Tim Colman | donderdag 2 Nov 2017, 14:27

Capcom gaat wederom de strijd aan met Marvel! Lees hier onze recensie van Marvel vs. Capcom: Infinite!

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • Infinity stones bieden een waaier aan strategische opties
  • Tagsysteem heeft een nodige update gekregen
  • Leuk voor zowel de hardcore- als casual fighting game fans
  • Saaie story mode
  • Grafisch is lang niet alles consistent
  • Over het algemeen laat de presentatie wat te wensen over

Een schoonheidsprijs mag het vergeten, maar schrijf deze nieuwe telg in de reeks niet zomaar af.

REVIEW

In de laatste twintig jaar is de Marvel Vs. Capcom reeks veranderd van X-Men Vs. Street Fighter, een hyperkinetische variant op Street Fighter II, in een extreem exuberant potje knokken met alle grote- en minder grote helden uit de Capcom & Marvel stal. Een rode draad zoeken is moeilijk, maar mocht je dit toch proberen, dan zou je uitkomen op een extreme overvloed: van het volgepompte character roster over schermvullende hyper combo’s en tag-team gevechten heen. Zes jaar na Ultimate Marvel vs Capcom komt er eindelijk een nieuwe uitdager op het toneel.

Buiten de lijntjes

Laat ons beginnen met het slechte nieuws. Qua graphics kunnen we dit hoofdstuk zonder schroom als het lelijke eendje klasseren. Ik kan m’n heimwee naar de handgetekende sprites van de eerste Marvel Vs. Capcom moeilijk verbergen. De art style ligt nu wel heel ver weg van de comic book lijnen en geeft zich volledig over aan het Marvel Cinematic Universe. Dit heeft een aantal vreemde design keuzes tot gevolg en vormen een beetje de domper op de vechtvreugde. De achtergronden maken dan weer veel goed met een kleurrijke en felle mix van iconische plaatsen uit de twee universa.

Het verhaal waarin Marvel’s Ultron en Mega Man’s Sigma hun twee werelden op een hoopje gooien met hulp van de Infinity Stones hangt op z’n zachts gezegd losjes aan elkaar. Qua script zal Marvel Vs. Capcom: Infinite dan ook geen prijzen winnen. De twists zie je al van mijlenver komen en de meeste dialogen bestaan uit cheesy oneliners die met weinig flair gebracht worden. Frank West zorgt wel voor de beste stukken met z’n typische humor en scherpe opmerkingen.

Two is a company, three is a crowd

Okee, nu the good stuff. Net als z’n voorgangers is Marvel Vs. Capcom: Infinite een energieke fighting game waarin je als team je tegenstander te lijf gaat. Het character roster is een mix geworden van iconische figuren à la The Avengers, Mega Man X, Ryu en meer niche figuren zoals Jedah uit Darkstalkers of Dormammu uit Dr. Strange. Het wisselt de drie vs drie opzet in voor twee vs twee matchups. Je kiest uit dertig karakters uit beide universa. Support aanvallen van je teamleden worden nu vervangen door een free tag van je partner. Dit is één van betere wijzigingen, want in plaats van één enkele aanval van je partner om een combo te verlengen, kun je nu een combo over verschillende aanvallen tussen je twee karakters opbouwen. Dit lijkt een kleine wijziging, maar het is er eentje die voor de meest indrukwekkende aanvallen uit de reeks zorgt.

Dat is echter niet alles! De grootste verandering komt door de toevoeging van de Infinity Stones die elk voor een ander facet van het universum staan: Space, Time, Mind, Reality, Soul en Power. Elk team kiest één Infinity Stone uit die hen in staat stelt om met een “Infinity Surge” de deur open te zetten naar een wereld met creatieve combo’s, setups & strategieën die ongezien zijn in de serie. Zo kun je nu bijvoorbeeld de trage Hulk slimmer inzetten met de teleport functie van de Time stone of van Dante’s aggressieve stijl gebruik maken om met de Soul Stone extra health af te nemen bij je tegenstander. De Infinity Stones kunnen ook ingezet worden voor een zogenaamde “Infinity Storm” die je oplaadt door wat klappen te incasseren. De Stones maken dan in één klap een enorme kracht vrij: Power vergroot de schade die je toebrengt, Mind hervult je Hyper Combo meter en met Soul kun je zelfs je verslagen kompaan terug tot leven brengen.

Conclusie

Gelukkig zijn looks niet alles, want de heruitvinding van het tag systeem geeft de reeks een nieuwe adem. Van drie naar twee in een team maakt het geheel een pak dynamischer. De Infinity Stones bieden nieuwe strategische pistes met hun dubbele functie en de oneindig lange combo’s over je twee teamleden heen bieden ervaren gamers dan weer de broodnodige diepte om elk karakter in detail te leren kennen. Marvel Vs. Capcom: Infinite is een must voor hardcore fighting fans en valt zeker te overwegen voor casual fans en comic fanaten.

Reacties

Login of registreer om te reageren.