Tim Colman | Thursday 22 Apr 2021, 21:17

Tony Hawk is terug met zijn twee eerste games, nu op de Xbox Series X!

Review

Rating 9/10
User rating 0/10
  • De beste Tony Hawk-games, nog beter
  • Kleine updates sinds launch 
  • Prachtig in 4K met 60 fps
  • Kost je in de meeste gevallen 10 euro extra
  • Upgrade niet beschikbaar bij de fysieke versie

Gespeeld op Xbox Series X. Geoptimaliseerd voor Xbox Series. Deze recensie is gebaseerd op de basisgame inclusief de recente Xbox Series-upgrade.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 zorgde voor een prachtige terugkeer van de Birdman, in augustus van vorig jaar. De game voelt perfect aan zoals de oude games, maar dan met een haarscherpe moderne look. Niet te vergeten: ook de originele soundtrack is weer van de partij, wat natuurlijk een essentieel onderdeel is van de hele ervaring. Dit is de ideale versie om de nostalgie aan te wakkeren, maar ook om de nieuwe generatie gamers te laten kennis maken met de reeks.

REVIEW

Upgrade time

Deze maand werden we getrakteerd op de Xbox Series X en Xbox Series S-upgrade van deze remake van de eerste twee Tony Hawk's Pro Skater-games, en er zitten een pak verbeteringen in, evenals een lekker verwarrende prijsstructuur.

We starten bij de positieve punten. Je kan nu Tony Hawk's Pro Skater 1+2 spelen op een native 4K-resolutie bij 60 frames per seconde op Xbox Series X, samen met visuele verbeteringen voor textures en schaduwen. Alles ziet er scherper, cleaner en ronduit gedetailleerder uit. Het is meteen merkbaar in vergelijking met de standaard Xbox One X-versie: werkelijk alles ziet er haarscherp uit. Vooral de particle effects vielen me op, je ziet nu echt het stof opwaaien en de deeltjes van de rail spatten tijdens je grinds. Qua lichteffecten en reflecties hebben de makers ook alle meters op maximaal staan, het geeft de game een perfect gepolijste look. Ook de laadtijden zijn ingekort, maar de Xbox One versie van de game laadde al bliksemsnel op de Xbox Series X.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2 vereist een hoge concentratie en reactiesnelheid, en om de hoogste scores te halen moet je de twitchy gameplay compleet omarmen. De 120fps-modus op Xbox Series X, die alleen te gebruiken is met speciale tv's die momenteel nog niet echte de norm zijn, is gemaakt voor dit soort spellen. Ik heb het voorlopig enkel van horen zeggen, maar hoewel de resolutie zakt naar 1080p, win je als speler wel een pak aan prestaties & reactiesnelheid. En de toepassing van 120fps wordt hier en daar geprezen als de beste tot nu toe op Xbox Series X. Beschik je dus over de juiste apparatuur (lees: een 4K TV of monitor met 120hz refresh rate) dan kan je genieten van de beste manier om dit spel te spelen. Maar ook zonder deze tv of monitor is het genieten geblazen van de scherpe graphics.

It's all about the money

Looks en prestaties is dus waar het in deze upgrade allemaal om draait.  Deze upgrade is alleen van toepassing op de graphics: verwacht dus geen nieuwe levels, personages of modes. Op zich niet abnormaal, maar iets minder goed nieuws is dat de upgrade niet grati is. Simpel gezegd, als je niet in het bezit bent van de Digital Deluxe Edition van Tony Hawk's Pro Skater 1+2 voor Xbox One, kost de upgrade 10 euro extra voor de bezitters van de digitale versie. Deze upgrade is ook volledig ontoegankelijk voor iedereen die de fysieke disc heeft gekocht. We hebben onlangs prachtige gratis upgrades gezien voor Marvel's Avengers en zelfs Activision's eigen Crash Bandicoot 4, dus het ontbreken van een gratis upgrade hier (voor de meeste spelers) is ongetwijfeld een teleurstelling. Opvallend is ook dat bezitters van een fysiek exemplaar op de console van de concurrent deze upgrade wel kunnen aanschaffen. De prijs voor de upgrade op zich stoort me niet, de ontwikkelaars hebben hier hoogstwaarschijnlijk de nodige tijd en aandacht aan besteed en dat heeft z'n prijs. Maar de fans van het eerste uur die voor een disc-versie kozen, blijven hier wel in de kou staan.

Conclusie

Het spel zelf is nog steeds absoluut geweldig en heeft sinds de lancering kleine updates voor de multiplayer en de mogelijkheid om de carrière opnieuw te spelen bijgekregen, en deze toevoegingen waren zeker welkom. Het is zonder twijfel de beste Tony Hawk-game van de laatste vijftien jaar en hoewel de next-gen upgrade leuk is, is de backwards compatible Xbox One-versie ook nog steeds erg goed. Heb je de game nog niet in huis, dan is het nu een ideaal moment om in te stappen met de Xbox Series X versie. Reed je al wat rondjes laatst in september en smaakt het naar meer dan is de tien euro upgrade op zich wel te rechtvaardigen voor de prestatie boost & visuele upgrade. Als je de digitale versie hebt, tenminste, want anders is de upgrade niet beschikbaar.

 

Reacties

Login of registreer om te reageren.