Grootste weekend Red Dead Redemption 2

Yellow13 | Wednesday 31 Oct 2018, 7:32

Grootste openingsweekend Red Dead Redemption 2

Rockstar, bekend van o.a. GTA, heeft gisteren bekend gemaakt dat hun nieuwste game, Red Dead Redemption 2, al voor zeker 725 miljoen dollar aan verkopen heeft gezorgd. Dit gebeurde in een recordtijd van slechts drie dagen, het grootste openingsweekend ooit.

Het verschil met de absolute recordhouder, eveneens van Rockstar, GTA V, is dat die game bij de eerste lancering op een donderdag uit kwam. Red Dead Redemption 2 heeft voor de huidige generatie consoles nu het record. Het is zeer indrukwekkend te noemen omdat het spel tot nu toe op slechts twee consoles is uitgekomen.

 

De originele Red Dead Redemption game uit 2010, kwam o.a. uit voor de Xbox 360 en is in de recente maanden ook toegevoegd aan het Backwards Compatibility programma van de Xbox One. De game heeft ook een Xbox One enhanced patch gekregen is net als bij de oorspronkelijke lancering lovend ontvangen.

Bij Red Dead Redemption 2 zijn geen exacte cijfers bekend over het aantal verkochte exemplaren, maar volgens o.a. IGN Benelux zouden het er meer dan 10 miljoen moeten zijn. De game blijft goed scoren en het is nog niet te zeggen waar de spreekwoordelijke zegereeks van Rockstar gaat eindigen.

Reacties

Login of registreer om te reageren.