Tim Colman | Wednesday 9 Mar 2022, 21:18

We hebben weer eens een hardware review voor je, deze keer van de EPOS H3 Hybrid Headset!

Review

Rating 9/10
User rating 0/10
  • Zowel Bluetooth als aansluiting met kabel
  • Kan twee geluidsbronnen mixen, dus handig multitasken
  • Werkt op meerdere consoles dankzij kabel
  • Afneembare microfoon-arm
  • Moet altijd ingeschakeld en opgeladen zijn, ook bij bedrade aansluiting

De nieuwe EPOS H3 Hybrid is een bedrade gaming-headset die ook Bluetooth-verbindingen ondersteunt. Epos speelt hiermee in op de trend bij gamers die een headset zoeken voor veel meer dan alleen maar om te gamen. De H3 Hybrid is dan ook de perfect koptelefoon voor gamers die op zoek zijn naar een flexibele headset. Terwijl je gamet op je Xbox, Playstation of Switch kun je tegelijkertijd informatie uitwisselen met vrienden via Discord, muziek streamen via je smartphone of een serie bingen op je tablet. Dankzij de oplaadbare batterij en de afneembare microfoon komt de EPOS H3 Hybrid niet alleen goed tot zijn recht als je onderweg bent, maar ook tijdens werkdagen in je thuiskantoor.

De EPOS H3 Hybrid heeft een aan/uit-knop en een microfoon aan de linkerkant van de hoofdtelefoon, die magnetisch kan worden bevestigd en gemakkelijk kan worden verwijderd als hij niet wordt gebruikt. Een meegeleverd plastic afdekplaatje bedekt het microfoongat zodat het niet vuil wordt of beschadigd geraakt. Aan de rechterzijde van de hoofdtelefoon bevindt zich een multifunctionele knop waarmee Bluetooth-koppeling kan worden gestart, telefoongesprekken kunnen worden geaccepteerd of geweigerd of - indien de hoofdtelefoon via USB op een PC is aangesloten - tussen EQ-voorinstellingen kan worden omgeschakeld of de virtuele surround sound-functie kan worden geactiveerd. Voor deze laatste functie moet echter de EPOS Gaming Suite zijn geïnstalleerd. Bovendien kan het volume aan de rechterkant worden gewijzigd via een handige mechanische draaiknop.

REVIEW

De EPOS H3 Hybriden de Xbox Series X

Spelen op Xbox doe je door de kabel op je controller aan te sluiten. Geen keuze van onze Deense vrienden bij EPOS, maar van Microsoft die z’n eigen geluidsprotocol oplegt. Niet meteen een dealbreaker, maar wel goed om te weten voor je het toestel koopt. Wel een minpuntje is dat H3 Hybrid hoofdtelefoon altijd stroom nodig heeft en dus ingeschakeld moet blijven, ook als je kiest voor zuiver analoge bediening via de mini-jack op je controller. De geluidskwaliteit van de EPOS H3 Hybrid is hoe dan ook goed gebalanceerd. Midden- en hoge tonen zijn zuiver, terwijl de bassen uitstekend ondersteunen, maar verwacht geen bassen in overdrive zoals op een Beats hoofdtelefoon. Ook films, series en muziek komen prima tot hun recht. Zowel bij gamen als andere activiteiten komt de passieve ruisonderdrukking goed van pas, je kan je volledig afsluiten en even rustig verdwijnen in je entertainment naar keuze. Heb je een abonnement op de Dolby Atmos app (kan je één maand gratis uitproberen), kan je ook genieten van Atmos 7.1 surround op de H3 Hybrid.


Vooral de hybride functie is superhandig. Terwijl ik door Mexico scheurde in Forza Horizon 5, kon ik m’n podcast lijstje afwerken en af en toe een telefoongesprek voeren. Een mooie oplossing was dat de volumeregelaar aan de rechterkant verantwoordelijk was voor het volume van de USB audiostream, terwijl het Bluetooth volume via onze smartphone kon worden geregeld. De microfoon doet trouwens ook prima dienst. Het geluid is helder en m’n medestrijders hoorden mij ook loepzuiver doorkomen. Draai je de microfoonarm een kwartslag naar boven dan zet je jezelf automatisch op mute. Kies je trouwens om de arm eraf te halen dan ben je nog steeds hoorbaar door de 2de microfoon. Die klinkt iets minder helder, maar is wel handig als je onderweg bent en je snel een telefoontje wil plegen.

Over teamchat gesproken, EPOS focust zich het komende jaar heel hard op esports als officiële audiopartner van toernooiorganisator BLAST Premier. Een voortzetting van de successen in 2021 tussen beide merken met ook een verlenging van de podcast ‘Push to Talk’ die ons laat kennismaken met de beste CS:GO spelers ter wereld. Als dat nog niet genoeg is wordt EPOS ook de audiosponsor van Heroic. EPOS zal Heroic Team voorzien van de beste audioapparatuur om topprestaties in alle gametitels te kunnen blijven leveren. De samenwerking omvat EPOS' premium headsets, microfoons en andere audio-randapparatuur voor Heroic's hoofdkantoor, content studio's en bootcamp faciliteiten.

Comfort

De EPOS H3 Hybrid, verkrijgbaar in zwart of wit met zwarte accenten, is voornamelijk gemaakt van kunststof en lijkt onberispelijk te zijn vervaardigd. De hoofdband is voorzien van een verborgen stalen band voor het aanpassen van de maat, past zich in tien stappen aan de vorm van je hoofd aan en behoudt de eenmaal gekozen maat dankzij de ratelsluiting. De hoofdband heeft een kunstlederen bekleding met een inkeping om de druk op het hoofd te verlichten, terwijl de bovenkant bekleed is met textiel. De materialen voelen aangenaam en kwalitatief aan wat de headset in het algemeen een premium feel geeft.

De hoofdtelefoon heeft een tweedelig scharniersysteem, waardoor hij verticaal en horizontaal kan worden aangepast aan de vorm van je hoofd, maar je zult het moeten stellen zonder een rugzak-vriendelijk verpakkingsformaat: De EPOS H3 Hybrid is niet plat op te vouwen.

De oorkussens zijn gemaakt van traagschuim, bekleed met kunstleer en een suède-achtig materiaal. Dit laatste rust op de oren en voelt aangenaam zacht en voldoende opgevuld aan. De uitneembare oorkussens zijn echter niet de grootste (ca. 7 cm x 3,5 cm), maar mijn grote oren verdwenen helemaal onder de kussentjes. De H3 Hybrid blijft comfortabel zitten ook tijdens langere gamesessies dankzij het aangename materiaal van de kussens en een lichte fit op het hoofd.

Op de website van EPOS vond ik een batterijlevensduur van maximaal 41 uur wanneer de EPOS H3 Hybrid communiceert via Bluetooth. Vergeleken met andere headsets zijn dat heel goeie prestaties. In mixed mode dalen deze waarden, maar aan het eind van de dag is de H3 nog steeds in topvorm: 24 uur afspelen via de 3,5 mm mini-jack kabel en ongeveer 19 uur met dubbele connectiviteit (3,5 mm kabel en Bluetooth).

Conclusie

Met de EPOS H3 Hybrid levert EPOS weerom een hoogwaardige gaming headset. Volop multitasken dankzij de dubbele audiokanalen komt goed van pas en met z’n prima geluidskwaliteit, topmicrofoon, extreem lange batterijduur en fijne afwerking krijg je echt waar voor je geld. De H3 Hybrid gaat normaal voor 179 euro over de toonbank, maar vanaf 7 tot en met 14 maart, loopt er bij Coolblue een promo waarbij je hem voor 149 euro op de kop kan tikken.

Reacties

Login of registreer om te reageren.