Tim Colman | donderdag 21 Dec 2017, 0:47

Avengers... assemble! Oh en de rest is ook welkom natuurlijk. Lees hier de recensie van LEGO Marvel Superheroes 2!

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • De vertrouwde formule...
  • Met nóg meer variatie!
  • Leuk verhaal
  • Soms is het lastig om te zien wat je moet doen

2017 was een goed jaar voor Marvel films en met LEGO Marvel Super Heroes 2 komt de pret nu ook naar de Xbox One. Dit is Traveller’s Tales derde trip in het Marvel universum en opnieuw neem je de controle over een brede waaier aan Marvel Comics minifiguren. Je zet hun verschillende eigenschappen in om vijanden te lijf gaan, puzzels op te lossen en de achtergrond in de prak te slaan om met de brokstukken handige toestellen te bouwen.

REVIEW

Tijdreizer

Het plot haalt Kang The Conqueror vanonder het stof en brengt zo veel mogelijk speelbare figuurtjes samen. Kang reist door de tijd heen en mengt allerlei Marvel locaties uit het verleden, het heden en jawel, ook de toekomst in één grote stad die toepasselijk Chronopolis heet. Zet je schrap, want zowel The Avengers, Guardians of the Galaxy, Inhumans en nog een pak andere Marvel helden zul je ontmoeten. Samen tracht je een stokje te steken voor Kang’s plan om de wereld te veroveren en natuurlijk zul je proberen om alle werelden weer op z’n plaats te krijgen.

Top entertainment

Als dit allemaal redelijk vertrouwd klinkt, dan heb je geen ongelijk. Een probleem kun je dat bezwaarlijk noemen, want de vorige afleveringen in de LEGO Marvel reeks waren ronduit top. Van de twintig story missies zijn de meeste oprecht entertainend. Je loopt er op een uurtje of zeven door en elke missie duurt net lang genoeg om niet te gaan vervelen. Een dosis voorspelbaarheid is de game niet vreemd en je voelt de puzzels vaak op voorhand komen. Toch brengt LEGO Marvel Super Heroes 2 meer variatie dan z’n voorgangers met heel verschillende locaties, maar ook grotere diepgang in de boss fights en een aantal leuke actie scenes met een forse dosis vliegend tuig en onder waterscenes.

Show me the way

Puntje van kritiek is wel het gebrek aan duidelijke signalen over wat soms je volgende doel is. Ik heb een paar keer doelloos rondgelopen om dan te ontdekken dat ik gewoonweg op een muurtje kon springen om een ladder te beklimmen. Ik moest op een specifieke plaats springen voor ik op dat muurtje mocht. Deze momenten blijven zeldzaam, maar ze stopten wel de flow.

Naast de story mode ben je nog uren zoet met alle figuren te verzamelen in de free play mode. Veel personages hebben bovendien nog variaties. Zo kun je als Spiderman spelen, maar ook als Peter Parker, inclusief fototoestel. De multiplayer modus is enkel lokaal, maar er is niks beter dan samen met je kinderen en/of kameraad het Marvel Universum in te duiken.

Verdict

LEGO Marvel Super Heroes 2 is niet echt vernieuwend te noemen,  niet in die mate waarin The LEGO Ninjago Movie Videogame het gevechtssysteem een pak dieper maakte met de toevoeging van combo’s. De verschillende locaties, helden en eigenschappen maken het echter ongelooflijk leuk om te spelen en dat zowel solo als met een kompaan. Combineer dit met een luchtig en 100% entertainend verhaal en die valse noten verdwijnen op de achtergrond.

Reacties

Login of registreer om te reageren.