen, wapens en dieren zijn super gedetailleerd en dat draagt bij aan een geweldige ervaring. Als al het geweld je te veel wordt, dan kun je een stukje rijden door de bergen om je gedachten af te leiden van alles wat je tot nu toe hebt gedaan. Nu maar hopen dat je niet te lang af zult dwalen van je missies.

2. Metal Gear Solid V – Ground Zeroes

 

Menig gamer was teleurgesteld door de korte speelduur van de game. Het voelde meer als een grote demo dan een volwaardige titel. Maar tijdens de korte uurtjes is het wel genieten geblazen. De kleine open wereld die je tot je beschikking hebt ziet er fantastisch uit. De gezichtsanimaties, de weersomstandigheden en ook de verlichting dragen bij aan een onvergetelijke, maar toch korte ervaring.

1. Halo 2: Anniversary

 

Halo: The Master Chief Collection is de ultieme collectie voor de fans van de Halo games. Ondanks de problemen die de multiplayer treffen, is de campaign gewoon speelbaar. Je krijgt vier Halo delen voor de prijs van een, maar de game die er meteen uitspringt is Halo 2: Anniversary. De lichteffecten, granaatexplosies en zelfs het character design is waanzinnig mooi. Niet slecht als je nagaat dat de game in de campaign op 900p draait. Ook hebben ze voor de multiplayer een aantal klassieke Halo 2 maps opnieuw gemaakt. Ik praat niet over een HD-laagje, maar een volledige remake. Hier kun je met een gerust hart de mooie omgeving rood verven met het bloed van je tegenstanders.

En zo zijn we aan het einde gekomen van deze lijst. Ik kan me voorstellen dat het lijstje niet helemaal jouw smaak is. Dat geeft niet, iedere gamer is nou eenmaal anders. Toch ben ik benieuwd wat jouw grafische hoogstandje van 2014 is. Laat het weten in de comments.

Reacties

DulleNL 9 years, 1 month geleden

De 2 infamous games moeten ook zeker genoemd worden. Prachtige games, en dan ook nog eens open world. Star Citizen is bij vlagen ook een genot, en die game is nog niet eens in alpha.

Daz 9 years, 1 month geleden

Dit is een Xbox site natuurlijk hé Dulle.

DulleNL 9 years, 1 month geleden

Het schijnt. Zou me dat tegen moeten houden om andere games te noemen? :+

Daz 9 years, 1 month geleden

Nee. Maar lijkt me logisch dat een bericht op de frontpage van XBW niet games van een ander platform gaat noemen.

Jorrie 9 years, 1 month geleden

Waarom niet? Het lijkt me juist verstandiger om de breedte qua consoles in te gaan, ik denk niet dat XBW dan langzamerhand begint dood te bloeden als je het alleen bij Xbox nieuws houdt. Ik zie ook geen reden om het niet te doen.

Ypuh 9 years, 1 month geleden

@Jorrie, met alle respect zit ik niet te wachten op Playstation nieuws op een Xbox site. Als ik Golf wil kopen en ik ga naar een VW dealer voor advies, dan wil je toch ook niet over die ene Peugot praten die in de showroom staat? Het maakt me niet uit hoe mooi die Peugot is, daarvoor kwam ik niet.

Voor Playstation nieuws zijn er andere sites zoals Gaming Only. Het is misschien ietwat egoïstisch, maar de naam van deze site zit inherent verbonden aan de Xbox. Mede daarom kom ik hier zo graag.

Ypuh 9 years, 1 month geleden

Wat er in de reacties staat maakt me uiteraard niet uit. Maar om van Xboxworld een multiplatform site te maken lijkt me geen goed idee. Dan is de volgende stap PC en Nintendo gaming.

Jorrie 9 years, 1 month geleden

Maar wat is dan precies het probleem? Toch mooi om al het gamenieuws op een (vertrouwde) plaats te hebben? De tijd om console exclusief nieuws te hebben is achterhaald.

Ypuh 9 years, 1 month geleden

Het is toch ook vreemd als je in de Apple store vraagt waarom ze geen MacBook met Windows leveren? Ik heb zelf bewust ervoor gekozen om de Xbox te kopen vanwege uiteenlopende redenen (iets voor het X1 vs PS4 topic). Ook al zou ik best een PS4 kunnen veroorloven, het gaat mij een beetje ver om 2 systemen te kopen terwijl ik maar op één tegelijkertijd kan gamen (de meeste spellen die ik speel zijn vaak toch multiplats). Ik hoef daarom ook niet te weten wat ik allemaal misloop doordat ik geen PS4 heb gekocht. Ook denk ik dat het ten koste gaat van de kwaliteit van XBW als ze bijvoorbeeld óók PS4 reviews gaan schrijven. Nieuw publiek ga je er waarschijnlijk niet mee aantrekken omdat Playstation liefhebbers niet snel op een 'Xboxworld' site terecht zullen komen. Het publiek wat je ermee aantrekt zal alleen maar een flamewar opleveren over welke console nu eigenlijk beter is. Het is dus meer werk voor de crew, zonder direct resultaat. Als XBW besluit om ook de PS4 te gaan 'ondersteunen', zal de volgende vraag ongetwijfeld zijn waarom er geen Nintendo of PC reviews worden geschreven (geeft vinger, nemen hele hand) waardoor er meer kwaad dan goed gedaan wordt (of de kwaliteit daalt nog verder wanneer ze besluiten om ook hier op in te gaan). Ik kan zeker nog wel tien redenen verzinnen waarom het een slecht idee zou zijn en daar staan nauwelijks voordelen tegenover. Er zijn genoeg alternatieven voor Playstation websites waar PS4 eigenaren hun ei ook ongetwijfeld kwijt kunnen lijkt mij? Het zou in mijn ogen alleen kunnen werken wanneer XBW er voor kiest hun naam te veranderen of een vergelijkbare site (Playstationworld) ernaast te draaien. Ik betwijfel echter of de voordelen opwegen tegen het extra werk wat de crew daarmee op hun hals haalt en je verliest daarmee je niche. Het is helemaal niet dat ik Playstation haat, ik vind alleen dat het hier niet thuis hoort. Een apart subforum zoals in de huidige opstelling lijkt me een ideale tussenoplossing. Mocht je het hier niet mee eens zijn, open een topic en ik ga de discussie graag verder aan waarom ik denk dat het een slecht idee is.

Jorrie 9 years, 1 month geleden

Zoals ik heb begrepen is het straks niet meer Xboxworld maar XBW, dus de naam slaat niet meer op het feit dat het voor een console is. Ik heb nergens gezegd dat alleen PS4 aan bod moet komen, de PC en Nintendo zijn van harte welkom wat mij betreft.

Ik zie het verband niet tussen kwaliteit en meerdere consoles reviewen? Ik wil graag je 10 redenen horen want tot nu toe vind ik je argumenten nog niet zo sterk :+

Ypuh 9 years, 1 month geleden

Maak er dan een topic voor aan in het algemene gaming topic zou ik zeggen, dan kunnen ook andere mensen mee discussiëren. Zelf heb ik er geen baat bij dat XBW ook Playstation, Nintendo en PC games gaat 'promoten'. Ik kan wel beargumenteren waarom ik het als lezer/member een slecht idee vind. Ook denk ik dat je de crew er geen plezier mee doet dat ze voor meerdere platformen moeten schrijven, maar dat kan ik zelf niet beoordelen.

DulleNL 9 years, 1 month geleden

"Toch ben ik benieuwd wat jouw grafische hoogstandje van 2014 is"... Wat hij in het artikel zet, en of dat alleen Xbox is maakt me niks uit. Maar als ik mijn mening mag geven ga ik me niet geforceerd aan een platform houden, alleen omdat die X in XBW ooit voor Xbox stond. ;) Het is niet alsof ik redacteur ben en me aan bepaalde richtlijnen heb te houden. :+

Daz 9 years, 1 month geleden

Dat jij die games in je comment plaatst maakt mij niet uit hoor. Sterker nog, ik ben het met je eens. Dat waren ook mooie games en verdienen wel genoemd te worden. Ik zeg alleen dat ik het snap waarom ze geen PC/PS4 games noemen in dit artikel, omdat jij zei: "De 2 infamous games moeten ook zeker genoemd worden."

Als ze niet alleen over de Xbox zouden schrijven dan wel ja. ;-) Xboxworld is een Xbox website, het forum is een ander verhaal.

En Jorrie, kaart het aan. Volgens mij gebeurt dit totaal niet en wordt de mainpage echt puur voor de Xbox gebruikt. Wat mij betreft mogen ze ook ingaan op andere consoles.

DulleNL 9 years, 1 month geleden

Oh maar zo bedoelde ik dat niet hoor. Die games mogen nergens ontbreken op een graphics lijst, dus moeten ze genoemd worden. Door mij. :+ Ik bedoelde niet te zeggen dat ze in het artikel hadden moeten staan. Ongelukkige woordkeuze van mij :P

Hybrid 9 years, 1 month geleden

Hebben toch Outofxbox.

http://www.xboxworld.nl/artikelen/artikel/outofxbox-2/

Cookie 9 years, 1 month geleden

" Xboxworld is een Xbox website, het forum is een ander verhaal."

Het forum is al jaren de steunpilaar van de website. Imo praat je jezelf hier een beetje tegen Daz. Als ik het zo lees is het eerder vreemd dat we niet naar de helft van de leden luisteren die inmiddels wel een PS4 hebben.

Login of registreer om te reageren.