Yellow13 | Tuesday 30 Oct 2018, 10:38

Een pittige Easter Egg in Red Dead Redemption 2 van Rockstar personeel.

Op internet is een opmerkelijk bericht verschenen die mogelijk verwijst naar de zware werkomstandigheden bij Rockstar. Personeel van Rockstar heeft in een catalogus over de game mogelijk uitghehaald naar de leiding van het bedrijf. In bijgevoegd plaatje kun je een beetje lezen waar het om draait. Het is een zeer subtiel vormgegeven easter egg.

Easter eggs, zijn kleine, meestal grappige, verwijzingen die verstopt zitten in games. In veeler gevallen zit er niet echt een betekenisvolle boodschap aan vast, maar in het plaatje is mogelijk subtiel verwezen naar de lange en zware werkweken die het personeel van Rockstar moest maken om de game af te krijgen.

Er kwam veel kritiek op Rockstar nadat personeel dit o.a. via internet en social media bekend maakte. Een aantal personeelsleden van het bedrijf, variërend in functie, zouden familie en vrienden soms weken of maanden achter elkaar bijna niet gezien of gesproken hebben. Ook zou de werkdruk bij het bedrijf dusdanig hoog zijn, dat er mogelijk gezondheidsklachten zijn onstaan bij enkelen, maar dat lijkt vooralsnog niet officieël bevestigd.

Wel is duidelijk dat er een bizarre hoeveelheid werk gestoken is in Red Dead Redemption 2, die op dit moment alleen voor de Playstation 4 en Xbox One zijn verschenen.

Reacties

Login of registreer om te reageren.