Tim Colman | Sunday 29 Nov 2020, 10:00

Dansen tot je een ons weegt in Just Dance 2021 op je Xbox!

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • Flinke hits in de tracklist
  • Quick Play mode werkt goed
  • Gemakkelijk koppelen via telefoon
  • Geen groot verschil met vorig jaar

Gespeeld op Xbox Series X

Geen jaar zonder Just Dance; de game is na meer dan tien jaar inmiddels een vast waarde rond oktober/november uit de fabriek van Ubisoft. Met de overgang naar de huidige consolegeneratie staat Just Dance 2021 klaar met een breed arsenaal aan kleuren, spetters en de ultieme tracklist. Het is gemakkelijker dan ooit om de dans te starten, maar de serie vertoont hier en daar wel wat stijfheid na de vele herhaling van dezelfde choreografie. ik danste de nacht in op Xbox Series X en speelde met m’n mobiele telefoon om m’n bewegingen te registreren, dat kan trouwens vlotter dan ooit dankzij het nieuwe pairing proces.

REVIEW

What's new pussycat?

Aan één ding geen gebrek in Just Dance 2021: hits. Je kan nog steeds een abonnement nemen op Just Dance Unlimited als je werkelijk al de beste nummers uit de reeks wil spelen. Maar met “Feel Special” van TWICE, “All The Good Girls Go To Hell” van Billie Eilish en mijn persoonlijke favoriet “Don’t Stop Now” van Dua Lipa heeft Just Dance dit jaar één van de betere tracklists sinds jaren. Er zijn meer dan 10 extreme routines die spelers kunnen ontgrendelen als ze hun scores voor bepaalde nummers verhogen. Dus als je klaar bent om aan de slag te gaan met enkele van de beste nummers van het afgelopen jaar, zal Just Dance 2021 je niet teleurstellen. De choreografieën blijven bovendien van topniveau en visueel blijft de game ook van het scherm spatten.

De grootste wijzigingen in Just Dance 2021 zijn de Quick Play mode & World Dance Floor. De World Dance Floor kreeg een make-over om het nog gemakkelijker te maken om samen met anderen een dansje te doen. Gamers kunnen hun dansschoenen aantrekken en het opnemen tegen spelers van dezelfde rang over de hele wereld. Quick Play modus helpt je dan weer met kiezen door ervoor te zorgen dat je helemaal niet meer moet kiezen. Je kiest een mode, de game start willekeurig liedjes en varieert met de moeilijkheidsgraad en wat jou te doen staat is dansen. Ideaal als je snel een pasje wil zetten, en dit gaat super samen met de Sweat mode.

Optimized?

Just Dance 2021 mag mee in de lijst van Optimized for Series S/X titels, maar van grafische upgrade of hogere framerate is niet echt sprake. De verbetering zit hem vooral in de laadtijden en dat is op zich een goed punt. Sneller in de actie, sneller aan het dansen, dus meer Just Dance 2021 nummer en routines in één uurtje gamen. Op het officiële overzicht van optimized titels stond ook nog Smart Delivery aangevinkt zodat je altijd de beste versie download, op welke Xbox je ook speelt. Zo spelen we in de woonkamer beneden op de Series X versie, maar dansen we boven op zolder dan weer op de One X.

Conclusie

Je kan de 2021-editie van de game moeilijk de volgende fase in de Just Dance reeks noemen. Als je op een grondige verandering had gehoopt, dan hou je je geld beter bij je tot volgend jaar. Is dit je eerste Just Dance, ben je gek van de hits op de tracklist of heb je de reeks een jaartje of drie aan de kant laten liggen en heb je net nieuwe dansschoenen? Dan hoef je zeker niet te twijfelen!

Reacties

Login of registreer om te reageren.