Preview

Pasquale Beaux | Monday 1 Sep 2014, 19:28

Over een kleine week is het zo ver. Het langverwachte nieuwe spel van Bungie, Destiny, ligt dan in de winkels. Wat kunnen wij verwachten van de meesterbreinen achter Halo.

What’s the story this time?

Velen van jullie zullen de beta al grondig gespeeld hebben. Voor de mensen onder ons die dat niet gedaan hebben een korte samenvatting waar het zoal over gaat. 700 jaar in de toekomst is er een hoop gebeurd. De mensheid heeft zich verspreid over het melkwegstelsel om daar een nieuw leven op te zetten. Deze tijd wordt “the golden age” genoemd. Langzamerhand verdwijnen de kolonies en bevindt de mensheid zich op het randje van uitsterven. De enige levende mensen zijn verzameld op Aarde. Deze mensen zijn gered door een groot wit rond object, de Traveler genaamd. De Traveler helpt de mensen die de aarde willen beschermen, door hun de kracht van het “licht” te laten gebruiken. Als de mensen met de tijd Aarde opnieuw op willen bouwen, merken ze dat er allerlei vijandige aliens te vinden zijn. En hier begint het spel…

Tyrion Lannister?

Een orb vliegt rond, die op zoek is naar iemand. De stem van deze orb wordt ingesproken door niemand minder dan Peter Dinklage (The Imp - Game of Thrones). De orb, die een zogenoemde Ghost blijkt te zijn, stuit al gauw op jouw dood ogend lichaam. Het blijkt dat jij een van de weinige uitverkorenen bent om Aarde te beschermen tegen de buitenaardse invasie. Je vlucht naar de laatste verdedigbare stad en krijgt te horen dat jij een Guardian wordt. Hierna volgt een korte tutorial over de werking van het spel en dergelijke.

Het verhaal kan je op twee manieren doorkruisen. Je kan hem lekker op je gemak in je eentje spelen, of, wat natuurlijk veel gezelliger is, met maximaal twee medespelers. De beta deed mij heel erg denken aan een kruising van Borderlands en Halo. De vijanden en de omgevingen zijn erg op Halo geïnspireerd. De gameplay daarentegen lijkt erg veel op die van Borderlands. Je HUD, User Interface en de menu’s doen daar erg aan denken. Dit is echter erg goed gedaan. Het werkt allemaal super en ziet er gelikt uit.

Hunter, Warlocks en Titans.

Je kan een keuze maken uit drie rassen met daarna de keuze uit drie verschillende classes. Laatstgenoemde wil ik even nader bekijken. De classes heten Hunter, Warlock en Titan. De Hunters doen een beetje denken aan een soort van Archer class uit andere games. De Hunter gaat van veraf de strijd aan met verschillende automatische wapens en pistolen. Een Warlock is eerder een soort Mage. Deze strijders gebruiken veelal wapens die zij combineren met speciale krachten die zij via de Traveler verkregen hebben. Als laatste de Titans. Deze gasten doen je het meest denken aan de klassieke Warrior. Sterke knapen die vijanden te lijf gaan met de vuist of zwaar geschut.

PvP anyone?

Je begint al je missies in een centrale Hub. Dit is de eerdergenoemde laatste vesting van Aarde. In het midden bevindt zich een hoge toren, waarin je onder andere de trainers kan vinden van de verschillende classes. Verder vind je hier andere spelers, kan je ruilen met elkaar of elkaar uitdagen voor duels. Er zijn ook allerlei stalletjes waar je van NPC’s wapens en pantsers kan kopen. Het mooie van het spel is dat je wapens uit het verhaal behoudt en online kan gebruiken. Heb je het gevoel dat je online niet zo goed bent, kan je eerst gerust het verhaal wat verder spelen om wapens te vergaren.

Naast het verhaal kent het spel dus ook nog een competitieve modus. Je krijgt hier toegang toe via de “Crucible”. Hierin ga je de strijd aan tegen andere groeperingen binnen Aarde. De Crucible deed mij heel erg denken aan de multiplayer modus uit Halo, wat voor velen denk ik positief in de oren zal klinken. Ik had al snel door hoe ik wat beter over de map kon bewegen en wat sneller mijn tegenstander om kon leggen. Naar mijn gevoel komt dit omdat ik zelf een hoop Halo gespeeld heb.

Voorlopige Conclusie

Voor mensen die een nieuwe MMO willen, of voor het eerst er een willen spelen, is Destiny een goede keus. Naast het verhaal zit er ook een ijzersterke online modus in die je een hoop uren zoet zal houden. Voor een ieder die graag zichzelf wil verliezen in een mooi verhaal en prachtige graphics, is dit een titel om naar uit te kijken.

Reacties

AnubisNefer 7 years, 11 months geleden

Heerlijk lezen met die nieuwe forum incl achtergronden en content ;-)

Hybrid 7 years, 11 months geleden

Zin in!

Gakkie 7 years, 11 months geleden

Express de beta niet gespeeld. Ik duik er volgende week lekker in onder!

Kevf 7 years, 11 months geleden

Heerlijk de FP zo!

Zeker zin in het spel. Dit is 1 van de zeldzame spellen waar de mp mij wel aanspreekt.

PasqualeNL 7 years, 11 months geleden

Ik ga jullie vast allen vaak online zien dan :D

PePziNL 7 years, 11 months geleden

DIe gif! Geweldig :D

Fiasco 7 years, 11 months geleden

Gifjeeeeeeeees
Vond de game overigens na zo'n uur al boring, niks voor mij.

Mouse 7 years, 11 months geleden

Bèta zeker gespeeld om te kijken welke class mij beviel!

Mouse 7 years, 11 months geleden

Bèta zeker gespeeld om te kijken welke class mij beviel!

Login of registreer om te reageren.