Tim Colman | Tuesday 18 Jun 2024, 23:13

Wederom een monitor review op Xboxworld, deze keer van Philips!

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • Verbluffende OLED-kwaliteit
  • Uitstekende gaming prestaties met hoge refresh rates
  • Unieke Ambiglow-verlichting voor nog meer beleving
  • Beperkte HDMI-verversingssnelheid tot 100 Hz
  • Geen RGB-kleurtemperatuuraanpassingen

Gebruikt met Xbox Series X, Xbox Series S en PC.

De Philips Evnia 34M2C8600 gaming monitor is een indrukwekkende toevoeging aan de wereld van ultrabrede beeldschermen, vooral aantrekkelijk voor Xbox-liefhebbers. Deze 34-inch QD-OLED-monitor heeft een verversingssnelheid van 175 Hz, Adaptive-Sync-technologie en een resolutie van 3440 x 1440 (WQHD). De opvallendste kenmerken zijn het oneindige contrast, de levendige kleurnauwkeurigheid en het Ambiglow verlichtingssysteem. Deze monitor richt zich dan ook op gamers die hoge prestaties eisen en daarvoor ook iets extra voor willen betalen, je vindt de monitor zo rond de 849 euro.

HARDWARE REVIEW

Slank en functioneel

De knappe koppen bij Philips hebben met de Evnia 34M2C8600 dé balans gevonden tussen elegantie en functionaliteit. Het witte en zilveren kleurenschema van de monitor is onderscheidend en modern, en onderscheidt zich van de typische zwarte gaming schermen. De bouwkwaliteit is robuust, met een stevige gegoten aluminium voet met een fatsoenlijk bereik van aanpassingen: 150mm hoogte, 20 graden draaibaar en 5/20 graden kantelbaar. Hoewel het scherm een iets glanzender laagje heeft dan de meeste OLED's, is het goed bestand tegen reflecties, waardoor het geschikt is voor verschillende kameropstellingen.

De Ambiglow verlichtingsfunctie rond het achterpaneel van de monitor verbetert de visuele ervaring door de kleuren van het scherm aan te passen, wat bijdraagt aan de meeslepende spelomgeving. Of je nu speelt in een donkere kamer of een goed verlichte ruimte, Ambiglow past de sfeer aan, waardoor de gameplay boeiender wordt.

Shine bright like an OLED

De beeldkwaliteit van de Evnia 34M2C8600 is waar hij echt schittert. Het OLED-paneel biedt perfecte zwartniveaus en een oneindig contrast, wat een belangrijk voordeel is ten opzichte van traditionele LCD's. De QD-laag verbetert de helderheid en het kleurengamma en dekt meer dan 108% van DCI-P3, zodat elke game er levendig en levensecht uitziet.

Voor Xbox-gamers verhoogt de ondersteuning van HDR-inhoud de visuele ervaring. Games zoals F1 2024 en Fortnite profiteren enorm van de diepe zwarttinten en heldere highlights, waardoor elk detail eruit springt. De resolutie van 3440 x 1440 bij een beeldverhouding van 21:9 biedt een groot gezichtsveld, wat vooral voordelig is bij racegames en first-person shooters.

De monitor blinkt uit in het leveren van de meest soepele en responsieve gameplay. De verversingssnelheid van 175 Hz in combinatie met de Adaptive-Sync technologie zorgt ervoor dat games zonder schermscheuren of stotteren worden uitgevoerd. Voor Xbox gamers is de refresh wel beperkt tot 100hz vermits beide HDMI-ingangen slechts tot 100 Hz gaan.

Het spelen van Fortnite op deze monitor is echt dolletjes. De snelle actie en levendige graphics worden vloeiend weergegeven en bieden een voorsprong op de concurrentie met een bijna onmiddellijke invoerrespons. De SmartImage-modus van de monitor, speciaal ontwikkeld voor FPS-games, verbetert donkere gebieden en verscherpt beelden, waardoor het makkelijker is om vijanden te herkennen. De crosshair-functie doet ook z’n deel en plaats een vast punt in het midden van je scherm wat je een pak accuraatheid doet winnen.

In F1 2024 brengen de hoge verversingssnelheid en het brede kleurengamma de racebanen tot leven. De vloeiende bewegingen en nauwkeurige kleurweergave zorgen voor een meeslepende en plezierige race-ervaring. De snelle reactietijd van de monitor zorgt ervoor dat elke bocht en manoeuvre natuurlijk en responsief aanvoelt.

Veel extra functies

De Philips Evnia 34M2C8600 zit vol met functies die waarde toevoegen naast de verbluffende beeldkwaliteit. De monitor heeft twee HDMI 2.0-poorten, een DisplayPort 1.4 en een USB-C-poort die randapparatuur en opladen ondersteunt. Met de ingebouwde KVM-switch kun je meerdere apparaten bedienen met één toetsenbord en muis, waardoor het perfect is voor streamers en multitaskers.

Het DTS-afgestemde audiosysteem is een ander hoogtepunt. De dubbele 5W luidsprekers leveren een verrassend goede geluidskwaliteit, geschikt voor diegenen die liever geen headsets gebruiken. De verschillende geluidsmodi kunnen verschillende soorten content verbeteren, van gaming tot muziek.

Hoewel de Evnia 34M2C8600 in de eerste plaats een gaming monitor is, zijn de prestaties bij niet-gaming taken net zo indrukwekkend. Het superieure contrast en de kleurnauwkeurigheid van het OLED paneel maken het ideaal voor foto- en videobewerking. Het grote schermoppervlak en de ultrabrede beeldverhouding zijn gunstig voor bureautaken. Ik maakte handig gebruik van de Evnia tijdens m’n thuiswerkdagen met meerdere vensters en toepassingen die tegelijkertijd kunnen worden weergegeven.

Conclusie: een aanrader

De Philips Evnia 34M2C8600 is een uitzonderlijke gaming monitor die levert op alle fronten - beeldkwaliteit, prestaties en functies. Het prachtige OLED-scherm, de soepele verversingssnelheid van 100 Hz voor Xbox via HDMI en de unieke Ambiglow-verlichting maken het een uitstekende keuze voor Xbox-gamers die op zoek zijn naar een meeslepende en responsieve game-ervaring.

Beoordeling: 8/10.

Reacties

Login of registreer om te reageren.